Večja poraba z zimskimi gumami

Začel/a Gox, Februar 01, 2007, 11:04:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Letos sem prvič na mojega Ax-a montiral zimske gume.

Goodyear UltraGrip 7 v dimenziji 155/70-13. čeprav letos v tako topli zimi niso niti prišle do izraza, se pri porabi goriva nekaj le pozna da so zimske.

Spremljam porabo že en lep čas. (tako iz radovednosti :-)) Do sedaj sem z letnimi gumami imel celoletno povprečno porabo 6,9L na 100km. Po montaži zimskih gum sem opazil, da se poraba na rezervar giblje okoli 7,4l/100km in skoraj ne pade pod 7L.

Do montaže zimskih gum je povprečje 6,87 L/100km...po montaži pa 7,49 L/100km.

Poleg tega, da z zimskimi gumami počasneje vozim, imajo do sedaj za 0,62 L/100km večjo porabo.

Sej ni važno..kolk pije pije... tolko mu je treba dat :-) Je pa zanimivo kako se v tabeli pozna montaža zimskih gum.

LP
Goran

Gox

Po nekaj tankih prevoženih z letnimi gumami Bridgestone, se povprečna poraba opazno zmanj?uje...prav opazna je ničja poraba.

LP

Goran

hadei

Zelo dobro si to naredil. Je pa kar razlike. Samo moraš ?e računat, da zunanja temperatura vpliva na to porabo. Kar pomeni zimske gume plus ničje temperature. Za primerjavo bi se moral vozit z zimskimi gumami 1 poletje, da bi videl realno sliko glede razlike zimske - letne gume.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Pri meni je po štirih rezervarjih z letnimi gumami poraba kak dcl večja kot z zimskimi. Res pa je sedaj prisotna tudi klima. Meni se je poraba od januarja do sedaj dvignila za 0.09L.

Gox

Ja verjetno klima pripomore da se poraba izeNaši, oziroma pove?a ...

@Hadei

Res je tudi temperatura zraka vpliva...pozimi zjutraj dalj časa vozim pod ?okom (zaugom), kot poleti ...

Veliko dejavnikov vpliva na porabo ... ker pa redno spremljam porabo je toliko bolj očitna razlika :-) ko pogledaš na internetu podatke o tankanjih.

LP
Goran

Gox

Danes sem ?e montiral zimske gume. čeprav je zunaj ?e toplo (21stopinj) in sonce, sem se odločil za menjavo zaradi starih letnih Bridgestone gum.

Pomladi gredo gume Bridgestone v uničenje in bo treba nove letne nabavit. (najverjetneje bom ostal pri isti znamki ?e naprej)

Z gumami sem bil zelo zadovoljen, tudi sedaj ko imajo ?e samo 2mm profila ali manj, so na suhi cesti ?e vedno v redu. Slabe so pa postale na mokri cesti in v dežju. (v takih pogojih pa je bilo treba zelo previdno vozit)

Gume sem kupil 4.6.2003 in jih montiral pri 111.920km, danes imam 182.390km (vmes sem 6291km prevozil z zimskimi gumami).  Tako da sem z Bridgestonkami v dobrih 4 letih prevozil 64.179km.

Mislim da so kar dobro zdržale, ko sem jih kupil sem mislil da jih bom v dveh letih ?e znucal.

LP
Goran

Gox

večja poraba z zimskimi gumami je ?e opazna. Sedaj sem ?e drugi? tankal. Takoj po montaži zimskih gum je poraba narasla na 7,43 in 7,13 L/100km...

Z letnimi gumami se giblje okrog 6,9 L/100km.

Bomo videli na koncu zime, kakšni bodo rezultati.

LP
Goran

dvorjan

Itak da ti pozimi vec pije. To bi ti tudi z letnimi gumami. Pac motor rabi vec casa da se ogreje (je razlika med -15 in 15 C).

Meni stroga mestna voznja cez leto pridela nekje 9l/100km, pozimi ko se pa par minut vsako jutro ubadam s ciscenjem snega in ledu pa pripleza tudi do 11l/100km.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Ja to je tudi res, vendar sedaj ni ?e hude zime, imam pa ?e 1 mesec zimske gume gor.

Vsekakor zimska guma "pije ve?" ?e zaradi večjega kotalnega upora.

Sem opazil, da ko imam letne gume ... je skoraj vsak rezervar s porabo pod 7 L/100km, takoj ko so pa gor zimske gume, je poraba nekaj na 7L/100km.

Seveda so razlike minimalne, vendar so :-) (tam nekje pol litra ve? na 100km)

LP
Goran

vaupo

Citat od: Gox;21600Danes sem ?e montiral zimske gume. čeprav je zunaj ?e toplo (21stopinj) in sonce, sem se odločil za menjavo zaradi starih letnih Bridgestone gum.

Pomladi gredo gume Bridgestone v uničenje in bo treba nove letne nabavit. (najverjetneje bom ostal pri isti znamki ?e naprej)

Z gumami sem bil zelo zadovoljen, tudi sedaj ko imajo ?e samo 2mm profila ali manj, so na suhi cesti ?e vedno v redu. Slabe so pa postale na mokri cesti in v dežju. (v takih pogojih pa je bilo treba zelo previdno vozit)

Gume sem kupil 4.6.2003 in jih montiral pri 111.920km, danes imam 182.390km (vmes sem 6291km prevozil z zimskimi gumami).  Tako da sem z Bridgestonkami v dobrih 4 letih prevozil 64.179km.

Mislim da so kar dobro zdržale, ko sem jih kupil sem mislil da jih bom v dveh letih ?e znucal.

LP
Goran

Mater mas lepe felne, kaj si jih prebarval al kupil nove?

LP,
Tomaz

hadei

GOX, kako je bilo z letošnjo zimsko sezono?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: hadei;36095GOX, kako je bilo z letošnjo zimsko sezono?

Sem čisto pozabil, pogledat kako je bilo to zimo.

Rezultati kažejo dobro, poraba z zimskimi je bila na povprečju z letnimi gumami.

Je pa res, da sem imel v začetku zime hujšo okvaro in sem potem, ko sem avto porihtal, bolj šparal pri gasu, kar se pozna tudi pri porabi.

Sem pogruntal da ima avto že nekaj let in ga je treba tudi malo šparat :-)

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroJen

Moj AX pa zre pod 6 litrov (poleti sploh - naredim okrog 120 km s 6 litri). OK, najbrz je krivo tudi to, da se precej vozim po AC.

Gox

Pozdravljena,

verjetno imaš tudi novejši letnik AX-a? (injection?)

Pa mogoče voziš kaj počasneje. Drugače tudi moj če se lepo peljem v LJ po AC, ima potem porabo okrog 6L. Vsega skupaj mešane vožnje po mestu in zunaj, pa nanese 6,9L.

Je pa AX še na uplinjač, verjetno že kaj razštelan :-)

Lp
Goran