C3 PureTech 110 VS Hdi100

Začel/a tomazpog, Avgust 08, 2015, 10:45:44 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

tomazpog

xpuser

Citat od: tomazpog;206897A bencinarji nimajo jermena?

Jaz nevem, to bi ti mogel vedeti ker kupuješ in delaš kalkulacijo stroškov.

kawa Illy

Zobatega jermena pri puretech motorjih ni treba menjati :)

Citroenovc

Citat od: kawa Illy;206908Zobatega jermena pri puretech motorjih ni treba menjati :)

Kaj je prej motor za zamenjat :P

(sklepam, da ima ketno?)
OK

LP
Primož

kawa Illy

Jermen ima enako pričakovano življensko dobo, kot motor. Pa tud če bi mel kardan, bistveno je, da zadeve ni treba manjat! :)

alesz

Citat od: kawa Illy;206929Jermen ima enako pričakovano življensko dobo, kot motor. Pa tud če bi mel kardan, bistveno je, da zadeve ni treba manjat! :)
kaj vam tale link dela....?

fifk

Dela..:)

Menjava jermena na 180kkm ali 10 let. Drži?

xpuser

Citat od: alesz;206932kaj vam tale link dela....?

Hvala za tole.:BigThumbs:
Se morate serviserji veselit, to izgleda dosti občutljivo na redne menjave s kvalitetnim olje.
Je takšen tip motorja tudi v novem c1?

tomazpog

jebelacesta, zdaj sem pa kar mal doživel hladen tuš, hehe

Bil v salonih, zdilal kar OK ceno in sicer:  C3 Exclusive 16Hdi 100KM, črna lita 17col platišča, svetla notranjost,Hifi paket z navigacijo in subwooferjem, metalik barva, strešni nosilci, 5 let garancije....  Ampak:  ne morem verjet, da ima Citroen v modelih C3 še vedno navigacijo brez touchscreena..  Šit, no..  Ne moreš konec leta 2015 dajat velikega 7 inčnega ekrana , katerega  še "bezaš s palčkami in gumbi spodaj".. mogoče bo kdo rekel, da brezveze kompliciram, ampak ne morete verjet, kako je to zamudno oziroma nepraktično..  Danes sem šel gledat pežoja 208.. Enak ekran, vse na touch.. Vsaka funkcija takoj na dosegu prsta, brez vrtenja gumbov in potrjevanja tipke OK ali escape.. presneto, to me je pa zdaj čist odvrnilo od nakupa.. A ima kdo kako "insajdersko" informacijo, če ima Citroen namen to kaj posodobit v letu 2016.. Se mi namreč ne mudi, pa nekak bi ostal zvest Citrotu..  Èe tega ne bo, bom "moral" pogledat za dvestoosmico..
Aja, pa peljal sem 110 konjskega trivaljnega bencinčka pri pežoju.. No, ta pa lepo pelje, navora čez 200nm.. Ampak še vedno bi imel cetrojko, heh. Ima kdo v Citroenu tako navigacijo, kot je v C3, kako se to obnese? Ker se mi res zdi tehnološko zelo "zaostalo", da imaš gumbe posebej..pa dandanes, ko je vsaka touchscreen "tablica" v trgovinah par 100 evrov, se pravi ni neka huda cena, glede na to, da je doplačila za hi-fi paket 800€...

Gox

Za touchscreen poglej ta novo C4-ko :)

Sem imel v DS3 Myway, brez touchscreena, pa mi je bilo kar ok ..je vsaj ekran vedno čist, medtem ko se na P208 poznajo odtisi prstov, če nimaš vedno suhih ...

Naslov v navigacijo si vnesel s pomočjo vrtljivega gumba, malo nerodno za štelanje med vožnjo ... drugače pa itak naj bi naslov vnesel ko si še na mestu in ne med vožnjo.

Itak pa navigacije verjetno ne uporabljaš vsaki dan? Ostale gume pa kar jih potrebuješ so + in - od klime :)

tomazpog

saj C4 mi je všeč, ampak imam pri hiši C4 Picassoja za "večji" avto..  C3 bi bil izključno namenjen poslanstvu drugega avtka.. zato manjši avto. Saj pravim, nekak hecno se mi zdi, da bi moral še vedno štimat vse funkcije na gumbe, je pa res, kar ti praviš: razen volume na radiu res ne pritiskaš prav veliko .. Še najbolj me mori, kako reguliraš glasbo, ki bi jo preko bluetootha steamal iz iPhona ali pa, kako reguliraš telefonski imenik oziroma klice..  vse to je na touchscreenu mala malica.. Tukaj mam pa filing, da je prcj zamudno in kar malce nevarno, da iščeš številko ali kak komad med vožnjo. Navigacije načeloma res ne uporabljam veliko, to me še najmanj moti, glasbo in telefon pa relativno dokaj pogosto.. Sej pravim, mogoče res malce pretiravam, ampak nekak mi ne gre skupaj. če se še kdo javi z izkušnjami, bom izjemno vesel..

Aja, "bojazen" pa izhaja iz tega, da imam v Picassoju RT4 navigacijo in mi je jasno, kakšna muka je vtipkavat naslove ali brskat po menijih..

Bono

Meh, če dobiš za podobno ceno vzemi 208, lepši, "novejši" ...

tomazpog

No, zadeva je zdaj taka:  en citroen dealer pravi, da ni touchscreen. Drugi pravi, da je, tretji spet pravi, da ne.. Noben pa ne ve dejansko iz prve roke.. KAJ ZDAJ? Ne morem verjet, da bi to bil tako skrbno "varovan" podatek, madona..  Eh, zgleda, da bom moral še mal počakat na kak info iz prve roke... Ja, glede pugija je pa tko:  cena je kar malce višja, ni tako zelo podobna, če računaš, da sem iztržil ceno za c3 z vsem zgoraj navedenim kar krepko pod 15.000€..

Jaka1

sam že en mesec vozim puretech 1.2 in moram povedat da sem pozitivno presenečen... prej sem vozil opel astro 1.6 16v 101km in ni skoraj nobene razlike v motorju razen porabe seveda :emot77: mestne imam trenutno 5,4l z težko nogo
ni mi problem niti prikolice priklopit in pelat 500km+ na morje
problemov ne bo ne z dizam niti z turbinam, filtri itd. itd.
prejšni teden sem dobil nadomestnega cactusa 1.6 e-hdi motor kot sam ok... ni za moje potrebe... dobro vleče ampak ta star stop sistem pri e-hdi mi ne deluje preveč posrečeno
predvsem ko parkiraš do 4x ugasne pa vžge ne vem no...
komaj sem čakal da dobim svojga nazaj
obvezno testiraj preden kupuješ znaš bit presenečen... tolk od mene
aja pa vsi miti in bajke o treh cilindrih so veljali za razne suzuki marutije itd. tehnologija je pa daaaaleč naprej
jst mojega ne slišim v kabinu pa ga lahka vrtiš do 5000rpm in dlje ko stojiš zunaj pa posrečen zvok :BigThumbs: