Napaka 'Assistance call, Service Downgraded'

Začel/a citc5, Junij 19, 2015, 08:14:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

citc5

Pozdravljeni forumaši.

Danes normalno vžgem avto in se mi pojavi napaka na lcd zaslonu navigacije in sicer 'Assistance call, Service Downgraded', ko se pojavi napaka, nemoreš 2-3minute nič upravljati z navigacijo ali radiom. Imam RT4 (ali rt3) sistem z navigacijo in s sim kartico (nimam vstavljene SIM). Potem mi še približno 5 minut utripa oranžna lučka nad 'SOS' gumbom. Mogoče je že kdo dal čez takšne napake, kaj lahko storim, mislil sem poskusiti z programskim updejtom, druga ne vem kaj narediti?

Res je da sem pol leta nazaj vgradil USB vhod v radio in tudi programsko vse uredil, ampak mislim da to ne bi smelo vplivati na tovrstno napako.

Kdor vozi citroena mu očitno nikoli ni dolgčas ;-)

EDIT: Avto Citroen C5 2008 1.6 hdi

primer napake:

wragec

Ti lahko vsaj avto vžgeš. Pri meni se ta napaka pojavi če avta ne zaklenem in je odklenjen dalj časa. Potem dam kontakt in mi izpiše to napako a avto ne vžge. Začnejo delat brisalci sami od sebe. To se mi je pojavilo v 4 letih okrog 5 krat. Jaz lahko problem rešim edino takole: Avto zaklenem s ključem, ker daljinsko ne prime, brisalci se ustavijo po kakšne pol minute, potem počakam še kakšni 2 minuti in probam avto odklenit z daljincem. Èe se odklene potem avto vžgem in se odpeljem, če ne odklene pa moram spet čakat cca 2 minuti.  Sem vprašal pri Merlaku ko se mi je to prvič zgodilo pa niso vedli vzroka.

Dr. MadMan

Glede na letnik in zaslon imaš verjetno vgrajen RT5. Vzrok za to je, da se sfižijo nastavljene telefonske številke za klic asistenčnega centra (Nisem še ugotovil zakaj pride do tega). Velikokrat se to pojavi pri nadgradnjah sistema. To se enostavno popravi tako, da vneseš ponovno prek Lexie cifre za klic. Kje ti bodo to nastavili po pravici povedano ne vem, če kje znajo. Poskusi pri Toniju v Grosuplju. Drugače pa se lahko slišiva po 3. 7. ko se vrnem v Slovenijo pa ti jaz to poštimam.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

citc5

Zaenkrat se je napaka sama od sebe odpravila, po sluzbi sem avto vzgau in hvala k... brez napake :AngelPray: nekaj sem prebral na tujih forumih glede lexia programa, sicer se nisem poglobil... naj bi se dalo tako odpravit napako. Ce se spet pojavi, se sigurno slisima po 3.7.