Odklep/vlom v Picassota

Začel/a Snakes, Januar 03, 2016, 08:26:19 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Snakes

No pa se je se meni zgodilo da so mi vlomili v avto (parkirisce pod Nanosom).
Kar me malo skrbi je, da sem 100% zapustil avto zaklenjen, ko pa sem se vrnil je bil odklenjen. Na avtu ni nobenega znaka vloma, nobene skode.

Kako za vraga se lahko Picassota tako enostavno odklene?
Ok ne recem, prides z neko hudo elektroniko in lahko naredis kaj takega, samo v tem primeru predvidevam da tudi poberes iz avta vse. Meni so vzeli zgolj eno bundo in par kovancev. Se celo denarnico s karticam in telefon so dali iz bunde ven in pustili na sedezu. Ostalo je se kar nekaj stvari ki so kaj vredne, tako da mi deluje kot da je nekoga zeblo in si je odprl avto in se oblekel...

skrt3

Nam se je enako zgodilo na Berlingu, letnik 2006.

Prisla policija, v dveh minutah opravila razgovor in ogled kraja in me povabili na pripravo zapisnika na policijsko postajo. Obdelovali so me kaksno uro in pol, ostal sem brez denarnice z dokumenti, ostalo so pustili.
Nic, ampak povsem nic, niso pregledali okoli avta, kkjucavnic, nic. Rekli so, da nimajo kaj gledat in odkrivat tople vode. Tak berlingo odprejo v nekaj sekundah, brez da bi dejansko vdirali, karkoli forsirali, puscali sledi. Imel naj bi nek pnevmatski sistem centralnega zaklepanja, ki velja za najmanj varnega.
Znanec mi je cez nekaj dni potrdil, da vse kar potrebujes je tenis zogica, del zogice olupis, prislonis na kljucavnico in mocno udaris po zogici, kar naj bi sprozilo odklepanje.

Ob taki priliki se res pocutis kot en kekec, ceprav me je se najbolj zmotila ignoranca in pametovanje v postopku s policaji.

Za tak ali drugacen avto ti pomaga avtoalarm samo v toliko, da s sireno prestrasi te dzankije ali okolico opozori na vlom

Lp

alesz

Pneumatske sisteme so imeli samo VW in Seati,z poudarkom na so imeli......

............http://www.banggood.com/Air-Pump-Wedge-Inflatable-Unlock-Vehicle-Lock-Picks-Tool-Black-SML-p-974865.html.....????

visar

.... pa mečka, krajzler in ameriški fordi...
citroen pa ne, razen za stare DS-e nisem ziher, ker me je en prepričeval da je tudi bila pnevmatika, ker se je avto baje zaklenil ko si prižgal avto.

Ali mi lahko to štorijo kdo potrdi ?

Odklep je bil verjetno narejen s Key-code transmiterjem (a je bil avto res zaklenjen?)
______/\\______
______/\\______

alesz

CitatOdklep je bil verjetno narejen s Key-code transmiterjem (a je bil avto res zaklenjen?)
...v bistvu je brez veze kako je narejeno,tak avto nizkocenovec odpreš kot konzervo.Nekaj več zaščite nudi" dvojno" ali "super zaklepanje",ob aktivaciji tega ti blokira notranjo kljuko,da ni možno odprtje znotraj.Hiba prvih modelov C3 in picasojev je bila da je notranji gumb na armaturki za zaklepanje / odklepanje bil aktiven cel čas.Èe si skozi režo na vratih porinil malo daljšo varilno žico in pritisnil na ta gumb so se ti odklenila vsa vrata.To so dokaj hitro softversko uredili.

gregor

Prvič sem vlamljal v avto v puntoja, rabil kakih dobrih 10 minut.
Drugič v saxoja, podobno.
Pri nissanu je bilo stvar dveh treh minut. Z izdelavo orodja.

Snakes, morda se avtu kaj dogaja in se ti je avto sam odklenil. Ko pride do prelomljenega kabla v vratih, se zanimive stvari dogajajo. Meni se je xantia sama zaklepala.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

fifk

Citat od: gregor;213630Prvič sem vlamljal v avto v puntoja, rabil kakih dobrih 10 minut.
Drugič v saxoja, podobno.
Pri nissanu je bilo stvar dveh treh minut. Z izdelavo orodja.

Snakes, morda se avtu kaj dogaja in se ti je avto sam odklenil. Ko pride do prelomljenega kabla v vratih, se zanimive stvari dogajajo. Meni se je xantia sama zaklepala.

Pa ti si pravi avto-vlomilec...:))

Povej kje stanuješ, da parkiramo na drugi konec..:))

Snakes

Avto je bil zaklenjen 99%, 1% puscam ker ga nisem potegnil za kljuko ko sem ga zaklenil. Na avtu imam namrec na kljuki prtljaznik za kolo in ko sem ga zaklenil sem opazil da se en smerokaz ni prizgal, cez pol minute pa sem se enkrat zaklenil zaklenjen avto, da so zaceli smerokazi utripat, da sem se preprical da res ne dela.

