Zaščita proti rji

Začel/a xantos, Marec 31, 2016, 07:17:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: xantos;217426Malo je treba kolobarit :D

Bolj me zanima zaščita, ki spremeni kemično strukturo rje. Vosek pomoje ni najboljš, če je že načeto, je boljš olje... Seveda je to samo moje skromno mnenje...

Ko je enkrat zarjavelo in če ne moreš fizično zraven da bi rjo očistil, ti nič kaj ne bo pomagalo.
Karkoli boš čez rjo gor dal, bo kot hansaplast na strelno rano (malo bolje kot nič).
Rostumformerji (tekočine) so namenjeni za očiščene in suhe površine(kar nimaš), za mesta kjer je ostala rja v globinah...če si predstavljaš kaj mislim.

Teoretično če bi sam "Ferosan" našprical not, nato še olje ali vosek prek..bi malo površino oxidiralo, dostop kisika zaprlo... pod tem pa bi veselo naprej cvetelo. Bolj počasi a vendarle.:BigThumbs:

xpuser

Potem polivaj s kokalolo bo najcenejše.

Citroenovc

@Sašo - misliš da razni Wurth Rust Convereteji in podobne prčkarije ne bi vsaj dodobra zaustavile hitrost procesa?
OK

LP
Primož

isarajli

Stran vrzen gnar in cas. Saj je ze superca napisal.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gregor

Rostumwandlerji, konkretno s Fertanom imam izkušnje, rabijo VLAGO, da delujejo, namažeš na rjo, in vlažen robček čez. Èe je suho, ne naredi nič.
Debele kraste pa je le treba dol spucat. Pa mastno ne sme bit.

Vosek je kolikor sem se jaz zanimal, ok za nove avte, za že načete pa ne.
Jaz prisegam na olje in mast.

Xantos, zelo pištolo podobno tisti ki je na sliki, imam doma. Tudi masti (Mike Sanders Fett) in olja (Fluid Film) je še nekaj na zalogi, za prage zadost.

Na ladi po petih letih ni nič več udarilo ven na pragih, odkar sem našprical mast noter.
ÈEprav so mi nekateri poznavalci govorili, naj kar cele prage raje menjam, če je na dveh delih že luknja.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

antasi

Lada, kaj je to
si mislil čokolado?

ps, ko gledam na vašem forumu ofroad slike bi kar kupil enga terenca..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xantos

Hja očitno bo res najboljša rešitev Krown olje v prage pa bo... A se da kje kupit Korwn olje v "refuzi" se pravi po litrih ne v spreju?
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Pri Tri Krone v Godešiču imajo v litrskih plastenkah in 20l kantah.... Prodajna mesta

GSclub

Za te namene uporabljam Dinitrol ML. Ni na na osnovi voska, rja se z njim prepoji, zaleze se v reže. Kjer sem zaščitil s tem, še ni prerjavelo odznotraj ven.
Kjer sem za podobne namene uporabil vosek (oz. so ga drugi, sam ga ne bi), se je dokaj hitro zopet pojavila rja spodaj.

gregor

No še ena potrditev, da vosek ni ok za stare avte.
Baje otrdi in razpoka.

Medtem ko mast se vsako poletje zmehča in leze naprej v špranje.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

xpuser

Kakšne imate. Namaži en prag s to matjo drugega našpricaj z voskom pa se slišiva konec maja.

xantos

Citat od: xpuser;217450Kakšne imate. Namaži en prag s to matjo drugega našpricaj z voskom pa se slišiva konec maja.

Pa imaš kakšne izkušnje iz prve roke?
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

gregor

A kake mamo? Zaupaj nam svoje izkušnje in argumentiraj, zakaj je vosek najboljša zaščita za votle dele starejših vozil. Jaz sem svoje zgoraj napisal. Nove lade so po 6-7 letih bile gnile.
Moja je 93 letnik, sicer prva reg. 2004, pa je na pragih še večji del barve originalne. Razen dveh flik.

Èudno, pri gumah, pa polirpastah  se tolk komplicira pa teste primerja, pri zaščiti votlih delov pa slepo zaupanje trgovcu.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

GSclub

Citat od: xpuser;217450Kakšne imate. Namaži en prag s to matjo drugega našpricaj z voskom pa se slišiva konec maja.

veš o čem govorimo? ni mast, je zelo tekoča zadeva

xpuser

Citat od: xantos;217453Pa imaš kakšne izkušnje iz prve roke?

Ja že pet zim drži . je wintwer wagon.

http://professional.novol.pl/en/product/112/cavity-wax

dinitrol ml je z voskom.

Dinitrol ML Penetrator Rust Proofing Cavity Wax for Door Skin

sam se umikam z te teme ker se mi ne da pregovarjat tisto olje tri krone  mam v spreju za cev na puški konzervirat/ čistit.