Xantia Activa 3.0 V6

Začel/a xantos, December 08, 2015, 11:15:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xantos

Citat od: LukaKST;211935Saj morda bi celo raje imel klasično hidravliko zaradi udobja, ce pa xantos sestavi Break Activa, bi se pa z veseljem peljal. : )

Kakorkoli...čestitke in srečno z avtom. ; )

Citat od: gregor;211930Luka, break active zaenkrat še ni. :-)
Ni pa rečeno, da je ne bo xantos sestavil. ;-)

Ka bi me rada v umobolnico spravila? :funny34d: Sem že tako na meji, moja mi že rihta napotnico... :Hammer3:

Hvala vsem za čestitke!

Ja tega avta se bom lotil počasi in detajlno... Sicer nekih hudih posegov zgleda, da ne bo, me pa mika ko hudič da bi šel en krog, ampak bo treba imeti potrpljenje.

@Èojko: Škoda da ni rdeča in nima usnja je bila moja prva misel :D AMPAK človek ne more imeti vsega. Siva zgleda bolj "stealth" in bo večji učinek ko bom švignil mimo kakšnega švabamobila hehehe...

Grob seznam opravil, ki jih je potrebno opraviti:
- menjava zobatega jermena, vodne pumpe, šponarjev
- menjava olja, oljnega filtra, zračnih filtrov
- menjava LHM-a in čiščenje posode za LHM
- napeljava novih povratkov za hidravliko (Xantos style)
- pretesnitev activa cilindrov na povratkih
- polnjenje hidravličnih krogel (po potrebi tudi menjava prebitih)
- lepljenje stropa
- ABS lučka gori
- obnovitev lajtnge pumpa-servo
- obnovitev hidravličnih priključkov na activa cilindre
- menjava pečke (preventiva!!!)
- menjava hladilne tekočine
- menjava nosilcev amortizerjev (če bo potrebno, zgledajo OK, oz. izdelava zasilnega sistema v primeru prebitja)
- menjava ležajev na zadnjih rokah
- sanacija prask in rjavih pikic
- protikorozivna zaščita
- pretesnitev zavornega dozerja (preventiva!!!)
- pretesnitev servo "ventila" (preventiva!!!)
- kak ležaj bo najbrž za zamenjat (ali pa tudi ne)
- kakšno manšeto bo potrebno zamenjat (ali pa tudi ne)
- menjava filtra za gorivo
- menjava svečk in kablov
- obnova voznikovega sedeža (se ne mudi)
- obnova volana (se ne mudi)
- pregled zavor in menjava kar bo potrebno
- menjava plastike na števcu (počena)
- predelava na plin (enkrat v prihodnosti mogoče)
- menjava gum (imam doma shranjene dobre Michelinke)

U mater je dolg seznam :)

Grobo bi ocenil, da bo nekje 300-400eur stroškov, da jo dokaj v red spravim in potem še enkrat toliko, da porihtam še finese. V kolikor ne bo problemov z motorjem in da ni nikjer slučajno pregnita...

Pri prejšnjih avtih sem res kaj bolj na hitro naredil, ampak vedno sem moral avto čimprej spraviti na cesto. Zdaj prevozno sredstvo imam, tako da se nikamor ne mudi. Samo neučakan ne smem biti :D
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Citroenovc

Meni je pa ravno ne usnjena notranjost pri Activi nekaj posebnega. Ko je kombinacija vzorcev.

Mimogrede - kje so pa končale Jolbetova pa Jožetova V6? A ni nobena mela usnja? A nista šle v kose?
OK

LP
Primož

xantos

Meni je tudi bolj všeč activa notranjost v blagu, sedeži so super udobni. Bi pa bila bolj fensi v usnju.

Jolbetova je končala pri gregorju (vtrgalo zobati jermen) ni je več kaj dosti samo školjka pa jaz imam ene par delov o nje doma hehehe, Jožetova tudi pri gregorju, ki jo je potem prodal Gašperju (je tudi na forumu), potem pa je šla naprej nekam proti Mariboru se mi zdi...

Jolbetova je imela blago, za Jožetovo ne vem...

gregor

Tudi Jožetova ni imela usnja.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Lovro

@Xantos... glede na tvoj seznam v podpisu...

Si pomislil, mogoče, da rabiš kako zdravljenje, pomoč psihiatra ali kaj takega... :emot77:

Drugače pa jo dobro zrihtaj in uživaj v vožnji z njo.:BigThumbs::emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Jaz bi jo bolj temeljito in bolj na novo delal, ter računal med 2 in 3 Keur za komplet. Povrh vsega te bo še najbolj ubilo zavarovanje in CT.

rsm23

Lovro, ne rabi mu gre že na bolje...zdaj spet zna štet:
Xantia 1 (.9)
Xantia 2 (.0)
Xantia 2 (.0)
Xantia 3 (.0)

Nasledni projekt bo pol najbrž že kako spravit kak malo večji mašin v Xantio Break :P

Èojko ima drugače najbrž prav. Kolikor se jaz spomnem te že samo garnitura zobatega jermena za ta motor pride nekje 350€ (original je bil včasih čez 500€).

xantos

Ja najdražje bo garnitura za velik servis. Mogoče bom imel srečo, pa dobil kaj ceneje..

Kot sem rekel avto je v zelo dobrem stanju in ne rabi tako veliko, vsaj na prvi pogled, upam da me ne bo kaj presenetilo, ko bom začel kopati...

Hja cestnina in zavarovanje bom delal na pol leta, ker je pozimi ne mislim vozit, tako da bom dobil nekaj nazaj.

Itak pa vse kar sem do zdaj delal sem presegel budget za faktor vsaj 1 :Hammer3:

xantos

gregor

+navadna vodna pumpa, ki ji odrežeš en vogal.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

xpuser

Sedaj lahko čakamo kateri bo prvi spustil kri.

Čojko

Citat od: xantos;211963Hja cestnina in zavarovanje bom delal na pol leta, ker je pozimi ne mislim vozit

Potem tudi krown zaščite ne rabiš in je takoj 80e manj.

gregor

No ja.. Jaz bi prage, stebričke, notranje blatnike zadaj in nasploh povsod kjer sta dva pleha skupaj punktirana, zaščitil  z nečim mastnim.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

HidroThorax

Citat od: xantos;211946Meni je tudi bolj všeč activa notranjost v blagu, sedeži so super udobni. Bi pa bila bolj fensi v usnju.

Jolbetova je končala pri gregorju (vtrgalo zobati jermen) ni je več kaj dosti samo školjka pa jaz imam ene par delov o nje doma hehehe, Jožetova tudi pri gregorju, ki jo je potem prodal Gašperju (je tudi na forumu), potem pa je šla naprej nekam proti Mariboru se mi zdi...

Jolbetova je imela blago, za Jožetovo ne vem...

Kaj pa od moje Active nimas vec usnja? Drugace pa srecno voznjo pa cim manj tezav pri rihtanju :BigThumbs:
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X