Èipanje 1.6 hdi 115

Začel/a docker, Oktober 26, 2015, 01:41:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

docker

Zdravo,

Priliko imam čipat (RSR) c4 picasso 1.6 hdi 115 konjev. Pridobil bi 15 konjev in 50nm navora. Koliko bi se po vaše to v praksi poznalo?Se to izplača oz. je 50nm veliko ali ne?

Hvala

altair123

docker

zlomjo

Se mi zdi dosti. Mojemu prijatelju je en čipal C5 III za 150.

sl1

Ponavadi da rsr popust ce recimo 2 prideta čipat skupaj. Ali pa ce si ze kdaj čipal kaksen avto pri njih. Meni se zdi tudi kar visoka cena za danasnje čase. Jaz kaj dosti več kot 200 ne bi dal za čipanje. Drugače jim pa kar zaupam - sem 2 avta tam čipal in je bilo vse ok.
50Nm se že kar fino pozna.

Romzi

Citat od: sl1;20998750Nm se že kar fino pozna.
Še bolj pa, da ti raztegnejo uporabno območje obratov.

altair123

kako je pa kaj z vzdržljivostjo avta po čipiranju? Ne predstavljam si da s takim posegom v avto samo pridobiš...

sl1

odvisno od avta. Toliko več navora običajno ni problem, razen pri najnovejših avtih, kjer so nekateri proizvajalci že začeli dajati noter šibkejše dele pri šibkejšem motorju - recimo golf 5 tdi je imel pri šibkejših različicah tanjše polosi in to tako tanke, da so bile prešvoh že brez čipanja. Pa avtomatike se naceloma ne cipa prevec, ker so bolj obcutljivi na povecan navor.
Tako da se je fino pozanimati za konkreten avto, ali in koliko se ga lahko čipa da ni posledic. Bi pa to moral v bistvu tuner narediti in rsr kot vem to preveri, zato tudi nima čipov za vse možne avte kot nekateri, kjer lahko dizelski agregat pripelješ pa ti ga bodo nacipali na 30% več navora in konjev.
Trenutno je zanimiva masina vw 2.0 tdi 110 konjev, ki je enaka kot serijska 140 in se jo cipa na 180 nekje. Navora pa tudi pridobis malo morje.
Ali pa opel 1.4 turbo bencinar s 120 konji ki je enak kot s 140 konji in se oba cipata na cca 160 konjev.
Tu in tam je kaka masina kjer precej pridobis in potem ti tudi 300€ se nekako gre recimo, ker je velik učinek.

dvorjan

Imas tudi zadusen nemski motor, ki gre iz 102 konjev na 215 ... verjetno rekorder po prirastku. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sl1

Kateri motor pa je to? A samo s cipom dobis toliko, ali gre za temeljitejso predelavo zračnega pretoka masine, vecjih injektorjev in custom motorne elektronike?

Čojko

Jaz sem s čipanjem zelo zadovoljen. Avto postane čisto drugi.
RSR je pravi mojster za to. Meni je dva čipal. Negativnih posledic ni bilo.
Za ceno pa se poskusi zmeniti.

sl1

Se popolnoma strinjam s Čojkom.

ppeterlin

JAz imam GP 2.0 z 138konji in z robotskim menjalnikom. Ima kdo izkušnje s čipanjem tega avta?

sl1

RSR nima nič za ta motor, sem pa malo pogledal kaj imajo drugi in sem našel okvirno:
Citroen C4 Picasso 2.0 HDI   138 KM ---> 164 KM in   320 NM ---> 400 NM

Po mojem nestrokovnem mnenju bi rekel, da povečanje za 30 konjev pri 2.0 hdi nima kaj škoditi, bolj zakrbljujoč je prirastek navora glede na to, da ni klasičen menjalnik.
Pri avtomatikih je bolj tako, da par 10Nm več je ok, 80Nm pa ne. Tako da če najdeš tunerja, ki ti lahko navor omeji na 340-350Nm, potem ok, več pa jaz ne bi riskiral.

sl1

Malo sem še pogledal glede menjalnika - glede na to, da to ni pravi avtomatik, ampak robotiziran ročni, potem ni tako občutljiv na čipanje.
Najmočnejši serijski motor v C4GP s tem menjalnikom je 150 konjski hdi, ki ima 370Nm navora, kar pomeni, da tja do 400 bi moralo biti še vse ok.
Potrditev bi lahko bila tudi, da najmočnejši hdi 180, ki je v C5 ima s tem menjalnikom navor imejen na 400.
Torej je neka meja da menjalnik še prenese okoli 400Nm.
Vseeno pa vprašaj kakega tunerja kako je s tem. Dober tuner bo vedel, da je treba prilagoditi omejevalnik navora ob čipanju avtomatika in tudi na koliko za konkreten motor.