Xsara Picasso ugaša

Začel/a ukrizaj, Januar 16, 2016, 08:15:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ukrizaj

Pozdravljeni,
upam da ne bo problem, ker bom malo daljši, da opišem problem.
Xsara Picasso 1.6 16V sem kupil pred dvema letoma in jo predelal na plin. Eno leto je bilo vse ok, lansko leto pa so se začele pojavljati težave, da avto pri nizkih obratih ugasne. Ugasne ali takoj zjutraj ko ga vžgem ali pa včasih ko avto vozim zelo počasi (pred kakšnim križiščem). Najprej sem pomislil na plin ampak takoj po vžigu avto deluje še ne bencin zato sem to možnost izključil. Avto je bil na servisu na testerju vendar niso ugotovili nič kaj bi lahko bilo narobe. Problem je v tem, da se to ne pojavlja vedno ampak samo vsake toliko časa. Včasih en mesec ni nobenih težav, potem pa se zopet pojavijo.
Ugotovil sem, da se to vedno pojavi nasledni dan ko natočim bencin, ali pa nasledni dan po malo dlje trajajoči vožnji v klanec (recimo na prelaz Predel). Izgleda tako da avto vžge in potem če ne dodam gasa takoj ugasne. Poleg tega pa v primeru da zjutraj ugasne, ko dodam gas čutim da ga nekaj bremza oz. da tek ni tekoč ampak ga nekaj prekinja.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za pomoč.
LP
Uroš

tomko030

cikocx

Cx za zmeraj:BigThumbs:

zlikovski

Mogoče imaš kondenz v rezervarju.

xpuser

Èiščenje lopute in kalibracija ?

ukrizaj

Citat od: tomko030;213775Motorček za prosti tek?
Ali je možno, da bi avto zaradi tega problema ugašal samo občasno?

ukrizaj

Citat od: zlikovski;213782Mogoče imaš kondenz v rezervarju.
Ali pride v poštev samo čiščenje rezervarja ali še kaj drugega?

zlikovski

Èe samo tankaš do polovice rezervoarja, se lahko pojavi to, je priporočljivo vsake tolko polnega natankat.
Pomojem zadostuje da spodaj zliješ ven ostanek goriva in nalijenovega.
Lahko pa je tudi kaj drugega.

tomko030

Citat od: ukrizaj;213789Ali je možno, da bi avto zaradi tega problema ugašal samo občasno?

Ja, jaz sem imel take probleme pri 1.8 16V. Problem je bil v bistvo kondenz na kontaktu motorčka za prosti tek - se pravi je delal normalno, ali pa je "crkaval", kontakt sem našprical s kontakt sprejem.

xpuser

Ja samo ta motor ga nima. Èisti se loputo.
Drugače pa dober servis, bo najcenejše.

1.8 16v nima nič z 1.6. 16v.

ukrizaj

Sem bil na servisu že večkrat zaradi tega pa nikoli niso nič ugotovili. Od tega enkrat v Franciji na uradnem Citroenovem servisu, ker smo bili tam na dopustu in so mi zamenjali senzor. In je delovalo dokler nisem zapeljal ven iz servisa:) Pri nas pa tudi niso še nič ugotovili, je bil priključen na tester že večkrat in nikoli se ni pokazala nobena napaka.

xpuser

Še enkrat preberi kaj sem napisal.

ukrizaj

Citat od: xpuser;213843Še enkrat preberi kaj sem napisal.

Sem prebral še enkrat:)
Imaš predlog? Lahko tud na ZS.

xpuser

zupi13

V Grosuplju so res carji! Sem iz Celja peljal popravit avto za 10% cene novega dela...