Hidropnevmatsko vzmetenje

Začel/a veliki, Julij 08, 2015, 11:47:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hladilnik

Citat od: Citroenovc;206220Drži hladilnik - samo izmišljujemo si.
In dolgi opisi rednega vzdržavanja in stroškov, ki pri tem nastanejo, na kakem bmwslo forumu, so pa izmišljotina. Je tam marsikateri lastnik zelo pošten pri opisu, kaj vse je porihtal, koliko je to koštalo in kaj vse bo še za porihtat.
Ali pa infoti od mojih prijateljev, ki imajo bavarce. Se čisto ne skladajo s tvojimi ciframi.

Mimogrede - koliko časa že imaš svojega bavarca? Je tvoja statistika 140Eur plod večih let in 100k km?

Seveda, zate je veliki servis menjava jermena - kar pri ketnah odpade (pustimo to, da jih zadanja leta pri bavarcih na veliko trga).
Kaj pa Inšpekcije 1, 2, ipd ... Ko pride pri kakem vstopnem šestaku menjava filtrov, tekočin, pregled karoserije, ipd - 1kEur. A to pa ni redni servis?

Je pa res nekaj drugega - tam taki običajno ne jamrajo, kako je bilo drago. Pač porihtajo in vozijo dalje. Pa je vseeno a je ravnokar odkartal za servisne posege 1k za e30, e36, e39, e46, ....
Tu pa še lastniki C5III iščejo metode, kako bi šraufali pod kozolcem ...

Seveda so tudi BMW sceni pacienti, ki vsak avto na forumsko dolgo in široko popljuvajo/prehvalijo/cedijo sline oz "tega bi takoj kupil, samo če bi imel (vstavi poljubno)", v resnici pa jim že plačilo cestnine dela težave (klasične debate - takoj bi imel tole kubaturo, sam je cestnina dražja).

vec ali manj imam bavarska jajca celo zivljenje. samo sem nor na hidravliko, ce povem po resnici. ampak ne dobim nic konkretnega. xantija se mi je ena dobra izmuznila dva meseca nazaj, c5 ne dobim niti s forumom nic pametnega, bx ni nic pametnega, dosti nazaj pa ne upam, ker ne znam sraufati sam. nic. zamenjati zarnice in gume. to je to.
pri bavarcu pa vzamem vstopni model bencinarja, vzamem v zakup manjko prostora in vecjo porabo goriva pa imam mir.
e46 2.0 bencinar nima kaj konkretnega crkniti, pac obcutljive glave na pregrevanje, treba menjati redno vse tekocine, kaksno vodila sip in tesnila so na udaru, udoben je kot kaksna xsara, prostoren isto... to je pa vse. pa podvozje je bolj poddimenzionirano kot kaksna e34 ali e39. ampak za nekaj stotakov imas mir skoraj desetletje.

gepl83

Citat od: Citroenovc;206148No in to je bil moj point. Pri BMW se menja vse in potem upaš, da bo nehalo pokljat. Strošek pa ni zanemarljiv.

Ja, ampak e46 imaš par mesecev (če sploh), boš povedal stroške z njim po 3 letih lastništva.

Saj picassoja imam pa dobre pol leta. Kakršni koli bojo pač stroški na katerem koli, pač bojo. Je pa res sramota, da na dve leti starem picassoju spusti hladilnik klime. To me najbolj jezi. Nov avto. E46 je vsaj star in mu lahko par stvari opravičiš. Drugače sem pa zadovoljen z obema. Vsak ima svoj namen.

Sem pa tudi jaz gledal c5, vendar sem zaradi 3h majhnih otrok vzel picassoja. Upam da ne bo hidravlika zamrla, ker enkrat bi pa mogoče spet vozil nekaj na tekočini.

gap

Ej majster hladilnik

Tvoja briljantna da niti s forumom ne dobis nic pametnega od c5

Par mesecev nazaj sem prodajal c5 2003 ecxl od oceta prvi lastnik z realnimi km pa se nisi oglasil pa se to - kot vidim si iz kr in tam tudi je pristal doticni c5
Lpg

Citroenovc

@hladilnik: Ja pa saj je tu enako. Samo ne smeš kupiti poceni avta z zbitimi kilometri iz uvoza.

Kar se tičebavbava imenovanega "hidravlika samo crkuje in to je silni strošek". Od treh hidravličarjev, pri katerih sem aktiven (so)lastnik.

BX, vozil 8 let, naklofal v tem času 135k km - strošek hidravlike je bil minimalen. 2x dofilal bunke (kar je takrat koštalo okrog 2kSIT/kom), pa še to, se mi zdi, da ne obakrat vseh 5, ker ni bilo potrebe. In pa menjava hobotnice, ki pa je verjetno bila namerno prerezana (naslednji dan je na mestu, kjer sem našel BXa z lužo pod sabo, bil na roke spisan transparent "gdor bo še parkiral tu mu bom rasfukal auto".). Aja, pa 2x LHM menjava. No pa če rečeva da pod posebnost hidravlike pašejo še ležaji zadnjih rok - potem še to. Èeprav mostovi gredo tudi nehidravličarjem, pa še dražje popravilo je.

Potem sem imel 1 leto ex-fotrovega Safrane, ki je imel ckrnjene zadnje amortizerje in spredaj pokajoče ležaje med amortizerjem in karoserijo. No, že samo slednja dva sta koštala mnogo več kot vsi posegi na hidravliki od BX.

Moj C5 - 8. leto zdaj teče, prejšni teden reden servis pri 155k km, v tem času stroškov s hidravliko nič, nada, nula, niente. Naj le ostane tako :-) čimdlje.

