Gearbox fault - robotski menjalnik

Začel/a jurep, November 25, 2015, 08:26:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sileyland

danes dam tega na tester in polnit, pa vidim kaj bo jutri
poročam

jurep

Problem sem opisal v drugi temi - glej pod GEARBOX FAULT - PONOVNO. Tam sem tudi navedel, da mi je puščalo olje iz menjalnika, šel je potisni ležaj. No, ta napaka oz. okvara je bila v času moje dvomesečne odsotnosti popravljena, ampak v času mojega dopusta se je žal ponovil izpis GEARBOX FAULT. Klic na servis je bil nekako takole: v tistem hipu, ko se izpiše napaka, bi bilo potrebno avto priključiti na tester, saj bi samo tako lahko ugotovili dejansko napako. Vendar pa vsakdo želi le odpeljati avto oz. se z njim peljati. Jaz problem rešim tako, da dam trikrat - štirikrat kontakt, napaka izgine in potem imam nekaj tednov mir. Mehanik, ne vem več kateri, je menil, da je lahko okvara v stikalu s katerim preklaplaš vožno (vzvratno, neutral, avtomatik in ročno), nato stikalo za ročno zavoro ter še stikalo, ki je vezano na pedal za zavoro. Govorim po spominu, ker sem v tujini in se bom nazaj vrnil šelev pričetku leta 2017 (avto je v Sloveniji). Za kakršen koli konstruktiven predlog ali rešitev bi bil tudi jaz hvaležen (ne za takšne, kot sem jih opisal v zgoraj navedeni temi, kjer mi je sogovornik solil pamet z "nasveti"). Sam sem tudi zamenjal dva akumulatorja, a  ni pomagalo.

Skratka, lep dan želim vsem v Slovenijo.

LP

Jure

xpuser

Èe se pojavi napis da je napaka se ta zabeleži in mehanik jo lahko prebere.
Zdaj nevem kaj naj ti še predlagamo, ninðe so v vsaki vasi tako da sedaj eno vas naprej mogoče rata...

jurep

Prosim, da mi ti - XPUSER - ne predlagaš nič . Resnično ne želim brati tvojih nasvetov. Bom ponovil: glede avtomobila in izpisa GEARBOX FAULT sem bil pri treh različnih mehanikih. Izpisi so bili različni, niti eden pa ni pokazal dejanske napake, ki je v letu dni nisem uspel najti oz. je odpraviti. Kot sem že poprej navedel, sem v tujini, ker bom še najmanj tri mesece.

Ponavljam: XPUSER, s tvojimi tako imenovanimi nasveti si nisem pomagal popolnoma nič. V kolikor pa je tvoj namen objavljane postov, ti predlagam, da si najdeš koga drugega, kateremu boš solil pamet. Kot sem navedel v sosednji temi, smo imeli pri nas doma Ami-ja, Viso II Club, Diano, XP, C3, C4GP in še bi lahko našteval. Zato sklepam, da trohico pojma o Citroenih imam. Zato te vljudno naprošam, da se prosim vzdržiš svojih dobrih nasvetov o  ninðah, vaseh in dobrih mehanikih.

Vsem se v naprej opravičujem za zgoraj navedeno izjavo. Menim, da je forum namenjen izmenjavi mnenj in nasvetov, ne pa zbadanju.

LP

Jure

xpuser

Dej ne jokaj pa pel k pravemu mehaniku, kateri so dobri se ve .

jumper1

Citat od: jurep;225742Prosim, da mi ti - XPUSER - ne predlagaš nič . Resnično ne želim brati tvojih nasvetov. Bom ponovil: glede avtomobila in izpisa GEARBOX FAULT sem bil pri treh različnih mehanikih. Izpisi so bili različni, niti eden pa ni pokazal dejanske napake, ki je v letu dni nisem uspel najti oz. je odpraviti. Kot sem že poprej navedel, sem v tujini, ker bom še najmanj tri mesece.

Ponavljam: XPUSER, s tvojimi tako imenovanimi nasveti si nisem pomagal popolnoma nič. V kolikor pa je tvoj namen objavljane postov, ti predlagam, da si najdeš koga drugega, kateremu boš solil pamet. Kot sem navedel v sosednji temi, smo imeli pri nas doma Ami-ja, Viso II Club, Diano, XP, C3, C4GP in še bi lahko našteval. Zato sklepam, da trohico pojma o Citroenih imam. Zato te vljudno naprošam, da se prosim vzdržiš svojih dobrih nasvetov o  ninðah, vaseh in dobrih mehanikih.

