xsara nekaj poka

Začel/a jaka88, Julij 15, 2015, 09:17:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jaka88

Lep pozdrav vsem.
vozim: Xsara Break 1.6 16V  210.000 km  

zadnja 2 servisa:

- 3 mesece nazaj sem menjal končnik stabilizatorja + optika.

- Danes pa oba končnika vilic in oba zunanja končnika, notranji so ok, in vse ostalo na podvozju: 120EUR + DDV in še optiko moram naredit, jutri verjetno.
Je cena sprejemljiva? Ali sem preplačal? Gre pa za dele + delo.

No, kakorkoli, še vedno nekje poka, ko se peljem čez luknje. že cca 6 mesecev :)

Mehanik ima zdaj na sumu nekaj z ohišjem amortizerja (mislim da ležaj na vrhu amortizerja), mi pa ni deloval prepričljivo :) Mogoče kaka ideja? Kam naj peljem avto na pregled, sem iz Ljubljane.

A ja, zadnja prema je bila obnovljena cca 4 leta nazaj.

Druga težava je pa cviljenje ob obračanju volana, zvok kot da prihaja iz armature, pod volanom, vsekakor pa ne prihaja iz podvozja. Kaj bi lahko bilo to? Mehanik tudi ni bil čisto prepričan. Cviljenje se sliši predvsem na parkirišču med vožnjo je v redu. Cvili že pri malih obratih volana, ni potrebno da ga zasučem do konca. Olje za servo je bilo dolito.

Hvala in Lep pozdrav.

alesz

Citat1.6 16V
.....poka ti spodnji nosilec motorja pri požarni steni...

jaka88

Popoldne grem na optiko, bom prosil mehanika, da še to preveri... Javim.

Na posnetku se sliši škripanje volana, posneto zjutraj v garažni hiši:

https://www.dropbox.com/s/ucrbymahowmfucc/2015-07-16%2007.32.20.mp4?dl=0

xpuser

Citat od: jaka88;205745Lep pozdrav vsem.
vozim: Xsara Break 1.6 16V  210.000 km  

zadnja 2 servisa:

- 3 mesece nazaj sem menjal končnik stabilizatorja + optika.
A to si menjal tiste " palčke" ? Zakaj optika?

- Danes pa oba končnika vilic in oba zunanja končnika, notranji so ok, in vse ostalo na podvozju: 120EUR + DDV in še optiko moram naredit, jutri verjetno.
Je cena sprejemljiva? Ali sem preplačal? Gre pa za dele + delo.
Meni se zdi poceni, spet kaj ti je noter tlačil. če je najcenejše kar je potem bo za eno leto oz. do naslednjega tehničnega.

No, kakorkoli, še vedno nekje poka, ko se peljem čez luknje. že cca 6 mesecev :)
Saj imaš račun, nekaj je menjal stvar je pa še vedno enaka.

Mehanik ima zdaj na sumu nekaj z ohišjem amortizerja (mislim da ležaj na vrhu amortizerja), mi pa ni deloval prepričljivo :) Mogoče kaka ideja? Kam naj peljem avto na pregled, sem iz Ljubljane.

A ja, zadnja prema je bila obnovljena cca 4 leta nazaj.

Druga težava je pa cviljenje ob obračanju volana, zvok kot da prihaja iz armature, pod volanom, vsekakor pa ne prihaja iz podvozja. Kaj bi lahko bilo to? Mehanik tudi ni bil čisto prepričan. Cviljenje se sliši predvsem na parkirišču med vožnjo je v redu. Cvili že pri malih obratih volana, ni potrebno da ga zasučem do konca. Olje za servo je bilo dolito.
Mogoče je slišat jermen ki poganja servo črpalko ali pa samo črpalko če je pred zadnjimi vzdihljaji.
Hvala in Lep pozdrav.

Zadnja prema se pa vidi če ima lufta in kako stojijo kolesa.

Romzi

Citat od: xpuser;205779Zadnja prema se pa vidi če ima lufta in kako stojijo kolesa.
Uf, pa si ti kdaj "držal v rokah" zjahano PSA premo? Ker lufta ne boš zaznal pa če si sam Arnold ....

xpuser

Ja če je bila "strokovno" narejena obnova.

jaka88

3 mesece nazaj sem delal optiko že zaradi tega, ker mi je avto vleklo v desno...

Evo sem bil na optiki.

Z nosilcem motorja je vse OK. Suvereno je ruku da moram zamenjat še drog stabilizatorja (L + D). Zdaj pa ne vem več, 3 mesece nazaj je bil levi zamenjan. Zadnji mesec je bil avto 4x pregledan, vsak bi nekaj drugega menjal:

- na tehničnem mi je reku da je za zamenjat samo kolesni zglob. Tehničnega sem vseeno naredu.
- šel sem na servis polnit klimo, kjer so mi predlagali da zamenjam obe roki + 1 končnik.
- v sredo spet drug mehanik zamenja 4 končnike, ostalo podvozje naj bi bilo v redu.
- avtooptik pa predlaga menjavo obeh končnikov stabilizatorja in to je že med vožnjo zaznal + nato je našel "luft".

Sej to gre za isto stvar: "drog stabilizatorja" in "končnik stabilizatorja" .? :) Kako se pa reče temu drogu (vodoravnemu) ki povezuje obe kolesi, samo "stabilizator". ?

Zadnja prema naj ne bi imela lufta.

jaka88

hmmm, pa še to:

sej to gre verjetno za isto stvar: "zglob vilice" in "končnik vilice". ?

xpuser

Glej če si menjal pred tremi meseci je garancija.
Drugače pa kupi nekaj kvalitetnejšega in dražjega.

jaka88

sej mehanik je reku da je kao kvaliteten del vgradu :)

xpuser

Èe imaš račun imaš garancijo, če ne bo pa draga šola.

Vasakhan

Pomota