Bom pozoren na to ce bo avto se kdaj odklenjen, do sedaj nisem opazil. Je pa res da mi daljinec kot ze omenjeno v drugi temi nenormalno hitro kuri baterije. Trenutno jo zaklepam s kljucem...

gregor

fifk  :-) Èe misliš ključe not zaklenit, tako kot jaz, je bolje, če je bližje. :-)
Ma ne, odklepam samo svoje.
Puntoja od znotraj zaklenili otroci in zaprli vrata.
Saxo se je zaklenil, ko sem po menjavi filtra goriva priklopil nazaj akumulator-ključi seveda v  avtu, tudi rezervni, zopet doma na dvorišču.
Nissan ima pa tako "premišljeno" postavljen gumb za zaklepanje od znotraj, ga da pri odpiranju vrat hitro ravno toliko pošlataš, da se zaklene, in potem zapreš vrata. Včasih tudi pri vulkanizerju pred delavnico. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sl1

Ničesar ne smeš puščati na sedežih, niti preveč vsem na očeh na parkirišču spravljati kakih laptopov in ženskih torbic v prtljažnik, ko avto kje pustiš in greš.
V vsak avto vlomijo v nekaj sekundah in lahko vse poberejo. Na srečo Citroenov ne kradejo, tako da ti vsaj avto ostane.

garac

nikoli se ne sekiram, da bi mi kaj ukradli iz avta, bolj me skrbi, da bi se kdo poonečedil noter, ga zamenjal za wc
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Snakes

Ok, ocitno vlom le ni bil izveden tako brezhibno brez vseh sledi kot je izgledalo sprva.
Danes sem povsem slucajno, ko sem sedel v avto in je sopotnik odprl sopotnikova vrata opazil vdolbino na vratih. Tudi na "strehi" nad vrati je opaziti malo vdolbine.

Ocitno so na vrhu zakrivili vrata in potem odklenili avto s potegom kljuke na notranji strani.

superca13

Se pravi...nekdo ki "obvlada" odpiranje vozil, je strokovno vlomil v avto, vzel bundo, iz bunde pa še telefon in denarnico, bundo otujil, denarnico in telefon pa dal nazaj v avto?
Vzel le nakaj kovancev.

Lastnik iz LJ, je parkiral Picassota na parkirišču po Nanosom in odšel "ni važno kam" brez denarnice in telefona ter brez bunde?

Nič jasno.

Snakes

Citat od: superca13;213685Se pravi...nekdo ki "obvlada" odpiranje vozil, je strokovno vlomil v avto, vzel bundo, iz bunde pa še telefon in denarnico, bundo otujil, denarnico in telefon pa dal nazaj v avto?
Vzel le nakaj kovancev.
Drzi.
Se je izkazalo da le ne obvlada tako zelo kot je sprva izgledalo.
Sla je bunda (nic posebnega), ki je bila na zadnjem sedezu. Denarnica z vsem karticam in telefon (stara nokia s crnobelim ekranom) sta bila v bundi in sta bili ko smo prisli nazaj na sedezu. Poleg je bila se ena bunda s telefonom (novejsi Samsung Galaxy) in denarnico v zepu, ki je ostala nedotaknjena.
V avtu je bila se torbica z denarnico in zepkom s kovanci "skrita" pod voznikovim sedezem. Denar v denarnici je ostal, kovancev ni bilo vec.
V prtljazniku je bila potovalka in vreca oblacil. Potovalka je bila odprta, pred odhodom je bila zaprta, vreca z oblacili je bila malo razmetana.

Citat od: superca13;213685Lastnik iz LJ, je parkiral Picassota na parkirišču po Nanosom in odšel "ni važno kam" brez denarnice in telefona ter brez bunde?
Nič jasno.
Drzi.
Dodajam da smo se peljali 4je komadi, kolesarit. Neke ocitke ne puscat stvari na vidnem mestu ne bom poslusal, ker se za 4 kolesarje nabere kar nekaj robe za preoblect in je ni mogoce magicno skrit. Polico in srednji zadnji sedez sem dal takoj ob nakupu avtomobila ven. V planu je bilo temnenje zadnjih sip, pa zaenkrat se ni prislo do izvedbe. Mikal me je nakup folij iz UK (precej ugodno) a se zatakne pri homologaciji. S 150eur za vgradnjo pri kaksnem slovenskem vgrajevalcu se se nisem sprijaznil.

Je pa res da sem se v zadnjem casu malo razvadil in zacel puscati denarnico v avtu, kar nisem prej nikoli pocel. No od zdaj naprej tudi ne bom vec.

sl1

To je bil zeloooo pošten in fer lopov. Najbrž je rabil par kovancev za parkirnino, pa malce ga je zeblo.