Xantia od moje - 9. leto pri hiši, cca 140k km je z njo naklofala. 1 menjava LHM in pa potem kmalu po menjavi šel en povratek. Mislim, da je koštalo okoli 130Eur vse skup.

Ni nek bavbav, ane?

Ja ta tvoja logika basic bavarc bencina je v bistvu dobra - avti niso divje iskani med mladimi (po srcu), verjetno so primerno lepo ohranjeni, cena dokaj ugodna, ipd.

Ampak vseeno - ko je frend pol leta nazaj pol leta iskal in tudi potem na koncu našel eno e39 touring - je še mene mal prosil za pomoč. V bistvu je paralelno gledaš ze za kakim solidnim hidravličarjem karavanom.
Je šel pogledat cca 25 avtov e39 - veliko je bilo ljubiteljskih/forumskih - tam je videl take račune in cifre na priloženih računih, da se ti zvrti (pa tudi na forumu zaslediš podobne cifre, torej nekaj je na tem).
Ampak kar je meni bilo všeč - lastniki so to vzeli v zakup: ali kupiš nov avto pa colaš nekajx10k Eur ali pa kupiš avto za 5kEur in pač daješ na leto kakega tisočaka do dva v servis, pa četudi daš 3k - pa si na koncu še vedno prišparal goro denarja, ker nisi že v hipu nakupa čez okno vrgel 20% vrednosti oz toliko, kot te bo koštala takale e39 skupaj s servisiranjem nekaj let. Pelješ se pa še vedno solidno oz zelo spodobno.

Ta miselnost je meni všeč.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: gepl83;206235Je pa res sramota, da na dve leti starem picassoju spusti hladilnik klime.

MA to ti je pa isti K pri večini avtov dandanašnji. Oz zdaj naj bi zadevo omilili.

Saj sem pred časom pisal, da mi je ata iz Trbovelj razložil celo štorijo okol tega, zakaj moderni (mejd in čajna) al hladilniki klime tako razpadajo v 2-3. sezonah.
OK

LP
Primož

goldi

Citat od: sulicar;206223Mene pa samo zanima kaj je bilo narobe!?

oslabljen konektor za pogon crpalke, ki skrbi za dvig in spust. 3 minute dela. na servisu je spihal konektor, nasprejal in dela naprej.

Romzi

Citat od: goldi;206260oslabljen konektor za pogon crpalke, ki skrbi za dvig in spust. 3 minute dela. na servisu je spihal konektor, nasprejal in dela naprej.

:BigThumbs:

hladilnik

Citat od: gap;206236Ej majster hladilnik

Tvoja briljantna da niti s forumom ne dobis nic pametnega od c5

Par mesecev nazaj sem prodajal c5 2003 ecxl od oceta prvi lastnik z realnimi km pa se nisi oglasil pa se to - kot vidim si iz kr in tam tudi je pristal doticni c5
Lpg
gap ne ti meni briljantina in majster. nisva ovac skupaj pasla, nisem tvoj kolega in majster! jasno! upas v zivo povedati tole? na srecanju? na kurac mi gre tole forumsko preseravanje in pametovanje, ko smo v zivo na srecanju pa vsi presrani do kavbojk. kreten.

Lovro

Hoj fantje, brez petelinjenja!
Že oni Geplov odgovor ni bil ravno na nivoju, ampak tale tvoj, Hladilnik pa sploh ne sodi sem!

Zaradi takih špetirjev marsikdo pameten noče več sodelovati na forumih.

Èe bi jaz bil admin, bi ti za ta zadnji post, ki je čisti sovražni govor, dobil resno opozorilo pred Banovci!
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gepl83

Citat od: Lovro;206450Hoj fantje, brez petelinjenja!
Že oni Geplov odgovor ni bil ravno na nivoju, ampak tale tvoj, Hladilnik pa sploh ne sodi sem!!

Kaj neki te je zmotilo na mojem odgovoru. V šali sem napisal, da je pač še eden z napako. Napisal sem tudi, da bi se moral prijavit preden je kupil avto. Tako sem naredil jaz. Prebral sem vse možno in že prej se pripravil na možne napake, pa še vedno zakolnem. Itak se pa vsi na forumu delajo norca iz svojih avtov.

Drugače pa glede na to kakšne bedarije se pišejo po forumu, te prosim, da se prej spotakneš še ob koga druega.

Se opravičujem za off...

superca13

No ,glede na to, da je HP vzmetenje out, C5 4 od nikoder...jaz veselo iščem alternativo.
Vozil 2 dni Mazdo 6.  Zelo dober avto. Udobno kot C5 seveda ni ampak vse ostalo pa navdušuje.  Poskočnost, moč,  poraba, izgled, oprema, AWD, menjalnik, celo belo usnje...:-)
Ni slabo sploh.

rsm23

Tole mazdo sem tut jaz nedolgo nazaj imel priliko pobližje pogledal (sicer ne z namenom nakupa). Ni slaba. Poglej morda še Mondeota.

superca13

Ni mi všeč Mondeo.
MbC je mali, Bmw3 tudi, C5 in insignia sta zlajnana, P508 je tak ckoraj c5. Passata sem tudi probal.Bi šlo skozi.
Alfo še čakam. Vsak ima neke + in -.

Romzi

Citat od: superca13;206518Ni mi všeč Mondeo.
MbC je mali, Bmw3 tudi, C5 in insignia sta zlajnana, P508 je tak ckoraj c5. Passata sem tudi probal.Bi šlo skozi.
Alfo še čakam. Vsak ima neke + in -.
Laguno preveri. Super avto.

MSrougeZX

Od vseh nastetih mazda ali alfa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil