Polnjenje akumulatorja

Začel/a StefZ, Marec 08, 2016, 02:46:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo.

Prebral sem stare teme glede polnjenja vendar tega nisem nikjer zasledil.
Torej kupil sem pametni polnilec. Aku bi polnil v vozilu s priključenimi klemami. Ker pa bi to delal v skupni garaži bi avto moral zaklenit.

A lahko jaz priključim polnilec in polnim, pokrov motorja samo priprem in nato avto zaklenem s centralnim?

Zna bit s tem kakšen problem?

Hvala

Čojko

Ja, je lahko problem. Ukradejo ti lahko pametni polnilec.

sulicar

Mislim,da je med havbo in vezno dosti zračnosti za kabel in bi lahko komot zaprl.

dvorjan

Odvisno, kako visoko pod havbo je akumulator. Ni nujno, da lahko havbo zapres ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

Za kleme je sigurno,samo polnilec mora dati nižje od akuta....

StefZ

Citat od: sulicar;216540Za kleme je sigurno,samo polnilec mora dati nižje od akuta....

Hvala vsem za info. V čem pa je fora tega, da mora biti polnilec nižje od aku? V navodilih za polnilec ni to nikjer omenjeno.

Hvala in lp

sulicar

Zato,če ga boš imal višje,naprimer na akumulatorju ne boš mogel havbe zapreti...samo zaradi tega sem mislil...;-)

batzajla

elektrika ki teče v hrib, sploh pa enosmerna je ponavadi trpežnejša in močnejša.Kot pri športnikih. Zato je bolše če teče v hrib celo noč(priporočam).Eni jim postavijo celo ovire kot so različni upori.To kondicijo se opazi drug dan ko zgleda da je akumolator zavrel.
Je pa sam Zadihana elektrika.

HA HA HA

sl1

ha ha ha ja. Èe pa še eno piksno redbula priklopis namesto upora, pol pa leti!

xpuser

Nevem zakaj bi potreboval vzdrževalec. Èe se res malo voziš ga priklopiš enkrat na mesec za polure to je počakaš zraven avtomobila.

alesz

In kaj dosežeš za pol ure,akumulator je kemična elektrika in in ti procesi rabijo čas.

xpuser

Na avtu ki čez zimo stoji v garaži izklopim klemo in ga mesečno priklopim na polnilec/vzdrževalec, no ene pol ure ga še polni pa potem pa začne cikel vzdževanja napetosti.

sl1

Saj mu ni treba stati zraven pol ure - ravno zato je pametno imeti pameten polnilec. Ni treba izklopiti ko je baterija polna, ker je ne bo prepolnil.

StefZ

Zdravo!

Glede polnjenja s pametnim polnilcem bi imel še eno vprašanje. V navodilih piše, da mora biti polnilec direktno na električno omrežje - torej brez podaljškov.
Ker nisem iz elektro stroke sprašujem ostale... a ga res ne smeš priklopit na recimo 10 ali 20 m podaljšek? V čem bi lahko bila težava?

Hvala za odgovore.

xpuser

Lost in tranlejšn. Nevem zakaj nebi smel imeti podaljška.