Vprašenje EGR

Začel/a Mitja, Avgust 03, 2015, 08:45:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mitja

Pozdravljeni,

v eni reviji sem bral en članek o EGR in poleg slika, kako je notranjost EGR ventila lahko vsa sajasta.

Zato me zanima, če kdo  ve:

1. ali je mogoče s kako diagnostično napravo ugotoviti, da je EGR v notranjosti obdan s sajami ?

2. ali je že kdo mogoče "mehanično/ročno" čistil notranjost  EGR ventila na kakem pooblaščenem servisu?

hvala

xpuser

Diagnostika vidi samo če dela ali pa ne.Oz.
Sčistijo ga lahko samo če ima urno postavko 40€ se nabere( staknit pa sčisti in nazaj montirat)
Sam vidim večji problem da če je zamašen erg je tudi sesalni kolektor pol gareža.

ByLoeb0490

EGR zbit ven in se rešijo vse težave z sajami. tudi motorja nebo več zabijalo

Mitja

a skoz tehničnega pa prideš potem?

Xandrej

Saj to je pol žalostno da se potem vozijo brez vseh teh pizadij pa fape pa vse ven poberejo pol pa se za njimi kadi ko za kakim starim golfom D... Mene pa nategujejo z CO2....

xpuser

Nevem kaj bi ti ven zbijal, mogoče filter trdih delcev.

Romzi

Citat od: Xandrej;206694Saj to je pol žalostno da se potem vozijo brez vseh teh pizadij pa fape pa vse ven poberejo pol pa se za njimi kadi ko za kakim starim golfom D... Mene pa nategujejo z CO2....
Ni to Fiat al pa VW :Hammer3:
Ne vem no, stari HDI: pobereš vse ven (EGR, drugega ni), kadi se pa nič, niente, nada....
Kadi se pa, če ga čipiraš na enih 140 poskočnih al pa še kaj čez... čE od drugod ne, pa iz sklopke .....

xpuser

Kadi se ko so šobe hin.Kot stara lokomotiva.

Romzi

Citat od: xpuser;206732Kadi se ko so šobe hin.Kot stara lokomotiva.
Ko so šobe hin se kadi že v nizkih obratih, sicer pa tako kot sem napisal.
V bistvu se pri konkretnem navijanju ne kadi kar v tri krasne ampak samo za kratek čas, ko stisneš do podna. Pišem za stari HDI (ki ne kadi če je vse ok).

sulicar

Jaz imam c5 mkIII letnik 2010 2.0hdi 164KM.In opažam predvsem  ponoči v vzratnem ogledalu,ko je za mano avto,da ko dam polni gas se skadi!Ali ne bi moral tega Fap filter preprečiti?Zakaj se mi kadi,olja ne žere,avto ne cuka potegne normalno?Prevoženih ima najmanj 182000km(uvoz),drugače avto gre BP že 34000km odkar ga imam!!Mogoče je kaj s šobami,kakšni so simptomi,če so zanič oz. gredo proti koncu?Kaj pa kakšen aditiv?

sulicar

pixxel

jumper1

Ko ga pohodiš bo zakadil tudi če je fap in egr uredu,ampak to v ogledalu zvečer ko vidiš ni tisti črn dim podnevi ga sploh ne opaziš.Kar se tiče pa odprogramiranje in blendiranje egr ventila je pa tako,avto ko je nov pa tam nekje do 80-100 000 km(odvisno od relacij)in egr deluje kot je treba,čeprav pri določenih obrati malce avto pocuka,je vse ok ko pa začne egr nagajat potem pa ta isti avto desetkrat bolj onesnažuje okolje kot pa avto brez egr ventila.Kar se pa tiče zasvinjanost motorja to je pa druga pesem in tisti ki jeto že razdiral ve o čem govorim.

sulicar

Saj v tem je fora,ker ga podnevi ne vidim.....upam da je vse ok;-) Samo ga bom vseeno peljal k mehaniku na pregled,da ga pogleda,pa če je še vse druga na avto ok,ker še imam garancijo do oktobra. Do zdaj naredil 35000km BP!!!Avto je pa tak zakon....

odpad

Pri 140 konjskem, letnik 2010 se tudi vidi ponoči, če kdo sveti od zadaj, da se ob polnem plinu vidi prozoren dim zadaj.