Vsem se v naprej opravičujem za zgoraj navedeno izjavo. Menim, da je forum namenjen izmenjavi mnenj in nasvetov, ne pa zbadanju.

LP

Jure

PODPIS:Hammer3:

xpuser

Nevem kaj bi rad, ta robotek je specifičen kot hidravlika.
Pelješ tam kjer se mehniki šolajo za to in kjer imajo primerno diagnostiko, izkušnje s takšnimi popravili.

Svo sem šel gledat to pacaš že 5 leto.:Hammer3:

sileyland

Se nisem resil
Sicer sem polnil akumulator in je potem bilo Kaksna dan BP
Sedaj pa ponovno napaka + opozorilo za engine fault
Ker sem bil na terenu je serviser predlagal dodatek k gorivu???
Ko startam avto brez napake in gasa dalje
V naslednjem tedna na tester pa da vidimo
Jure Hvala za izkusnje in sporocim rezultate ce najdemo resitev

sileyland

takole je stvar pri meni
kakšen teden nazaj menjal neko stikalo(moram pogledat na račun,če koga zanima) pod pedalkami v vrednosti 17 €
in moram rečt, da od takrat naprej ne duha ne sluha o kakšni napaki
naj bi pa tole stikalo vplivalo na vsa opozorila ki sem jih imel
tk da v tem času ko se bližajo kr malo pogrešam krispam(novoletno jelko) na armaturki

jurep

Po vrnitvi iz tujine, kjer sem bil kar nekaj časa (seveda sem se vmes vračal domov), je napka, ki je kazala GEARBOX FAULT, odpravljena. Vzrok za težave je bil alternator. Kupil sem novega oz. obnovljenega, ga dal zamenjati in sedaj je že pol leta mir.
K temu lahko dodam le še izkušnjo, staro teden dni. Avo mi je javil, da je potrbno doliti tekočino za DPF filter. Le-to je bilo urejeno, sem pa ob tem izvedel, da ima avto v grlu za dotakanje goriva stikalo/senzor, ki vskakič, ko natočimo gorivo, izvede dodatem vbrizg tekočine. Tako ,da tisti, ki tankamo bolj pogosto oz. ne izpraznimo rezervoarja do konca, doživimo več vrbizgov, kar posledično prej izprazni posodico/vrečko z aditivom.

LP,

Jure

garac

ja to si lahko že večkrat prebral na forumu, porabiti do rezerve, naliti do vrha...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Citat od: jurep;238579Po vrnitvi iz tujine, kjer sem bil kar nekaj časa (seveda sem se vmes vračal domov), je napka, ki je kazala GEARBOX FAULT, odpravljena. Vzrok za težave je bil alternator. Kupil sem novega oz. obnovljenega, ga dal zamenjati in sedaj je že pol leta mir.
K temu lahko dodam le še izkušnjo, staro teden dni. Avo mi je javil, da je potrbno doliti tekočino za DPF filter. Le-to je bilo urejeno, sem pa ob tem izvedel, da ima avto v grlu za dotakanje goriva stikalo/senzor, ki vskakič, ko natočimo gorivo, izvede dodatem vbrizg tekočine. Tako ,da tisti, ki tankamo bolj pogosto oz. ne izpraznimo rezervoarja do konca, doživimo več vrbizgov, kar posledično prej izprazni posodico/vrečko z aditivom.

LP,

Jure

Kaj pa tankaš ta 20€

jurep

Tole pisanje bo namenjeno zgolj in le uporabniku XPuser. Ostalim se že vnaprej opravičujem. Kot sem navedel v objavi 10. 11. 2017, sem bil dalj časa v tujini, kjer sem si vzel čas in pregledal forum, Po moji ocenji je 85% prispevkov XPuser-ja popolnoma neuporabnih, nestrokovnih in neprimernih. Trosenje puhljic in bedastih pripomb pa kaže le na to, da bi nekdo rad pisal, pa nima o čem. To je tudi moj zadnji odgovor XPuser-ju, saj se žal ne morem dvignit na tvoj nivo. Tam bi me namreč premagal z bogatimi izkušnjami in znanjem.

Vsem ostalim pa lep pozdrav.

Jure

garac

Jure, upam,  da med vsemi posti najdes tudi kaksnega uporabnega. Nekateri fantje, kot je AlesZ, Vlado333, DrMadman, Visar... obvladujejo svoje delo in jih je vredno upostevati
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/