Akumulator

Začel/a neon987, Marec 22, 2016, 07:28:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

neon987

Imam C4 Picasso letnik 2011, 1.6 hDI, ročni menjalnik.
Potreboval bi nov akumulator, po branju bi naj to bil 74Ah 800A.
Ampak jih je težko dobit oz. so dragi. Bi lahko vgradil 74Ah 740A, bo dovolj, je malo cenejši kot prej omenjeni?
Zdajle ne morem it merit oz. ne vidim brez da dam elektroniko dol, morda veste za dimenzijo? Takšni akumulatorji so 278x175x190. Po spletu piše, da bi naj bil 242x175x190. Bi bilo dovolj prostora za 3,5cm več dolžine? Kje ga bi bilo najceneje kupit, izkušnje,..?

MSrougeZX

Moč bo že OK, samo veličina pa verjetno mora ustrezat originalu...jaz sem kupil enerigzer v Sparu za -25%kupon...pred kratkim je bila akcija na vse akumulatoje -40%...energizer in varta...(74Ah je bil okoli 90€ minus 40% popust - zelo ugodno). Tist 25% popust pa imaš tak skoraj vsak teden...in te pride pod 70€ kar je ugodno...verjetno imajo še tudi drugje kake akcije.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Najcenejše na spar popust, 5včasih imaš akcijo v leclercu za fulmen.

neon987

74Ah ne najdem v dimenziji 242mm (L) x 175mm (W) x 190mm (H).

Serpentes

pa desni mora bit, sem ga menjal pred kratkim...

pero77

Evo meni tudi šel akumulator po točno 6,5 letih še original.
Me pa sedaj zanima katere mere akumulatorja lahko dobim noter, kateri ima izkušnje.

http://www.avto-grgic.si/akumulator-rocket-75ah-620a

Ta je najbolj ugoden, samo nevem če bom dimenzije noter spravil??
Hvala za odgovore...:BigThumbs:

xpuser

cena nič posebnega. pač zapelješ se do prvegi ku jih ugodno prodaja in sprobaš kateri gre še notri.

Xandrej

Najboljše cene akujev o v leklerku ko so v akciji... Jaz sem zadnjič 100 amp fulmen dobil za 82 evričev

lekso01

Junija letos sem kupil fulmen 77Ah v Leclercu s popustom za 65 EUR. Dimenzije so OK, le malo višji je od originala, vendar zaščitna plastika pokrije akumulator. Tudi v Sparu Energizer so v redu. Kar se tiče dimenzije in kapacitete so enaki kot fulmen in ustrezajo namestitvi. Kupiš jih seveda s 25% popustom.

dobimo_ga

Mene pa nekaj zanima - na našem C4 P so se prižgale lučke...avt. zavora, ABS, ESP....Kolikor smo preverjali je lahko stikalo, ali pa akumulator....a se je komu to zgodilo in je res bil akumulator? Naj povem, da je še prvi akumulator not, avto pa letnik 2007...torej je akumulator star 9 let in 3 mesece. Tako da - nimamo kaj a ne, kot lov na nov akumulator, pa potem iskati druge vzroke, če bo isto delalo?

altair123

Akumulator je treba pomerit. Nov akumulator ima 12,8 V. Po vožnji daljši od 10km, če je napetost pri ugasnjenem avtu manjša od.12,3 bi ga jaz menjal.
Sicer pa ti je lahko crknil tudi abs senzor oz napeljava do njega.

dvorjan

Najverjetneje bo res akumulator. Precej dober pokazatelj so vse mogoce napake, ki jih zacne avto izpisovati, ko sistemi nimajo vec ustreznega napajanja.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

Sem skoraj siguren,da je zavorno stikalo.Sem imel isto na c5,kjer imam tudi slab akumulator,ko sempa zamenjal stikalo pa je bilo vse ok.

dobimo_ga

Ne ne, akumulator bo...danes je komaj vžgal, potem pa so pričele goreti vse lučke, niti senzorja za varnostni pas več ne ugasne...ni da ni - eno samo piskanje je. No, saj po dobrih 9 letih je super, da je samo to. Zdaj še samo pravega kupit.