Klenkanje 1.6 C5 2011

Začel/a crv, Avgust 02, 2015, 09:05:07 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

crv

Pozdravljeni,

zadnje case se mi zdi, da motor ko je hladen med cca 1500-2000 obr/min. klenka in to bistveno bolj kot je to bilo pred casom. Avto se sicer pelje normalno moc/navor vse OK. Sem probal tankat na razlicnih pumpah pa ni razlike tako, da nafta ni faktor. Kolega s servisa pravi, da morda zaradi zraka ker je poleti bolj topel, pa so pogoji vziga zaradi zmesi malo drugacni, baje se to dogaja vecim, drzi ? Ali kaksna druga ideja ?

Hvala
lp

breznikar.peter

Moj je december 2009, motor laufa vedno isto.
Kolko imaš prevoženih km? Prvi lastnik ?

superca13

Po mojem šobe slišiš.Prebrskaj malo, smo že debatirali.

crv

Superca zelo lepo bi te prosil, ce poves kaj vec o tem, saj ne da bi bil lenuh in se mi nebi ljubilo iskati. Bolj me zanima kaj dirketno mislis.

Hvala lp

Čojko

Pa kakšen dober aditiv ala liqui molly se vlije noter če ni že prepozno.

xpuser

Kaj pa diagnostika in en krog.

superca13

Citat od: Èojko;206613Pa kakšen dober aditiv ala liqui molly se vlije noter če ni že prepozno.

To nima nobenega vpliva.
Mozak uskladitev naredi sam, če ne se da to z diagnostiko takoj naredit. Èe ni efekta, pa tako kot pravi Vlado...treba vse 4 preverit.

Čojko

Jaz imam težave na kombiju, da mi občasno, največkrat ko vžgem vročega, noče reagirati na dodajanje gasa. Mehanik pravi, da so šobe oz povratki goriva in zamenjava rizična, saj zna ena biti zarjavela. Priporoča aditiv. Kaj pravite?

xpuser

Poskusiš lahko. V novi filter goriva natoči koncentrat (če se da).

Romzi

Citat od: Èojko;206661Jaz imam težave na kombiju, da mi občasno, največkrat ko vžgem vročega, noče reagirati na dodajanje gasa. Mehanik pravi, da so šobe oz povratki goriva in zamenjava rizična, saj zna ena biti zarjavela. Priporoča aditiv. Kaj pravite?
Je vzrok jasen, ali ti "mehanik" nekaj na pamet?

MSrougeZX

Sem vozil kombi z enako tezavo...lastnik je mehanik in ne ve kaj bi to lahko bilo...vem samo, da sem ugasnil motor se enkrat prizgal in je gas reagiral in sem speljal normalno. Aja...gre za trafica 105.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

rsm23

Saj Èojko ima Vivarota/Traffica ;)
Kaj se dogaja z injektorji se pri Citroenu da videt z Lexio. Pri Oplu je najbrž podobno.
Na prvi sliki primer OK injektorjev, na drugi pa primer kjer je 3. čisto fuč.

Romzi

@rsm: vse lepo in prav, samo kaj imajo injektorji z nedelujočim pedalom za plin?

rsm23

@Romzi: Nanaša se na to kar mehanik sumi. Èe že sumi naj tudi preveri in ne kar menjava oz. naklada v tri krasne. Kot razumem pa sicer pedalo deluje normalno...le odziva takoj po toplem zagonu ni, kar še ne pomeni, da je pedalo fuč...