Okvara- strgan jermen

Začel/a Jeti, November 12, 2015, 05:48:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Življenska doba jermena pri novem avtu je tista ki piše v navodilih,ko je pa jermen enkrat zamenjan je pa ta doba normalna to je 100K........

zlikovski

Meni osebno je teh 100K tak tak.

veliki

Strgan jermen to je najlepše kar se ti lahko zgodi. Pred leti šaltam iz tretje v četrto in avto utihne. Gas ne dela ništa. Seveda prvi avto nikoli prej slišal za jermena in pokličeš prvega kolega in te vpraša imaš bencin, kličeš drugega in te vpraša imaš bencin. In tako naprej. Potem mehanik pove diagnozo strgan jermen in bati zviti in kaj jaz vem kaj še. Kličem na servis Citroen (aja avto Saxo 1.1 ali 1.0) pravijo za 220.000 SIT popravila torej 1000€ danes. NO končno dobim kolega od kolega in na srečo mi je računal material dela pa ne cena materiala 90.000 SIT. Sedaj vozim drug avto in na predvidenih 120k km menjam vse jarmene in vodno črpalko na 100k km. Vedno na uradnem servisu ker ni neke razlike v ceni med drugimi servisi (nepooblaščenimi) še celo ceneje in garancije 2 leti.

LP, veliki

drmare

Citat od: alesz;211118Življenska doba jermena pri novem avtu je tista ki piše v navodilih,ko je pa jermen enkrat zamenjan je pa ta doba normalna to je 100K........

Ta trditev, je po mojem mnenju zavajajoča....zakaj bi bil novi jermen pol slabši mi ni jasno. Na mojem C4 2006 je mehanik včeraj menjal komplet jermen, pumpa.......176000km stari set je bil še dokaj dober, po navedbi mehanika...ampak sem menjal preventivno, ker je 10 let blizu. Strošek material in delo malo nad 200eur, kar je zelo poceni, vgrajen SKF komplet.......nov stabilizator spredaj, filtri za nafto in zrak......avto prede ko nov.

PS servisna knjiga ima vpisano menjavo in žig.......ni bil fušar mehanik

xpuser

Ker ni enake kvalitete?
rugače pa alesz šraufa citroene in ve kaj in kako.

sl1

Citat od: zlikovski;211107Tile jermeni bojo počasi tudi lifetime :D

:))

sulicar

Ok naj mi en razloži zakaj pri original(nov avto) drži jermen 180-200 tisoč,ko pa ga menjaš in daš noter spet original jermen,pa samo 100 tisoč!?Kaj to ni isti material kot pri prvi vgradnjo?Èe pa daš ponaredek pa isto 100tisoč,kje je tu logika in predvsem računica?

xpuser

Saj jermen je najmanj kritičen, njbolj na udaru je vodna.

sulicar

Saj je isto eno ali drugo je  novo, pri novem in pri menjavi....

sl1

Pri novih avtih je sedaj marketing da je treba menjati na 180.000 ker se sliši vau, kupiš novega pa je za 10 let mir.
Zraven je pa seveda opomba, da pri vožnji z večjo obremenitvijo (taxi zaradi vožnje izključno po mestu, vleka prikolice, agresivna vožnja, itd) je potrebna menjava še vedno na okoli 100-120.
Tako da jermen je še vedno jermen kot pred 15 leti. Tudi takrat so nekateri, ki so se upali menjali na 200.000 - vem za primer A4 tdi 110 letnik cca '95, ki se je vozil večinoma na relacijo.

gregor

Pri aftermarket jermenih lahko interval predpiše proizvajalec jermena.
Se spomnim, da sem nekoč pri menjavi z. jermena na xantiji videl na embalaži zapisan krajši interval, kot pa je v navodilih avta.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xpuser

Citat od: sl1;214889Pri novih avtih je sedaj marketing da je treba menjati na 180.000 ker se sliši vau, kupiš novega pa je za 10 let mir.
Zraven je pa seveda opomba, da pri vožnji z večjo obremenitvijo (taxi zaradi vožnje izključno po mestu, vleka prikolice, agresivna vožnja, itd) je potrebna menjava še vedno na okoli 100-120.
Tako da jermen je še vedno jermen kot pred 15 leti. Tudi takrat so nekateri, ki so se upali menjali na 200.000 - vem za primer A4 tdi 110 letnik cca '95, ki se je vozil večinoma na relacijo.

To je bilo že vedno, recimo nemci so imeli menjavo tudi na 90.000 km.