Montaža DVR kamere

Začel/a sverde1, Januar 06, 2016, 09:07:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sverde1

Imam C5 III BVA 200 Exclusive in bi rad namontiral DVR kamero spredaj na vetrobransko steklo. Pri prejšnjem avtu (Laguna II) je bil postopek precej preprost, tukaj pa v sredinskem naslonjalu ni posebej 12V vtičnice, poleg tega pa so spoji nevidni, tako da me je malce strah da bi zlomil kaj.

Po teoriji bi rabil nekaj takšnega vezati vsporedno na 12V vtičnico spredaj, kjer je 12V vtičnica + vžigalnik + pepelnik.

Se komu sanja oz. ima kakšna navodila kako odpreti drobovje tam pri prestavni ročici, da zmontiram to elektriko :BigThumbs:

xh4ntos

sverde1

Sem tekom vikenda poskusil razmontirati po postopku prikazanem na videu, pa mi je uspelo ven potegniti samo tisto usnjeno manšeto okoli prestavne ročice, ko sem se pa lotil tistega odlagalnega prostora pod radijem, pa na noben način noče ven. Ima mogoče kdo kakšno drugo idejo, kako potegniti elektriko iz 12V vtičnice?

lugr78

sam sem elektriko za kamero s podobno zadevo kot je na tvojem linku dobil iz lučke na stropu...Je najbližje lokaciji kamere ;)
Pa ne pozabit na varovalko...
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

sverde1

Sem že slišal za to opcijo z elektriko s stropne luči, ampak kolikor vem je tam elektrika skozi, kar pri kameri, ki jo imam jaz ni OK, kamera se namreč zažene, ko dobi napajanje, torej ob zagonu vozila.

lugr78

ne bo držalo, pri meni je delovalo ok. Ko sem avto prižgal je kamera "startala" ko sem ga ugasnil je po nekaj časa nehala snemat...
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

alesz

Citatne bo držalo, pri meni je delovalo ok. Ko sem avto prižgal je kamera "startala" ko sem ga ugasnil je po nekaj časa nehala snemat...
...stranski dve sta bralni lučki in se napajata pod kontaktom,srednja razsvetljava pa pod stalnim tokom.......

lugr78

evo , problem rešen. Naspajkaj kabelčke direkt na pločevino ki je v luči pa si zmagal. Tako sem imel sam narejeno.....

Xandrej

Zakaj se že to rabi? Da snemaš kako se voziš ali kako? Potem pa doma gledaš?

lugr78

Da vidiš kako baba vozi s tvojim avtom ko si ogledaš vse posnetke doma od pivu ;)

Ali pa ko pade kamen in nasproti vozečega kamiona in ga ne ujameš ;)

Ali pa ko te kdo izsili in potem trdi drugače....

rsm23

Fino je tudi zaradi zlorab. Sicer takšni primeri v SLO na srečo niso popularni...se je pa gotovo kak talent že našel.

alan30

Pogledal sem si tole v linku pri naših zavarovalnicah tole nebi pilo vode niti pod razno, mogoče potem, ko ga :argue1: bi dobil kak evro, pa še tega bi mi pol mogu dati :gimme_money:, da bi havbo dal spolirat.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: lugr78;215242Da vidiš kako baba vozi s tvojim avtom ko si ogledaš vse posnetke doma od pivu ;)

Ali pa ko pade kamen in nasproti vozečega kamiona in ga ne ujameš ;)

Ali pa ko te kdo izsili in potem trdi drugače....

-Baba ima svoj avto

-Stekla so zavarovana

-In ja posnetek te bo rešil pol...

Preveč gledate youtube...

lugr78

Citat od: Xandrej;215279-Baba ima svoj avto

-Stekla so zavarovana

-In ja posnetek te bo rešil pol...

Preveč gledate youtube...

- tudi baba vozi moj avto, redko ampak ga ;)

- stekla so zavarovana, pleh (pri meni ) ni, kamen lahko pade na havbo, odbijač...

- posnetek me ne bo rešil, bom pa vedel iz katerega kamiona je padel in bom imel za to tudi dokaz. Obiščeš firmo, jim poveš kaj se je zgodilo in pokažeš posnetek. Normalni odziv bi bil da se potem zmeniš kako se bo zadeva rešila.
Realnost bi bila najbrž drugačna, je pa vsaj možnost takega razpleta, brez kamere gre vse iz lastnega žepa.

- Pri dvomljivih sitacijah imaš posnetek kaj se je zgodilo. Ali bi se ga upoštevalo ali ne je stvar debate - imaš pa vsaj nekaj v primerih moja izjava proti drugi izjavi in brez prič dogodka...

- pa še na Youtube lahko daš posnetek idiotov na cesti ki jih skoraj vsakodnevno posnameš :Hammer3:

Navaroff

Citat od: lugr78;215299- tudi baba vozi moj avto, redko ampak ga ;)

- stekla so zavarovana, pleh (pri meni ) ni, kamen lahko pade na havbo, odbijač...

- posnetek me ne bo rešil, bom pa vedel iz katerega kamiona je padel in bom imel za to tudi dokaz. Obiščeš firmo, jim poveš kaj se je zgodilo in pokažeš posnetek. Normalni odziv bi bil da se potem zmeniš kako se bo zadeva rešila.
Realnost bi bila najbrž drugačna, je pa vsaj možnost takega razpleta, brez kamere gre vse iz lastnega žepa.

- Pri dvomljivih sitacijah imaš posnetek kaj se je zgodilo. Ali bi se ga upoštevalo ali ne je stvar debate - imaš pa vsaj nekaj v primerih moja izjava proti drugi izjavi in brez prič dogodka...

- pa še na Youtube lahko daš posnetek idiotov na cesti ki jih skoraj vsakodnevno posnameš :Hammer3:

Iskreno, koliko takih situacij si pa ze imel?
Jaz sem imel v 20 letih le eno in se to mi je na avtocesti priletel kamencek tako majhen, da ga kamera ne bi zaznala in s tako hitrostjo, da mi je pocila sipa. Verjetno je res POTV s svojimi prispevki kamer iz avtov zadnjih nesrec dvignil povprasevanje za le-te.
Brezveze.