Hidravlika

Začel/a cat, Maj 28, 2015, 09:14:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Si smešen, če bi ga še kdaj peljal k Jerovšku bi tam opazili, ali pa če bi na testni vožnji omenil.
Je pač specifika od avtomobila.
Spet če je uni serviser taki vedež ti bo to moral odkrit že sam.

mitjag

Ja in kaj če bi uradni serviser to opazil prej? A kaj spremeni? V vsakem primeru mu daš 400€ za diagnostiko in premontažo regulatorja. Ne vem koliko točno je delo, tisti povejte, ki ste to na uradnem delali.
PS: Aja misliš prej zaradi garancije? Samo če so taki strokovnjaki, ne vem zakaj tega niso opazili, ko so odpravljali ostale okvare še med garancijo.

Kakšen vedež je moj serviser ne bom ugibal. Dejsto je, da je prvi dan dopoldne povedal kaj je napaka, naslednji dan pa je bil avto že za vozen. Zame dovolj vedeža :D

Dr. MadMan

Èak a nima hidravlični sistem garancijo do 200.000 km pri teh avtih? Ali to velja samo za bunke?
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Citroenovc

Za garancijo moraš za začetek verjetno vozit na servis v pooblaščeni mreži, ane ....

Saj veš - važno da se špara pa naj stane kolikor hoče ;)
OK

LP
Primož

mitjag

Meni je uradni serviser rekel, da mi na to ne pripada garancija. Da je to 2 leti in pika. Ampak če praviš da naj bi bila, bom preveril še drugje.

Gospodje, ne drži da moraš avto servisirati na pooblaščenem servisu, da lahko uveljavljaš garancijo. Kratko branje (članek od Januarja 2015):
https://www.zps.si/index.php/mediji/izjave-za-javmost-2015/7186-avtomobilski-servisi-pod-drobnogledom-zps

Šparat ja :) Ampak popoldne rajši olje na avtu menjam kot pa da bulim TV. Vsak ima svoj hobi. Èe je posledica tega še šparanje, toliko bolje. Uživam, dokler ne prepovedo še tega :D

Davor90

Pozdravljeni. Mogoce ima gdo kakse. Nasvet kaj narediti prej? Oziroma kak servis pregled cesa ali kaksno menjavo da ne pride do tega? Kako podaljsati zivljensko dobo amortizerjov ter regularja? Hvala za odgovore. Lp
Davor

Davor90

Kaksen*se opravicujem za napake pisem iz mobitela. Lp

bbenedicic

Pozdravljeni,

No sedaj so se pa še meni začele težave s hidravliko (C5 Tourer 2014 HDi 120kW automatik). Namreč, avto se je med vožnjo skozi naselje danes kar naenkrat spustil zadaj - prav beden občutek. Nadaljeval sem vožnjo, se je potem dvignil. Potem sem šel na pumpo na kavo, in ko pridem pred avto, je imel zadnji del spuščen. Ko sem avto vžgal, se je normalno dvignil na vozno višino.
Pri povratku sem pa čutil, da se je med vožnjo sunkovito dvignil, in to na avtocesti, pa tudi na regionalki.

Kaj mislite, da je? Jutri bom poklical servis, sam nisem toliko mehanika, da bi to urejal.

Xandrej

Zadnji regulator višine te heca!

pubi2cv

Ja, tako je. Imel sem enake težave. Ponavadi je problem v selenoidu, ki zariba. Ali zaradi korozije ali pa zaradi nečistoč v olju.

Èe boš vprašal na servisu, ti bodo povedali da je regulator fuč in ti ponudili novega za 850€+menjava.

Vendar zadeva je rešljiva. Jaz sem malo pogledal po net-u in zasledil na nekem angleškem forumu nekoga, ki je imel podobne težave in jih uspešno rešil. Pa sem se ga lotil tudi sam. Popravilo uspešno, po pol leta brezhibno deluje. Strošek: 6-pack piva za kolega, ki mi je dal v uporabo svoje dvigalo :AngelPray:

bbenedicic

Ja, super. Imaš še kje link iz tega angleškega foruma?

Romzi

bbenedicic

pubi2cv

bbenedicic

Hvala lepa - je enako kot moj link.
Sem dobil na ProxyParts rabljeni blok, in ga naročil. 100€ + 25€ poštnina.
Bom v nekaj dne videl, ali bo v redu.
LP