Naš Saxo 1.0

Začel/a sulicar, Februar 26, 2016, 12:40:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Odločil sem se malo porihtati našega saxoja v lastni režiji kolko bo pač šlo.
Trenutno sem popravil ventilator kabine,menjal par žarnic,pobarval odbijače in okrasne letve,popravil zvočnike in še par malenkosti.Imam pa par vprašanj.....
Koliko in katero oljr gre v motor in koliko v menjalnik?
Na koliko km se menjajo svečke oz. kako veš,da so za zamenjati?
Ker se z njim dela letno zelo malo km in kratke relacije zelo pogosto crkne  zadnjii lonec na izpušni cevi,kaj naj naredim da ne bi prihajalo do tega?Nekdo mi je predlagal naj zvrtam luknjico v njega,da bo kondenz iz njega tekel,samo je avto v garaži in bi bilo polno črnega kondenza.....
Rad bi ga tudi sam spoliral.Lahko si sposodim polirko,zato me zanima kakšno polirno pasto rabim in koliko in kako in kam jo naj nanašam,tet kako naj rokujem s polirko?Avto je namreč nenormalno popraskan!
Aja motor je 1.0 letnik 2000!

sl1

Kar se zadnjega lonca tiče, pomaga če ga vsak dan voziš, da se pregreje, da kondenz izhlapi. Èe avto stoji, potem zadnji lonec hitro gre. Èe narediš luknjo, se bo samo drl.
Za poliranje pa si poglej na youtube. Načeloma moraš delati s polirko krožne gibe in ne pretirano pritiskati, da ne zažgeš laka. Pasta je lahko katerakoli za motorno poliranje, ne rabiš nekih top izdelkov po mojem, pa se tam vsak svoje hvali.
To je moje mnenje, pa srečno - kako sliko prej in potem prilepi. :)

antasi

Moj  saxo l.2000 z 150.000 km je zal sel v dele. Ni šlo čez reg.ker je bil izgleda preslabo zasciten. Poglej prtljaznik levi in desni notranji blatnik je kriticen in poden sploh pri šoferju je ppri meni problem. Drugač super avtoček. Èe bos rabil moj je skor se kompletn in vse drugo je ok motor menj.itd če bos rabil kaj delov.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Citat od: sulicar;216046Odločil sem se malo porihtati našega saxoja v lastni režiji kolko bo pač šlo.
Trenutno sem popravil ventilator kabine,menjal par žarnic,pobarval odbijače in okrasne letve,popravil zvočnike in še par malenkosti.Imam pa par vprašanj.....
Koliko in katero oljr gre v motor in koliko v menjalnik?
Na koliko km se menjajo svečke oz. kako veš,da so za zamenjati?
Ker se z njim dela letno zelo malo km in kratke relacije zelo pogosto crkne  zadnjii lonec na izpušni cevi,kaj naj naredim da ne bi prihajalo do tega?Nekdo mi je predlagal naj zvrtam luknjico v njega,da bo kondenz iz njega tekel,samo je avto v garaži in bi bilo polno črnega kondenza.....
Rad bi ga tudi sam spoliral.Lahko si sposodim polirko,zato me zanima kakšno polirno pasto rabim in koliko in kako in kam jo naj nanašam,tet kako naj rokujem s polirko?Avto je namreč nenormalno popraskan!
Aja motor je 1.0 letnik 2000!

Ce ti lendava ni predalec pridi pa ti pokazem osnove poliranja in ti povem kaj vse rabis.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sulicar

Superca...hvala vsem za ponudbe!Saj to je problem,da se je naša vozila 4km v s službo v eno stran,zdaj pa je še v bolniški-porodniški, pa je to 4-5km na mesec......in se nabira kondenz v auspuhu!Sva mislila menjati za C3,pa nima smisla dati 2000-2500€ za tri leta mlajši avto,če ga bo rabila v naslednjih 15 mesecih parkrat na mesec!!

sulicar

Citat od: MSrougeZX;216055Ce ti lendava ni predalec pridi pa ti pokazem osnove poliranja in ti povem kaj vse rabis.

Seveda mi ni daleč...bi se pa res lahko dobila na kakšnem pivu(LAŠKO)!!!

garac

vozi dokler dela, klinac pa poliranje.
Kaj ti koristi lep, spoliran avto, ki ne dela. toliko v nulo zrihanih avtov sem videl zadnje čase, mehansko pa en večji krš od drugega
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

Glej,mehansko še je tudi dober...motorja v desetih letih niti pipnili nismo.Mogoče je sklopka slaba,ker je pred kratkim pedal padel na polovico,pa sem malo pritegnil matico na zajli pa je id te vse Ok!Pa rjavi tudi,saj je nonstop v garaži.

sulicar

Ne dela mi luč v prtljažniku,kontakti,žice in žarnica ok.Na stikalu kontakti tudi ok?Kaj bi še lahko bilo?

antasi

štrom je?
prebrikaj zice na šaltru
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Citat od: sulicar;216061Seveda mi ni daleč...bi se pa res lahko dobila na kakšnem pivu(LAŠKO)!!!
Dajva naprej na zs...da ne bo spet prevec pametovanja okoli te teme.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sulicar

Citat od: antasi;216081štrom je?
prebrikaj zice na šaltru

Nimam s čim zmeriti....sem brikal pa tudi ne sveti!Na katero varovalko je vezana ta luč?

alesz

F8.............skrajno levo zgoraj.

sulicar

Vse varovalke so cele!Pri našem saxoju je varovalka 8 brez F čisto desno spodaj!Pod katero varovalko oz. kaj še je vse vezano na to varovalko kot luč v prtljažniku?

alesz

-luč prtljažnika
-luč v kabini
-napajanje spominov avtoradia
-napajanje konektorja diagnoze
-centralno zaklepanje
-napajanje sprejemnika daljinskega zaklepanja..........................