Hidropnevmatsko vzmetenje

Začel/a veliki, Julij 08, 2015, 11:47:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Mah ne vrjamem. Gulia bo dober avto pa tudi lep je na slikah. Sicer čakam na slike normalne verzije avtomobila ampak pustimo se presenetit. Ta Q varijanta pa itak raketa.

superca13

Normalna bo vizualno skoraj ista. Bremze in rori ziher ne bodo taki kot so na Q.
Bo pa serijsko zadnji pogon.
Dizli Jtd 4 valjniki, bencinci povečini tudi.
Za bolj civilne bencince Jts se šušlja, da bodo: 180, 250 in 300KM.
Bomo vidli.

Malo off.

Xandrej

Ni off iščejo se alternative... Kaj boš zdaj pri citroenu kupil? Avtobus aka picasso? Pekovoz belingo? Nekaj za mladino kaktus?... C3 pa C5 pa so že tak stari modeli da nikam ne pašjo razen DS5 pa DS3 ajd to je to...

Gulia je prekrasen avto treba videt cene... In ja upam, da bo q pohcal te M pa AMG pa RS... itak pa bo potem kriva tablica pa preveč gumbov pa da diši po špagetih pa take trotlarije...

goldi

evo vam hidravliko, sporočilo za dobro jutro, popoldne pa na servis da vidimo kaj (za koliko) je narobe :Paint-Angry:

gepl83

:emot77: Še eden srečni uporabnik. Verjetno si se tudi zato prijavil na forum. Moral bi se že pred nakupom.

Citroenovc

Mah kaj če bit panike ... ko vidiš stroške, ki jih obvezno potegne za sabo en Bavarc - ko gre samo za porihtat podvozje, da nima lufta, astronomska vsota - bo tole verjetno čisto znosno za porihtat.  

Zagotovo kot lastnik trojke spremljaš bmw forum pa veš, o kakih številkah se tam pogovarja, ko se gre že za redne servise. Kaj šele za dodatna popravila.
OK

LP
Primož

xpuser

Ja samo tisto so bmw lastniki, tu smo pa samo citroen. Nebom pozabil tiste a bo zastonj ali nič €.

gepl83

Malo je bilo za šalo. Hja, drugače pa je podvozje od e46 ravno tako zakomplicirano, kot od c5, pa čeprav e46 nima hidravlike. S to razliko, da na c5 vsaj veš kaj naj bi bilo narobe. Pri e46, moraš pa zamenjat skoraj vse, da ti uspe utišati pokanje v podvozju. Drugače, sem pa imel na c4p trenutno za cca 250 eur izrednih popravil, pa je avto star 3 leta kar je enako kot na 13 let stari e46. Kaj bo pa naprej, pa rajši sploh ne razmišljam.

Citroenovc

Citat od: gepl83;206137Hja, drugače pa je podvozje od e46 ravno tako zakomplicirano, kot od c5, pa čeprav e46 nima hidravlike. S to razliko, da na c5 vsaj veš kaj naj bi bilo narobe. Pri e46, moraš pa zamenjat skoraj vse, da ti uspe utišati pokanje v podvozju. .

No in to je bil moj point. Pri BMW se menja vse in potem upaš, da bo nehalo pokljat. Strošek pa ni zanemarljiv.

Citat od: gepl83;206137Drugače, sem pa imel na c4p trenutno za cca 250 eur izrednih popravil, pa je avto star 3 leta kar je enako kot na 13 let stari e46. Kaj bo pa naprej, pa rajši sploh ne razmišljam.

Ja, ampak e46 imaš par mesecev (če sploh), boš povedal stroške z njim po 3 letih lastništva.
OK

LP
Primož

goldi

ce kupim bmw in gledam ceno proti c5, mi lahko v 8 letih na c5 vsako leto crkne za najmanj jurja.

Čojko

Ja, pa še hidravliko boš imel.

hladilnik

hehe spet jaki poznavalci bavarcev. zanimivo kako gredo citroenarjem bavarska vozila v nos. jaz ga imam spet ravno zaradi tega foruma in mi ni zal.
so pa bmwji tja do sredine 2000 relativno zelo poceni za vzdrzevati, ce se omejis na trojko in kaksnega izmed vstopnih bencinarjev (2.0l, zanimivo tle se pri citroenih vecinoma ze neha hehe).

redni servisi e46 so pri pooblascencu 140eur, velikega ni, se najbolj obcutljiva stvar pri tem modelu je res podvozje, ampak to komplet obnovis za dobrih 500eur in imas mir 10 let, za razliko od kaksnih francoskih vozil kjer je venomer kaj za menjati. kaksno obcutljivo materino duso zna zmotiti luft v kardanu, ki je obvezen del opreme po 100.000km in relativno malo prostora. to je pa tudi vse.

res ne vem od kje fama, da so bavarci dragi za vzdrzevati. ce vrzes v avto 1x 10 let jurja in letno 100eur za menjavo olja je drago, ce vsako leto 500eur zapravis za drobnarije na citroenu je pa to malenkost.

:Hammer3:

Citroenovc

Drži hladilnik - samo izmišljujemo si.
In dolgi opisi rednega vzdržavanja in stroškov, ki pri tem nastanejo, na kakem bmwslo forumu, so pa izmišljotina. Je tam marsikateri lastnik zelo pošten pri opisu, kaj vse je porihtal, koliko je to koštalo in kaj vse bo še za porihtat.
Ali pa infoti od mojih prijateljev, ki imajo bavarce. Se čisto ne skladajo s tvojimi ciframi.

Mimogrede - koliko časa že imaš svojega bavarca? Je tvoja statistika 140Eur plod večih let in 100k km?

Seveda, zate je veliki servis menjava jermena - kar pri ketnah odpade (pustimo to, da jih zadanja leta pri bavarcih na veliko trga).
Kaj pa Inšpekcije 1, 2, ipd ... Ko pride pri kakem vstopnem šestaku menjava filtrov, tekočin, pregled karoserije, ipd - 1kEur. A to pa ni redni servis?

Je pa res nekaj drugega - tam taki običajno ne jamrajo, kako je bilo drago. Pač porihtajo in vozijo dalje. Pa je vseeno a je ravnokar odkartal za servisne posege 1k za e30, e36, e39, e46, ....
Tu pa še lastniki C5III iščejo metode, kako bi šraufali pod kozolcem ...

Seveda so tudi BMW sceni pacienti, ki vsak avto na forumsko dolgo in široko popljuvajo/prehvalijo/cedijo sline oz "tega bi takoj kupil, samo če bi imel (vstavi poljubno)", v resnici pa jim že plačilo cestnine dela težave (klasične debate - takoj bi imel tole kubaturo, sam je cestnina dražja).
OK

LP
Primož

alesz

Citatso pa bmwji tja do sredine 2000 relativno zelo poceni za vzdrzevati
....v tem času je BMW na velko razglašal,da se "can" linije ne bodo uporabljale v avtih in je odstopil od skupnega projekta z "psa"........

sulicar

Citat od: goldi;206073evo vam hidravliko, sporočilo za dobro jutro, popoldne pa na servis da vidimo kaj (za koliko) je narobe :Paint-Angry:

Mene pa samo zanima kaj je bilo narobe!?