Izklaplanje dolgih luči

Začel/a zo, December 01, 2015, 05:57:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zo

Zanima me, zakaj se mi, potem ko dam dolge luči le te izklopijo in spet gorijo kratke. Èe pa to večkrat (5 do 10) ponovim mi dolge luči gorijo.Imam C5 break letnik 2002. Hvala,ajd.

rsm23

Obvolanska ročica počasi zaključuje svojo kariero.

franci

Meni je isto počel zadnji dve leti... "rsm23" ima seveda čisto prav ko pravi, da se obvolanska ročica poslavlja. J..i ga, te stvari se dogajajo. "AlesZ" ima mogoče kako cenovno sprejemljivo rešitev, drugače pa...

lp od mene

cikocx

To pri meni tudi dela, pa tud ko dam žmigavec mi crkne in potem samo malo ruknem po ročici in dela, bom enkrat razdru ročko in mal kontakte spucal, baje je to krivo
Cx za zmeraj:BigThumbs:

andraž

rsm23

Zadeva je v enem kosu (pač leva in desna ročka oz. cel upravljalni sklop). Tako da prav poceni ni. Pred leti je za Xsaro komplet koštal okoli 250€. Za C5 vidim sedaj, da je cena okoli 430€ z DDV (zavisi od izvedenke). Torej okoli 280€+delo te pride z MyCitroen popustom.

andraž

Več kot veliko... Mogoče ima kdo od serviserjev kakšno idejo za popravilo.

sl1

cikocx, probaj ce ti zmigavec crkuje tudi ce imas ugasnjene luci. Pri moji XP je bil slab kontakt (oz znucan) za glavne luci prizgat (tam, ko obrnes vrh leve rocice) in to je povzrocalo crkovanje zmigavca. Notri se je en bakren okrogel kontaktek znucal.
Potem sem ugasnil luci in je zmigavec delal normalno. Sedaj imam dnevne luci vklopljene da se luci same prizgejo ko prizges avto in pustim rocico za luci na off in mi zmigavec dela normalno.
zamenjava vseh rocic v kompletu ker je vse v enem kosu je pa za xp tudi 300€ ali vec odvisno od letnika/modela/opreme.

alesz

Citatzamenjava vseh rocic v kompletu ker je vse v enem kosu je pa za xp tudi 300€ ali vec odvisno od letnika/modela/opreme.
pod picasso je tema o tem....kitajska ročka(leva)

JureA

Tudi meni se je to dogajalo (na Picassu letnik 2003).
Dolge luči so same od sebe ugasnile in smerokazi niso delovali.
Z dnevnimi lučmi je bilo pa OK.
Nekaj časa sem se vozil kar z dnevnimi lučmi.
Zoprno je bilo edino ponoči, ker se ni dalo vključiti dolgih luči in ker osvetlitev radia in tipk klime ni delovala.

Potem sem si pa vzel eno uro časa, pazljivo razstavil levo ročico (za luči in smerokaze) in temeljito očistil kontakte.
In je spet vse v redu.

alesz

Izrabljeni kontakti na foliji povzročajo motnje v delovanju luči,tisti koščki tiskovine ki odpadajo pa povzročajo naključne kontakte ki se lahko kažejo kot nedelovanje smerokazov ali pa se luči na dajo ugasnit.Èiščenje in mazanje z neko brezkislinsko mastjo je lahko rešitev v začetni fazi.Včasih se da tiskovino tudi previdno pospajkat in potem previdno zbrusit,pomaga tudi prevodno lepilo,vsaj za nekaj časa..........

jozetuhtar

Citat od: zo;211579Zanima me, zakaj se mi, potem ko dam dolge luči le te izklopijo in spet gorijo kratke. Èe pa to večkrat (5 do 10) ponovim mi dolge luči gorijo.Imam C5 break letnik 2002. Hvala,ajd.

Luči se ti verjetno prižgejo same, zato imaš stikalo na izklopu. Èe uklopiš ročno stikalo bi dolge luči morale delati.

cikocx

Citat od: sl1;211842cikocx, probaj ce ti zmigavec crkuje tudi ce imas ugasnjene luci. Pri moji XP je bil slab kontakt (oz znucan) za glavne luci prizgat (tam, ko obrnes vrh leve rocice) in to je povzrocalo crkovanje zmigavca. Notri se je en bakren okrogel kontaktek znucal.
Potem sem ugasnil luci in je zmigavec delal normalno. Sedaj imam dnevne luci vklopljene da se luci same prizgejo ko prizges avto in pustim rocico za luci na off in mi zmigavec dela normalno.
zamenjava vseh rocic v kompletu ker je vse v enem kosu je pa za xp tudi 300€ ali vec odvisno od letnika/modela/opreme.

Bom probal, hvala za info
Cx za zmeraj:BigThumbs:

vogiv

Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

andraž

Èe zadeva deluje, potem je smešno poceni.