C5 hladilna tekočina

Začel/a cikocx, December 30, 2015, 08:45:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cikocx

Imam probleme z mojo c5-ko, 2.0 hdi 80kw letnik 2004. Ko avto prižgem mi napiše stop in da ni hladilne tekočine(nivo). Èe jo dolijem (dolijem jo ene 3dcl ali pa tudi več) je dobro samo kakšen dan, ko se avto ohladi in ga spet prižgem, je vse spet isto. Èe hladilne tekočine ne dolijem, mi stop lučka neha svetiti, ko se termostat odpre, oz. ko se avto segreje. Preveril sem, če je co2 v sistemu(v hladilni tekočini) in ga ni, preveril sem tudi pritisk v ceveh, če kje kaj spušča, in nikjer nič ne pušča, pritisk drži. Menjal sem tudi čep ekspanzijske posode, sicer rabljen iz enakega avtomobila in je spet isto, ventilatorji delajo normalno in tudi avto dela normalno, tudi nič ne kadi. Cevi so kar malo preveč trde, ko je avto segret. Upam samo, da ni tesnilo glave, rad pa bi avto zrihtal, saj bi rad kupil drugega z enakim motorjem in isti letnik, samo z vso opremo(exclusive) in bi tega prodal takega kot mora biti. Ali je že kdo od vas imel take probleme? Hvala že v naprej za odgovore in želim vam vesele praznike.
Cx za zmeraj:BigThumbs:

dms

Tesnilo glave. Sem imal isti problem. Voda je izginjala, kadil ni nič,... Na koncu sem pri Jerovšku menjal pol avta, med drugim tudi tesnilo glave, ki je prebilo na dveh mestih...

cikocx

dms

batzajla

ma prodejte ta jajca pa se začnite z babam ukvarjat.

batzajla

baba tud spušča enkrat na mesc

cikocx

Citat od: dms;212964Ja. :BigThumbs:

Te poznam pol, sm ti ga jst mislu popravit najbrž

cikocx

Citat od: batzajla;212966ma prodejte ta jajca pa se začnite z babam ukvarjat.

Kako se naj z babo ukvarjam, če mi pa vodo žre

cikocx

Citat od: dms;212930Tesnilo glave. Sem imal isti problem. Voda je izginjala, kadil ni nič,... Na koncu sem pri Jerovšku menjal pol avta, med drugim tudi tesnilo glave, ki je prebilo na dveh mestih...

dms, ali je sedaj uredu avto

dms

Citat od: cikocx;212976dms, ali je sedaj uredu avto

A, ja verjetn res ja. Ja, zdej je avto ok. Ma pa ene par stvari za porihtat. Te po praznikih pokličem, da se zmeniva. :emot96:

cikocx

Citat od: dms;212977A, ja verjetn res ja. Ja, zdej je avto ok. Ma pa ene par stvari za porihtat. Te po praznikih pokličem, da se zmeniva. :emot96:

Ok, kar pokliči. Srečno

PogachnyK

https://www.rezervniavtodeli24.si/7950222-valeo

Za odgovor se zahvaljujem
Tole je original hladilna za c5 2.0 hdi ?

Poštar

Original hladilna je verjetno G33, psa norma  B71 5110. Valeo z linka je G12, obe sta narejeni na osnovi OAT. Nazadnje, ko sem kupoval je bil liter originala g33 (PSA posebnost) na pooblaščencu pod 8€/1l koncentrata.

Kolikor vidim ljudje še vedno kupujejo in mešajo na osnovi barve hladilne, kar je napaka.Dodano barvilo čisto nič ne določa katere inhibitorje in na kateri osnovi je hladilna, proizvajalci so to prakso že zdavnaj opustili.

PogachnyK

Pa kdo ve katera generična je identična originalni?

Poštar

Ne razumem, zakaj bi iskal, recimo francoski Areca technigel g33,,če imaš nekje v bližini Citroen-Peugeot servis in tam kupiš kar rabiš.

Èe ti ni do tega, lahko kupiš G30/G12+, recimo Total Supra, samo po barvi ne kupuj, ker nič ne pomeni. glysantine G33 je bil svoj čas rdečkast, danes je zelenkast in po barvi vleče na G48/G11. Aja, oznake G11, G12, G12+, G12++, G13 uporablja skupina VW (BASF poimenovanje zadnjih dveh je G40 in GG40).

Èe se ni nič spremenilo je original hladilna g33 od koncerna Arteco (Chevron/ Total).

Na ..deli24 imaš od Febi/Swag, G12+ oziroma glysantine G30, po PSA normativu.