Rezervno kolo

Začel/a rokkle, Avgust 06, 2015, 08:54:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Kot sem napisal vržeš rezervo v prtljažnik.

sušo

Potem pa ja. Brez kompresorja bi znalo bit dovolj placa za "vlko kolo".
Tudi sam sem imel neke ideje okoli rezerve - tista od šajtrge - in da bi jo prazno - kompresorja sta dva na avtu - stlačil v prostor namesto enega od sedežev v tretji vrsti, pa ni šla notri. Idejo sem opustil. Rezervo, ki sem jo kupil naknadno, potem prodal. Èe se ne motim nekomu s foruma.

altair123

Evo, upam da se dobro vidi.

xpuser

Odisej

nisem še gledal točno spodaj.....vijak si privaril ali kako drugače pritrdil, da lahko gumo prišraubaš?
Kakšnih dimenzij je feltna in guma...
jest imam na avtu 215/50 R17

altair123

Tole ni naknadna vgradnja, ampak originalna tovarniška izvedba.
Gume še nikoli nisem vzel dol, tako da res ne vem. Pritisk drži, tako da zadeva očitno funkcionira ne glede na bližino lonca.

Tudi glede dimenzij nimam pojma.

dvorjan

Vse skupaj pa je ze tako zarjavelo, da je vprasanje, ce zadevo sploh dol dobis, ce bi jo potreboval ... Skoda, da tako sparajo in s kako plastiko ne zascitijo se rezervnega kolesa.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

To naj bi pri rednem servisu navoj podmazali, oz. če enkrat letno namažeš in prešraufaš da ne zarusta.

garac

pri mojem vozilu, se to tudi redno stori in preveri tlak v pnevmatiki.
pooblaščeni servis citroen :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

To na sliki je po vsej verjetnosti ozja kot original...vsaj tako zgleda...morali bi videt kako hecno zgleda ds4 ko ti spusti guma in moras zmontirat 135/16col gumico namesto 225/45 18 valjarja...in se med prazniki vozit 350km iz poreca do lendave 80kmh...ajde vecinoma 90 do 100kmh po AC.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

še vedno bolje s tisto smešno malo vozit 80, kot stati brez nje ob cesti, sploh ob praznikih, pa po možnosti, da si z onim kitom lahko samo tazadnjo obrišeš

Menda ima kit tudi rok uporabe?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Èe mi dajo sam eno velko šajbo od fleksa za rezervo, pa imam raje kot tist repair kit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

rokkle

Tudi na mojem c4GP je dovolj prostora in glede na to, kar je na tem linku:
http://c4owners.org/plugins/faq/faq.php?0.cat.2.215, je možnost da je rezerva široka celo 195/16. Torej skoraj identična originalu - pri meni je to 205/16.

Mogoče res preverim ali je varianta da se da magari štiri vijake čez podn pripeljat in zmontirati na dno avta. Zakaj pa se zadevo tako nujno rabi - ker so to seveda družinski avtomobili in avtovleke nekje sredi noči 500 km od doma in s polnim avtom mulcev ravno ni fajn čakat. Lahko pa do take situacije nikoli ne bo prišlo ... trkam na les..

matt79

živjo.

Tudi jaz imam letnik 2009, 7 sedežni, zadaj vzmeti in rezervno kolo je manjše dimenzije, (precej manjše). Samo enkrat sem jo snel dol tako da sem videl kako to sploh deluje, takrat sem odkril da vse skupaj drži pod avtom samo zajla.  :)

Lp

LITTLE PIKASIÈ

Imam C4GP l.2012 7sedežni pa sem ravno tako dokupil ožjo rezervo ter jo nato z sistemom sam svoj mojster ter z 2kom M10x110 vijaki skozi obodne gumice pod levim zadnjim sedežem privijačil na karoserijo .... miruje in izgleda kot original .... lp ;-)