E-brake

Začel/a Stratus_, December 31, 2015, 10:48:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Stratus_

A kdo ve, če se da avtomatska ročna zavora nekako izklopiti in da bi jo bilo mogoce aktivirati zgolj mehansko s stikalom?

wragec

Odvisno kateri avto imaš in kateri letnik. Na mojem C4GP se da.

hahehihoh

Nevem sam a ni pol to malo nevarno?

jumper1

Citat od: hahehihoh;212949Nevem sam a ni pol to malo nevarno?

��????????

hahehihoh

Parkiras na klancu, avto pustis v prestavi, in gres ven brez da bi rocno dvignil

jumper1

Ja pa kdo pa je tako glup da to naredi?Èe parkiraš na ravnem pa res ne vem zakaj bi ročno zategoval.

hahehihoh

Hitro se zgodi, ali po sili razmer avto komu posodis in pride hitro do cesa takega. Kakorkoli ze odsvetuje.

jumper1

Ja edina sreča da so leta 2007naredili te električne ročne zavore ker prej so vsem avti zbežali od doma

danteslavko

Ne razumem zakaj nebi zategoval ročne zavore tud če je avto na ravnem...

Stratus_

Citat od: wragec;212948Odvisno kateri avto imaš in kateri letnik. Na mojem C4GP se da.

Te lahko prosim za info kako to nardis? Avto C4 2013

sl1

Kolikor berem navodila se lahko ta "ročna" sama spusti, če se izprazni akumulator?

gregor

Citat od: danteslavko;212997Ne razumem zakaj nebi zategoval ročne zavore tud če je avto na ravnem...

Kontra vprašanje, zakaj bi?

Eni je ne zaradi navade, drugi zaradi straha pred zamrznitvijo v mrazu, tretji zaradi obrabe, verjetno bo motorček prej hin, če je vsak dan parkrat v uporabi.

Pri bobnastih zavorah je še večji problem, ker pakne, če so mokre, prirustajo na boben, če avto dovolj dolgo stoji z zategnjeno ročno, smo imeli na šihtu take hece na kangujih.

Sem jeseni s prikolico vozil po močnem dežju, potem pa je doma stala z zategnjeno ročno cca 14 dni. Sem moral bit kar mal nasilen, da sem jih odblokiral.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

danteslavko

Citat od: gregor;213139Kontra vprašanje, zakaj bi?

Eni je ne zaradi navade, drugi zaradi straha pred zamrznitvijo v mrazu, tretji zaradi obrabe, verjetno bo motorček prej hin, če je vsak dan parkrat v uporabi.

Pri bobnastih zavorah je še večji problem, ker pakne, če so mokre, prirustajo na boben, če avto dovolj dolgo stoji z zategnjeno ročno, smo imeli na šihtu take hece na kangujih.

Sem jeseni s prikolico vozil po močnem dežju, potem pa je doma stala z zategnjeno ročno cca 14 dni. Sem moral bit kar mal nasilen, da sem jih odblokiral.

Na avtih zategujem rocno ze dobrih 13let... Nobenega problema nikoli... pa je avto tud stal po 14 dni ali vec... pri elektricni zavori se strinjam, da je moznost da bo motorcek prej crknu... ampak verjetno je narjen zato, da se veckrat na dan "obrne"...Prikolica je pa druga pesem ja, ker ponavadi stoji dolgo casa... imel podoben problem, da sm mogu vse razdret, da je zavora popustila (prikolica za čoln in sol....:Hammer3: )...

alesz

CitatNa avtih zategujem rocno ze dobrih 13let... Nobenega problema nikoli... pa je avto tud stal po 14 dni ali vec... pri elektricni zavori se strinjam, da je moznost da bo motorcek prej crknu...
......in nimaš problemov točno zato ker to vseskozi zateguješ,glavni problem so "zajle" in če skoz migajo ni problemov.Kar se pa motorčka tiče je pa enak problem kot pri zlaganju zunanjih ogledal ali pa centralnem zaklepanju,ljudje  bi to kar izključili da nebi crknilo,dejansko pa crkne vse drugo prej.....

gule

Voziš cel dan po snegu in brozgi, prideš zvečer domov in zategneš ročno(ni pomebno, ali je štrom, ali mehanika), temperatura ponoči pade na -20...

Zjutraj verjetno ne otpusti ne glede na sistem...a ne?