Kmpresor-Hranilnik-CPU-Blazine problem?

Začel/a webmouse, November 23, 2015, 09:56:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

webmouse

Pozdravljeni,

Pred par meseci sem zamenjal obe zračni blazini (ena je puščala) in kak mesec ali dva po tem sem opazil povečano delovanje kompresorja.

Odklenem vrata -kompresor laufa 10s- odprem vrata zadaj in dam torbo na sedež -kompresor laufa 10s- zaprem vrata se vsedem spredaj -kompresor laufa 30s- (včasih počaka da dam kontakt) ...

.... sem pa zalotil da se vklopi kompresor ko ugasnem avto in zaprem vrata...

Koliko deluje med vožnjo ne vem (če ima kdo elektro shemo se priporočam), bom probal eno ledico montirat da me bo obveščala o delovanju kompresorja.

Èe jo to kolikor toliko pametno zastavljeno --- gere verjetno po sistemu (popravite me če se motim)...
.... Kompresor fila zalogovnik njegovo delovanje uravnava CPU ki določa histerezo delovanja kompresorja, da je zalogovnik vse skoti v območju določenega pritiska. CPU potem glede na težo - obremenitev preko senzorja višine polni ali prazni blazine...

1. menjal sem blazine in te držijo (tudi če mi napiše napaka na zračnem vzmetenju) ''sprobano sem že vozil in se ni vselo ter skakal in obremenjeval preko prtljažnega prostora.
2. kompresor deluje - saj kot kaže fila zrak
3. CPU verjetno dela - izklaplja in vklaplja kompresor - polni prazni blazine, ko to počnem ročno preko gumba

Ali mi kje pušča zalogovnik? Cevi od ventila so blazin in blazine ga ne saj drži par dni če se avto ne užiga (in pol skačem po odbijaču pa se ne posede)

Ima kdo kako je sestavljeno vse skupaj da vidim kje bi lahko puščalo.

Kateri program in klje bi se ga dalo dobiti kjer bi bili ti sestavni deli - Nekakšna kosovnica avtomobila?

Prosim za pomoč -- saj ne mislim ravno menjavati vsega po spisku....

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

webmouse

Citat od: garac;211270prosim najprej malo preberi obstoječe probleme in rešitve :http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4392

Predno sem odprl temo sem vse to prebral - in ne samo enkrat - vendar ni ravno odgovora na moje probleme.

Sicer po prebranem nakazuje na rele kompresorja --- vendar je to le stikalni element (neglede ali je mehanski ali elektronski) nekaj ga proži - razen kadar ''zlima'' kontakte, takrat bi pa vse skozi delal.

Mene zanima če je moč dobiti elektro shemo da vidim kaj mu daje signal -- ker tu gre lahko polno stvari .... senzor tlaka, regulacija histereze, puščanje v tlačnem vodu, kondenz v zalogovniku,....

Zdaj se mi že dvakrat kompresor ni zagnal in sem šel cca 10 km s ''servis'' lučko v službo. ko sem parkiral in ugasnil ....... se je pa zagnal kompresor.

Za začetek bi rad namontiral signalno lučko, da imam boljži nadzor nad delovanjem kompresorja za kasnejšo analizo napake.

Sicer sem našel CITROEN SERVICE BOX DVD-je asm nisem ravno že pripravljen dati 40-50€ na ebay-u zanje ---- na ''pašniku'' pa ni ravno torentov.. zato se priporočam za kako električno shemo.

Podatki:
C4GP 2007 2.0 HDI  tip UARHJH/P --- motor: Dizel /RHJ/

LP..

alesz

CitatMene zanima če je moč dobiti elektro shemo da vidim kaj mu daje signal -- ker tu gre lahko polno stvari .... senzor tlaka, regulacija histereze, puščanje v tlačnem vodu, kondenz v zalogovniku,....

Ti je to dovolj.....

webmouse

Zlat si..
.... za začetel bo ... ko preštudiram pa vidim..

verjetno gre kompresor k koncu

LP;  Bojan