P: Citroen C4 Exclusive 1.6 HDi 109 2010

Začel/a iGameR, Marec 17, 2016, 02:15:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Vreden je toliko, kolikor hoče kupec za njega plačati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

iGameR

:take_picture:

xpuser

Ima samo ne za ta denar. Daj v račun za novi stari avto.

Pač 1,6 hdi 109 konjev ni nek posrečen motor,ko začne s svojimi muhami. Še dvomasni vztrajnik, filter trdih delcev in kaj potegne s sabo...si z Grosuplja in ga ne servisiraš pri Jerovšku.

iGameR

Ne, Boh mi je boljsi ze par let, vsak ima svoje!

zlomjo

Za začetek pojdi do kakšnega dilerja in ti bo povedal koliko bi ti on dal zanj, potem pa dodaš enih 500 € in dobiš približno realno ceno. Lahko greš pa tudi na pooblaščen servis se kao zanimat za nov avto in koliko bi ti tega ocenili.

tomaz555

Xpuser, kakšne imaš lastne izkušnje z 1.6 hdi? Nič od tega , kar naštevaš, me ni doletelo.

iGameR

Tudi ni mene, niti kog drugog poznam.
Drugac pa tukaj je nekaj (veliko tega) :
http://autoportal.hr/clanak/otkrivamo_najcesce_kvarove__citroën_c4

3 meseca sm vozio Opel Corso s 80000km, 1.2 16v, pa sm placao za okvare vec kot 2000 eur v 2 meseca in sm je itak prodao! Pa sm je kupio od zene, on je kupila novu v Sawal-u, celotnu zgodovinu sm poznao!
Kateri avto se danes ne kvari? Jst bi rad enga!

ModelJT

Citat od: iGameR;218042Tudi ni mene, niti kog drugog poznam.
Drugac pa tukaj je nekaj (veliko tega) :
http://autoportal.hr/clanak/otkrivamo_najcesce_kvarove__citroën_c4

3 meseca sm vozio Opel Corso s 80000km, 1.2 16v, pa sm placao za okvare vec kot 2000 eur v 2 meseca in sm je itak prodao! Pa sm je kupio od zene, on je kupila novu v Sawal-u, celotnu zgodovinu sm poznao!
Kateri avto se danes ne kvari? Jst bi rad enga!

Kolo. Pa še tam lahko ketna dol pade. :Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]

sl1

Opel res ni ravno nek pojem zanesljivosti - isto je kot fiat (isti deli celo). Citroen je bolj zanesljiv.
Je pa res, da ima Citroen bolj ugodno ceno, kar je fino, ko ga kupuješ in ne ko ga prodajaš.
Najbolje je postopno zniževati ceno in boš videl kakšne ponudbe boš dobil - potem se pa lahko pogajaš.
Avta ki se ne kvari pa danes ni, ker proizvajalcem ni cilj narediti nepokvarljiv avto.

iGameR

Zena ima Opel Astro, 96 letnik, 1.6 benz in je kupila prej 8 let ko je naredila voznisko.
V 8 let, niti ene okvare, niti ene napake. Vedno naredis servis in gres, 150000km je naredila do zdaj.

Drugac vse sm vozio razen alfe, in vse je isti drek!
Citroen ima egr enak onom iz Forda Mondea 2.0 TDCi, vem kjer sm ga na odpad prodao zarad bosch crhpalke, prej pa sm zamjenjao zamajac, repario sobe (dizne), zapro egr nisem ga zamjenjo, cenese je :)

Na koncu ce ga i ne prodam, kaj morem, jst nimam nobenih tezava s tistim avtom, razen tistog ko me pustio na cesti ko smo sli na more :D ampak ni stao, vec sm se sam vstavio zarad cukanja, drugac pa je napaka bila senzor vziga motorja (takrat prav pride assitenca), takrat sm zamjenjao egr kjer je racunalnik pokazao da ni napake, a egr ni bio 100% cist in smo ga dali vstran, da bi 2 dana kasneje zamjenjali in tisti senzor i vec tezava ni bilo :)

Naceloma, da je mal vecji ne bi ga prodao.
Tudi zeni ni vsec kjer se prodaja, ampak tud ona ve da potrebujem saj mal vecji avto.

xpuser

Citat od: tomaz555;218041Xpuser, kakšne imaš lastne izkušnje z 1.6 hdi? Nič od tega , kar naštevaš, me ni doletelo.

Ja izkušnje s službenih. Ni primerjave z 2.0

hahehihoh

Ce bi bil eno leto mlajsi (novi model) bi brz dobil 9.000 hah
Srecno!

iGameR

Ta motor se nahaja u 407 ze dolg let, zakaj ne bi pol bio ok v manjsem c4?
Sveda nahaja se tud v C5, C4 Grand Picasso, 2x vecja avta, pa gre.

Tud jst se strinjam da je boljsa izbira 2.0, ampak ce gledam c5, cist normalno v c4 se obnasa :)

sl1

Da Astra letnik '96 dela, to verjamem.
Mi imamo Merivo 2011 in je kvaliteta slaba - kvarijo se stvari, ki se ne bi smele ala vodna pumpa in elektro-hidravlični servo volan ze pri manj kot 80.000 km.
Se mi zdi, da so vsi proizvajalci poslabšali kvaliteto okoli 2005.
Moja Xsara picasso 2003 je precej bolje narejena od 2006, ki jo ima sodelavec. Njemu se je ze olupila armatura, sedezi so se strgali itd, na moji je se vse ok, pa je moja vec dala skozi.

iGameR

To je res, tud jst imam obcutak da so staresi avti bili bolj kvalitetno narejeni :)