občasno tresenje motorja v prostem teko

Začel/a bošti, November 25, 2015, 08:59:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bošti

pozdrav,

občasno mi trese motor v prostem teku. predtem sem ostal na cesti, ker se je snela cevka za gorivo.to so mi na servisu uredil, pa verjetno posodobili sw. imam tudi tuning box in malo sumim da je kombinacija posodobitve sw + tuningbox razlog za to. avto vleče normalno, motor tudi dela normalno in ne spušča nobenih posbnih zvokov. motor je 2.0 hdi, sem prvi lastnik in imam 77.000 km.

lp

boštjan

zlikovski

Tuningbox, to vrži ven z avta, raje raskiraj tistih nekaj sto evrov pa ga daj čipat, bo tudi boljše za mašino, kot pa zdaj.

sl1

Lahko bi lahko bila tudi zapacana loputa za zrak, izrabljene svečke ali pa motorček za loputo zanič, morda tudi zabasan ali moker papirnat zračni filter...
Probaj brez tuning boxa če je še vedno problem. Skoraj ziher je tuning box kriv.

Drugače pa se strinjam z zlikovskim - tuning box laže računalniku, da ima več zraka kot ga ima res in posledično računalnik vbrizgava več goriva, pa laže mu da je tlak turbine manjši kot je res, da ga računalnik poveča in dobis 10 konjev, pri tem pa imaš prebogato mešanico in s tem slab izkoristek, povečano porabo goriva, prej se uniči katalizator ker gorivo ne izgori popolnoma in gre ven čez izpuh in s takoimenovanim "blow by" pride gorivo tudi v karter, itd... Skratka mašina ne dela pravilno.
Èipanje pa prepiše mape za gorivo in čase vbrizga ter krmiljenje turbine po celem območju obratov tako, da so vsi parametri delovanja motorja pri vseh obratih natančno usklajeni. Pri tem pusti nastavitve brez obremenitve (v leru) tovarniške, tako se motor na tehničnem obnaša še vedno enako kot prej.
Daj 200-300€ da ti nekdo načipa zadevo (rsr recimo) in boš imel precej boljše performanse (dejansko 30 konjev in 50Nm navora več, ne samo na papirju ki si ga dobil zraven tuning boxa), manjšo porabo in kar ni zanemarljivo, motorju to ob normalni uporabi ne bo nič škodilo.

bošti

tuning box izkopljen, simptomi enaki.ko das ne¿no gas tja od800 do 1200 obratov se motor in cel avto trese... v višjih obratih ni tresenja. računalnik, vbrizgavanje???

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bošti

bil na servisu, so rekli da so morda šobe (da bi jih morda obnovili), ali pa tudi ne, da oni ne bi tega delali ker niso sigurni, računalnik ne pokaže nič, ..

Kaj predagate?

andraž

Pelji na en resen servis. Kdo bo pa siguren, če ne serviser????? Èe ni siguren, ni dober.

jumper1

Citat od: bošti;211428tuning box izkopljen, simptomi enaki.ko das ne¿no gas tja od800 do 1200 obratov se motor in cel avto trese... v višjih obratih ni tresenja. računalnik, vbrizgavanje???

Vztrajnik???

sl1

Èe so šobe, potem bi moral imeti tudi opazno povečano porabo.
Pa če imaš kakšen OBDII gadget lahko morda pogledaš temperaturo izpušnega kolektorja, ko je avto ogret - da se pa tudi z laserskim termometrom.
Èe je prehladen, to pomeni, da se kakšna šoba ne odpira, če je prevroč, potem se pa ne zapira. Temperatura bi morala biti v pri mirovanju malo pod 400 (recimo okoli 370), med običajno vožnjo po ravnem okoli 100km/h pa okoli 450. Èe ni v tem območju je zelo verjetno, da vbrizg goriva ne dela v redu.

bošti

rešeno brez osebnih posegov, po 300 km in tekočini za čiščenje injektorjev zadeva ok.

bošti

simptomi spet tu iznenada, kateri servis priporočate?

bošti

zadeva urejena, čistilo za injektorje,... se je pa tozgodilo v decembru 2015 in sedaj. torej vprašanje, je morda dobro da bi sčistil tank? to ni normalno,...

Odisej

za tank ne vem...
meni je na servisu dal nek dodatek, ki naj bi pomagal pri čiščenju vbrizga dizla....ali to pomaga ne vem, je pa omenil serviser da je priporočeno jamanje 1 x na 6 mesecev :-) ... cena pa okoli 20EUR.

sl1