TURBINA

Začel/a mmm36, Junij 06, 2015, 08:20:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mmm36

Pozdravljeni; zanima me kakšne imate izkušnje z popravilom turbine pri Xsari Picasso 1.6 HDI, 109 KM. Imam prevoženih 168000 km in turbina mi je začela žvižgat. Zanima me predvsem ali je to pri teh motorjih pogost pojav in približno kakšen strošek in kaj lahko pričakujem.

Lp Miloš
:take_picture:

Godfather

Doma se ukvarjamo z popravilom turbin in izdelavo avtomobilskih ključev. Okvare turbine pri 1.6 HDi motorji so žal zelo pogoste. Menjavali smo že turbine, ki so imele prevoženih malo čez 100.000 kilometrov. Èe te zanima strošek menjave, ti javim na privatno sporočilo. Nahajamo se na Ptuju.

mmm36

Pozdravljen; včeraj sem se naročil za pregled turbine pri Žgajnerju. Ko bom vedel točno kaj je narobe ti sporočim.
So mi pa rekli da se lahko giblje strošek nekje do 500 EUR, odvisno od tega kaj vse je potrebno popravit in zamenjat.
Vseeno pa te prosim, da mi pustiš svojo telefonsko številko.

Lp Miloš
:take_picture:

zlomjo

Citat od: Godfather;204262Doma se ukvarjamo z popravilom turbin in izdelavo avtomobilskih ključev. Okvare turbine pri 1.6 HDi motorji so žal zelo pogoste. Menjavali smo že turbine, ki so imele prevoženih malo čez 100.000 kilometrov. Èe te zanima strošek menjave, ti javim na privatno sporočilo. Nahajamo se na Ptuju.

Ali delate tudi ključe z daljincem? Rad bi imel tudi rezervni ključ z daljnicem.

Godfather

Citat od: zlomjo;204281Ali delate tudi ključe z daljincem? Rad bi imel tudi rezervni ključ z daljnicem.

Da, ključe vseh vrst za vse znamke.

zlomjo

Jaz bi imel daljinca za C3 letnik 2013. Koliko me pride pri vas?

zlikovski

Jaz bi tudi rabil ključ z daljincem za xsaro break.

Godfather

Imate privatna sporočila. :)

xpuser

Zakaj bi jo takoj menjal/obnavljal. Prvo ugotovit kaj je, lahko samo cev pušča.

Godfather

Èe turbina žvižga so obrabljeni ležaji v jedru.

xpuser

... vzrok pa slabo servisiranje.

Godfather

Ni nujno. Odvisno je od olja oz. menjavanje le-tega. Še pogostejši vzrok je tiščanje hladnega motorja in ugašanje zelo vročega. Potem so tukaj še vožnje na relacije ali pretežno mestna vožnja in krajše relacije. Zraven lahko še prištejemo vso periferijo motorja, ki je povezana z delovanjem turbine.

tomaz555

Je problem ugašanje vročega motorja ali motorja, ki se je še ravnokar vtrel z visokimi obrati (postanek na avtocesti)?

xpuser

Ah tastari 2.0 hdi 100kw zdrži vse vročega ugašat, mrzlega pritiskat in napol kuhanje motorja zaradi nedelovanja ventilatroja, prenese tudi vso balkansko in evropsko gorivo.
Vztrajnik zdrži 250+

1.6 hdi 90-110 konjev je pa občutljiv na vsak drekec pekec.

tomaz555

To ti iz izkušenj?