GS Super 1.3 - waki

Začel/a waki, Julij 15, 2015, 05:19:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

waki

Slike stare dober teden. GS mojega starega očeta, verjetno tudi eden izmed povodov, zakaj sem se vanj zaljubil. 10 let ni bil registriran - t.j. od 2005. Upam, da mi ga kmalu uspe usposobiti.

Zeko124

Huda zadeva! Srecno pri usposabljanju, ko bos kaj v mojem koncu pa priplavaj naokrog :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

waki

Super, napisal sem cel spis, kaj in kako sem se zadeve lotil, pa mi je forum zadevo izbrisal, češ da "nisem prijavljen". Napišem ponovno kasneje. Trenutno imam samo težave s fertajlerjem - verjetno bo treba nastaviti vžig in elektriko - nekje MALO prebija masa na nulo. Avto je pred 10 leti delal. V mašini so se verjetno sprehajale miške, vendar drastične škode ni videti. Na fertajlerju je hin tudi vakuum enota (gluha), ki pa sicer ni bila priklopljena na fergazer.

garac

če rabiš novo razdelilno kapo, platine, napiši kateri tip rabiš, imam nekaj na zalogi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

waki

Po vsej verjetnosti bom potreboval novo osovino za razdelilnik, saj je kontakt počen, ter nove platine. Prilagam fotografije razdelilnika. Razdelilne kape še nisem fotografiral, čeprav mislim, da so kapa in kabli v redu. Avto je delal, preden je bil zasidran pod nadstrešek.

waki

Napišem še malo več kasneje, ko bom imel malce časa.

ModelJT

Iz slika kar lep izgleda. Èe je originalen, pa ni kaj preveč rjav najbolje da zunaj kar takega pustiš bo največ vreden, pa še zelo redek.
[SIGPIC][/SIGPIC]

waki

Mislim, da je več ali manj vse original, mislim tudi, da je ata avto kupil, ko je bil ta star 4 leta. Edino kabli so enkrat zagoreli pri luči, pa je to nadomestil z deli iz še enega takega avta. Rjav ni videti niti malo. No, mogoče vse skupaj 5 kvadratnih centimetrov čisto na zunanjosti - zgornjem delu karoserije. Avto si želim imeti v originalnem stanju. Ne zanima me tako koliko je vreden, važno je, koliko meni pomeni. Trenutno sem na tesnem z denarjem in nimam neke podpore doma, saj sem še študent, vendar ne dvomim, da bo nekega dne kot nov. To mi je cilj. Lepo počasi, evro za evrom in del za delom. Sedaj usposabljamo mašino. Težko mi je, saj nisem mehanik, imam pa nekaj fantov, ki se na zadeve dosti bolje spoznajo, in tudi ne mislim avta niti malo mučiti. Za tem, ko bo mašina vžgala, bo verjetno treba preveriti napeljavo in agregate. Prav tako bo treba narediti generalni servis - zamenjati lajtunge (napeljavo in kable, ki so potrebni), vstaviti nove filtre in preveriti hidravliko. Videl sem kapljico ali dve pri zadnjem levem kolesu, vendar se je avto dvignil. Miške mislim, da niso naredile neke drastične škode. Pod rezervo je namreč bilo kar nekaj starih lupin od orehov. Avto smo očistili in posesali. Kar je na daleč razvidno je le precvikan kabel za na tank za hidravliko in nekaj načetih kablov zgoraj pri masi (iz akumulatorja). Avto je bil pod nadstreškom deset let, tam je bil tudi prej, ko ga je ata še peljal. Enkrat vem, da si je podgana naredila "gnezdo" in je moral menjati nekšne zajle. Edina okvara še, ki jo je na avtu imel pa je nek "zglob", ki se prestavi, ko gre avto v prestavo. Tega bo verjetno treba le podmazati. Rabil bom nov fertajler (razdelilnik) pa me zanima, če mi kdo lahko pomaga, sicer ga bom verjetno rabil naročiti kje drugje. Vsakršnji nasveti mi pridejo zelo prav. Avto je dvakrat že vžgal, prvič je "laufal" 15 minut, drugič pa slabe pol ure. Sedaj pa spet ni nič. Fantje so čistili fertajler in so verjetno zamaknili vžig, ki ga bo treba ponovno nastaviti. Avta ne nameravam prodajati, saj me je z njim velikokrat star oče peljal tu in tam. Decembra bo star 90 let in si nekako želim avto spraviti v vozno stanje tudi, da bi ga zapeljal kak krog ali dva. Mislim, da bi mu to pomenilo več, kot marsikakšno drugo darilo. Zahvaljujem se vam za odgovore in pomoč, ter upam, da se kdaj srečamo na cesti.

Čojko

Zelo lepo napisano. Poznam dva dobra mehanika, ki ti znata narediti velik servis za ugoden denar par 100 eur + tvoj material. Nekaj starega materiala se lahko dobi tudi pri ljubiteljih, mehanikov, nekaj tudi pri meni. Svetujem ti, da najprej dobiš mehanika na dom in postavite diagnozo, delo in material, da.boš vedel koliko te bo stalo, nato pa skladno s financami postopno in po pameti v obnovo.
Gš je super avto, le če ga pravi mojster servisira, sicer je nočna mora.
Srečno in če kaj rabiš mi piši na PM.

andraž

Lepo ga uredi in na cesto. Samo pazi da te prehitro ne "prime". Potem bodo prvo ideje kaj bi še nujno imel, potem se pa začne garaža polniti...

Čojko

superca13

Glede mehanikov:  predlagam, da sam naštudiraš kako in kaj, torej ovezno začneš z literaturo, nato pa počasi sam narediš. Deli so na voljo večinoma v tujini, pri nas je žalost glede tega. Pobrskaj in boš našel linke.
Sam sem mnenja, da če že imaš nek oldimer, potem si moraš tudi sam znat kaj(če ne večino) postorit.
GS ni noben bavbav, simpl vozilo za delat in popravljat. Tisti ki pa pojma nima o teoriji, verjamem da mu tudi praksa dela velike preglavice.

Veselo na delo :-)

garac

superca, precej delov se še dobi pri nas po garažah, bivših servisih in servisih z dolgoletno tradicijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Saj še je kak kos kje, verjemem. Ampak preden ga kdo najde, zve za njega, ga izdobavi, bo fant šel v penzijo prej. :-)Kak detajl je sploh zanimiv za iskanje.
Pregleda ni nobenega namreč. Èe se ne mudi, bo že spraševal, malo čakal in mogoče celo dobil.

GSclub

lahko je zanič le kondenzator...