Asfaltna smola na avtu

Začel/a sulicar, December 26, 2015, 08:13:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Danes grem po dolgem času oprati avto in po levi strani opazimo,da mi sploh ne gre odstraniti vse umazanije...probam im je kot nekakšna smola in se takoj spomin,da so pri nam po vasi vlekli na polovici ceste novi asfalt.In če me ne spomin vara sem se peljal z levim kolesom po tisti smolo ki jo namažejo preden položijo finalni sloj asfalta.Zdaj pa kako to dobiti najlažje in brez poškodb dol?Any idea?

Gox

Odstranjevalec smole in katrana ... imam en sprej doma, očisti fino tudi posušeno smolo na avtu.

Poglej na bencinski, merkurju, trgovini z avtodeli ... sigurno imajo kaj takega.

sulicar

Jaz imam tudi enega samo piše ,da je za drevesno smolo,pa ne gre dol!!!!

MSrougeZX

Probaj na krpico dat malo benzina...drugce pa namenska cistila ponavadi pomagajo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

CEPETKO

Topilec za katran, smolo, nalepke, odstranitev asfalta, skratk a vse kar je lepljivo ne bledi sijaja. Èe te zanima je prav za avtoindustrijo ti odstopim dva deci več pa tako ne rabiš. Èe te zanima pošlji ZS.
Citroen - kreative tehnoloži.

sebi

WD 40 ali pa nafta in bo šlo brez težav stran.

sulicar

Bom danes kaj poizkusil,ampak tega je dosti...cela leva stran od sprednjega kolesa do zadnje tablice in v višini od praga pa do stekel!!!

Gox

Sem pogledal .... Èrn Sonaxov spraj je.

Star kakšnih 5let, sem še na Axu čistil smolo dol s strehe.

MSrougeZX

Citat od: sulicar;212769Bom danes kaj poizkusil,ampak tega je dosti...cela leva stran od sprednjega kolesa do zadnje tablice in v višini od praga pa do stekel!!!
kake barve je avto?
R5 e-tech 2025

sulicar

Avto je črne barve,tak da se ne vidi tak fejst,razen na kromu in alu platiščih....sem pa že rešil....in sicer z bencinom!!!

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

dbostjan

Ko se je meni to zgodilo, sem viso prešprical do višine šip z WD 40 in opral z vročo vodo in avtošamponom, je šlo vse stran.

vinotoc

Citat od: sulicar;212754Danes grem po dolgem času oprati avto in po levi strani opazimo,da mi sploh ne gre odstraniti vse umazanije...probam im je kot nekakšna smola in se takoj spomin,da so pri nam po vasi vlekli na polovici ceste novi asfalt.In če me ne spomin vara sem se peljal z levim kolesom po tisti smolo ki jo namažejo preden položijo finalni sloj asfalta.Zdaj pa kako to dobiti najlažje in brez poškodb dol?Any idea?

Bodi veseli, ka moš novi asfalt! A na Jüršofki že sploh mojo cesto? "Bojše smola na afti, kak brez smole v živleji"! :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.