Termostatsko stikalo

Začel/a strela, Junij 29, 2007, 11:41:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

strela

Lep pozdrav vsem skupaj!

Sem lastnik AX-a 1.1 first letnik 1993. Zanima me ?e je kdo od vas imel probleme z termostatskim stikalom. Pred približno tremi tedni sem ugotovil, da se mi ne vrti ventilator na hladilniku. Mehanik je rekel, da je to stikalo in ga je zamenjal in je delovalo. V?erj pa je pa sem ponovno ugotovil, da se ventilator ne vrti in to po treh tednih. Ali mogoče kdo ve ?e je lahko težava ?e v ?em drugem.

Hvala!:funny34d:

Citroenovc

Recimo v slabem stiku; kakem slabem releju; ko se meni na BX niso zagnali ventilatorji - je bil slab (korodiran) kontakt na temp stikalu v radiatorju ... sem snel, sčistil, in VOILA ...
OK

LP
Primož

Hydraulic

Res vrjetno slabi stiki,poglej ?e je konektor kaj oksidiran pa ga po?prici z kontakt sprejom (ali pa z WD40 za silo)
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

@ strela

Kako pa si ugotovil da se ti ventilator ne vrti?

Mislim da v tvojem modelu nimaš števca. temp. vodež (meni vklopi ventilator pri cca 97 st. po kazalcu)

Ali ti je avto zakuhal? Se je pregrel?

LP
Goran

maxss

... Lahko je dosti stvari prva je lahko koli?ina vode v hladilniku :-) ?e je prenizko ne dose?e stikala pol lahko termostat iz motorja ne spusti vode pa lahko se ti vodna pumpa ne vrti ali kot se je meni zgodilo bila je zrabljena nekaj je pojedlo lopatice pa se mi je grel dokler nisem razdrl vse komplet in našel pumpo z nekimi okle?ženimi lopaticami ... termostikalo lahko tudi zataji zaradi umazanije ali ker se je naveližalo delovat pa ne sproči ventilatorja ... preveri vse, ker se spla?a prej bolj pogledat raje kot kasneje zaradi tega ravnat glavo ! L.p. Max