Elektronika

Začel/a avantgarde, Julij 19, 2015, 07:22:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Ja če še nisi alternator izločil ga fizično odklopi.Stakni jermen in kable ki gredo iz njega.
Naj avto dela samo na dober poln akumulator.

avantgarde

Citat od: xpuser;209303Ja če še nisi alternator izločil ga fizično odklopi.Stakni jermen in kable ki gredo iz njega.
Naj avto dela samo na dober poln akumulator.

Ne moreš, ker naketeri porabniki ne delujejo brez delovanja altenatorja. Ta proži en rele, ki omogoči te porabnike. Èe bi vedel kje se nahaja ta rele, bi ga prožil z 12 V. Èe ni spet signal vezan na BSI...

xpuser

alesz

CitatÈe bi vedel kje se nahaja ta rele, bi ga prožil z 12 V. Èe ni spet signal vezan na BSI...
Za klimo in ventilator ...pod BSI-jem,brisalci in ostalo pa v BSI,pa v večini vsak na svoji liniji........

avantgarde

Citat od: alesz;209322Za klimo in ventilator ...pod BSI-jem,brisalci in ostalo pa v BSI,pa v večini vsak na svoji liniji........

Torej je vklop gretja povezan samo na BSI? Prva generacija xsar je to imela preko releja, vsaj po el. shemi iz Haynesa.

Danes ni bilo težav s Xsaro. Lotil se jo bom pa med vikendom, ko bo čas. Èe jo ne bodo prej spet zagrabili krči.

Hvala za odgovore.

zlikovski

Èe ga vklopiš na tester pomojem tudi nič ekstra ne pokaže, ker je še ta zgodnja verzija računalnika in bsi okrog leta 2000.
Jaz imam tester, če te zanima pa lahko pogledava, ampak dvomim da bo kaj pokazalo.

avantgarde

Citat od: zlikovski;209342Èe ga vklopiš na tester pomojem tudi nič ekstra ne pokaže, ker je še ta zgodnja verzija računalnika in bsi okrog leta 2000.
Jaz imam tester, če te zanima pa lahko pogledava, ampak dvomim da bo kaj pokazalo.

Hvala za ponudbo, ampak kot si že omenil ne pokaže veliko. Sem gledal že po autodati, pa ni veliko. Tudi v sami Autodati so vse druge stvari, ne tiste, ki bi jih rabil.

Sem pa našel en dokument. Me še čaka, da ga preberem, čeprav je verjetno za Xsaro 2
http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=726309

zlikovski

Si probal, vse konektorje kar jih najdeš razmigat, varovalke razmigat,...

Jaz recimo z testerjem nemorem priti not v moj BSI.
Praktično lahko samo gledam če pravilno deluje, in gledam napake če so.
To je pač ta stari sistem, pri novejših pa je že drugače.

avantgarde

Ja, računalnik sem vzel ven in pogledal tistega pol metra kablo, pač kolikor sem lahko.
kolikor sem razbral iz Autodate je to res vse kar lahko s testerjem počneš.

Torej če dobim drug BSI so naslednji koraki taki?
a) dobim še motorni računalnik, daljinec
b) z NEC programatorjem preberem EEPROM svojega BSI-ja in ga zapišem na drugega rabljenega

zlikovski

Probaj zamenjati rele ki vklaplja gretje stekla, kolko se mi zdi gre gretje stekla prek releja, ko vklopiš se sliši da preklopi rele.
Za luči pa nisem siguren kako ima vezano, pomojem tudi prek releja.
Lahko je napaka na relejih.

alesz

Ideje so dobre,ampak kje je ta rele za gretje,pa releji za luči...? piše prva generacija,ja prva je imela celo ta rele,ampak ni imela BSI temveč CZN,najprej je treba določit točno shemo in komponente...

xpuser

Potem je nacenejše ??? isti tip bsi-ja in reprogramiranje le tega ali pa koline.

zlikovski

Jaz hočem izjlopit na xsari s1 kako odklopit ABS, nikjer nenajdem sheme ali kaj podobnega kje bi bila recimo varovalka,...
Sem menjaval kolesni ležaj, pa zgleda tudi fala senzor, zdaj mi pa lučka sveti.
Saj bom itak menjal senzor, samo da mi nebi ta lučka svetila do menjave.

avantgarde

Ni ravno prva generacija. Je generacija 1.5, torej vse mehanske komponente, oblika,... iz faze 1, dodan pa je BSI, nimajo pa COM2000 komunikacije, ki je pri Xsari 2 uporabljena za recimo obvolanske ročice,.... To so Xsare letnika 2000, torej eno leto so jih delali in ponavadi so Plaisir. Zaradi tega je tudi težko najti kakšen el. načrt, ... Èe bi vedel prej niti ne bi kupoval tega letnika. Tudi Xsare XP letnika 2000 so imele težave s temi BSI-ji. Vsaj tako sem prebral.

Torej, če je res kriv BSI preprogramiranje, ali pa za dele. Zdaj je 2 dni mir, le enkrat se je danes zataknil brisalec. Upam, da bo še naprej tako. Je pa zaradi tako občasnih napak težko ugotavljati, meriti,... Ponavadi te preseneti ravno takrat, ko najmanj pričakuješ. Do pred kratkim sem recimo imel vsaj 2 meseca mir, se pa lahko vse skup poslabša.

Hvala vsem za pomoč.

LP

alesz

CitatZaradi tega je tudi težko najti kakšen el. načrt
za vsak sodoben avto je težko kaj najti,toliko robe kot je za citroene je ni za noben drug model,če drugega ne si pa potegni dol "citroen sedre",je varianta tudi da si plačaš dostop na "citroen service",tudi tole je varianta,problem pa je v tem,da nobena stvar nima tistega čudežnega opomnika,"ovdekvar".....