Menjava končnikov 1.3 super 79

Začel/a filo, Junij 21, 2015, 07:18:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

filo

V občini smo polagal kanalizacijo in so koncno polozil asfalt, kar pomeni da  lahko in moram zaradi tehničnega menjat končike.

Zadevo sem razšraufu, ampak končnike enostavno ne morem dobiti iz roke ali je res potrebno massivno tolčenje z kladivom?

Lp

superca13

Èe nimaš klešč za snemanje potem ja, bo treba precej udarit. Noter so na kunus in to zelo rado zapika. Itak jih boš menjal...
Pa previdno vseeno, da ne bo še kaj zraven odletelo. Dobro je pesto ven vzet in jo nastavit samo na dotični del, ki ga boš pretepal.

Čojko

antasi

Jaz vem samo odgovor na prvo vpr.
čez kanalizacijo se dobro utrdi mat.nato gre grobi
in pa fini asfalt..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

filo

No evo ratalo je tole :D

Odgovor na kako rešit končnike iz roke je, da ja, če ti NE zapiga v roko un konus od končnika potem lahko daš z kleščami (zapiga pa odvisno od starosti končnika najbrž). Uglavnem meni dvoje tipa klešče pa še cvinge niso pomagale.

Drugače pa lepo podpreš roko z lesom, da se udarci prenašajo na podporo in manj obremenjuješ stik z karoserijo, potem pa po lesenem podaljškom z zmerno silo udarjaš.

Pri meni je bilo v stiku med pestom in končnikom rja in je bilo malo težje ločit, ampak je šlo brez poškodb.

Sem pa ugotovil, da mi je na sovoznikovi strani po celotnem obsegu strgalo zunanjo manšeto, staro cca 1 leto, mogoče je bila defektna. Uglavnem zdej moram pogruntat kako bom odvil vijak za polosovino, za enkrat se ni dal. :)

Na tem nivoju zdaj razmišljam, da bi še roke snel in peljal obnovit. Ima kdo izkušnjo z obnovo rok? Kdo in kje dobro obnavlja? Prekom, horjul?