Poraba 2.0 HDI

Začel/a pablohasan, December 26, 2015, 09:03:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Mi laiki temu rečemo "avtomatski zaug". :)

Romzi

Citat od: sl1;212867Mi laiki temu rečemo "avtomatski zaug". :)
No, to je pa sploh narobe, ker... je taka zadevščina dejansko obstajala na old school mašinah. Zaug je pač neka priprava za hladen vžig (naj bo ročni ali avtomatski), pri ajnšpricu pa tega ne rabiš več. Ni potreben noben dodaten geðet k obstoječem sistemu za vbrizg goriva.

vinotoc

jebemuMilo! Èok gor ali dol, avto preveč žre za 1 liter in pika.
Ko bog težka noga, privijanje vrtljajev (sam sem prej vozil bencinarja in sem podzavestno privijal) premalo pretikanja in posledično premalo vožnje na navor! Imam 90KM.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

antasi

Jaz pa mislim, da ti eden čist po malo krade gorivo:argue1:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

sl1

Mogoče je pa kakšna lambda sonda crknila - a dizel ima tudi to? Najbrž ima ravno tako eno pred in eno za katalizatorjem, da dobiva podatke za izracun razmerja mesanice zrak/nafta. In ce to dela nepravilno, potem bi se lahko avto cudno obnasal da enkrat bolj vlece, drugic manj.
Lambdo ti lahko stestirajo s priklopom na lexio, morda pa tudi kak OBDII gadget zna to prebrati. Vglavnem obe lambdi morata usklajeno skakati gor-dol, da sta skoz v istem razmerju. Ce je tako, potem delata pravilno.

sl1

To zato pravim, ker ce lambda ne dela pravilno, potem pride do neidealne mesanice goriva in zraka in do neidealnega izgorevanja in posledicno tudi do vecje porabe.
Pa se katalizatorju se lahko zivljenska doba skrajsa ce prevec goriva noter sopa, ce pa prevec na suho laufa, pa lahko ventili nastradajo pa najbrz se kaj.

antasi

pa še nekaj ne pozabit, preden naredite doktorsko dizertacijo.
Kako se meri poraba?
Na potovalni računalnik:argue1:
Na roke, kako:AngelPray:
malo pogreška plus zimske razmere in imamo hitro 1 liter več
ubogi avto pa ni nič kriv...
Glede tistega okoli turbine, če res sumiš bi peljal k doktorju,
 ne pa k zeliščniku ampak tapravemu(Jerovšek Jenko in
vsi ti ki so na forumu bili kdaj pohvaljeni in naš šef pri njih dobi zastonj servise)

Da me nebo spet kdo narobe razumel moram pripisat ŠALA JE TO
ampak na servis bi pa vseeno peljal k enemu ki je preverjen.
To vam govorim jaz, ki se spoznam na citroene saj sem gozdarski mojster:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Jaz sem hoto s tem povedat, ko so hladni dnevi, ti avto malenkost več pokuri zaradi tega, ker deluje pod drugimi pogoji, kot pa ko je mašina melenkost segreta ali pa na delovni temperaturi.

tomaz555

Bom ponovil. Sklopka? Zakaj ne? Isti simptomi so bili pri meni pri kombiju. V najvišjih prestavah avto izgublja moč, obrati nihajo. Sicer pa počakaj, če je sklopka se bo avto kmalu ustavil.

pablohasan

Tomaz555, prav si imel. Sam sem tudi takoj nato pomislil, ampak ker ga je mehanik orng sprobal pred nakupom novembra se mi je zdelo malo čudno, da takrat ne bi opazil. Je pa res lažje opazit sklopko, če imaš še obratomer

pablohasan

jumper1

Citat od: pablohasan;212890Tomas, prav si imel. Sam sem tudi takoj nato pomislil, ampak ker ga je mehanik orng sprobal pred nakupom novembra se mi je zdelo malo čudno, da takrat ne bi opazil. Je pa res lažje opazit sklopko, če imaš še obratomer

Za podrsavanje sklopke pa res ne rabiš obratomera daj radio izklopi pa poslušaj motor,če pa tega ne slišiš potem ga pa pelji k nekomu ki bo to vedel!

gepl83

frodo1

Važno je, da je napaka odkrita,....:emot67:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Romzi

Èe je odkrita...
Še malo na temo porabe. C5 2.0 HDI 100kw (vem ja , ni isti motor).
Zadnji tank lahko rečem kar točno 7 litrov, po BC pa naj bi kurlo manj, tam nekje med 6,5 in 7. Se pa jutranji mraz konkretno pozna, dokler se vsaj za silo ne segreje (vsaj 5 kilometrov, raje več), kuri kar konkretno (po BC) že pri zelo nežni vožnji, ker imam relativno kratko vožnjo (22km) je to precejšen delež poti in definiitvno vpliva na višjo porabo.