C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

hahehihoh

Gox

Gox

Prevozil 2100km v enem mesecu ...

Poraba 1 > Hitro po AC ...
Poraba 2 > Mirnih 100km/h na AC ...

Mešano nekje vmes.

Super avto ...

zlikovski

Gox

Tudi C4-ka se je srečno vrnila s popotovanja po Poljski, Èeški in Avstriji ...

Prevozili smo 3280km, porabili 217,27L NMB95 s povprečno porabo 6,6L/100km :BigThumbs:

hahehihoh

Lepo. Poraba tud zelo lepa. V bistvu 1,5 liter več od dizla, če si vozil lepo umirjeno.

garac

če je vozil lepo umirjeno je bila še nižja, dvignila se je na račun divjakov v spačkih
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;206673če je vozil lepo umirjeno je bila še nižja, dvignila se je na račun divjakov v spačkih

Točno tako :)

Prvih cca 600km do Brna, s tempomatom večinoma okoli 110km/h poraba 5,7L ...

Naprej drugih cca 600km v koloni s spački, kjer eni pičijo dol 130km/h, gor pa blendajo da se mu umakneš da ne izgubi zalet, je bila poraba zaradi nemirne vožnje 6,4L. Eni spačke gonijo do onemoglosti, ker hočejo bit vedno prvi.

Se pa da tudi spačka lepo vozit med 100-110km/h, sem opazil na poti domov.

Xandrej

Peljali na sprehod mašega novinca 1.6 turbo ima 122 konjev pa je imel porabo okoli 5.5 do marburga po avtocesti z 18 colarkami. Vožnja nikoli po 130 razen po tej vsrani avstriji skozi tunele. Ostalo pa gas. Èe šparaš te nove bencinarje pa res ni več nobene računice sploh!

garac

ljudje smo si različni, osebno me vožnja nad 130km sploh ne navdušuje, razen če bi imel možnost na dirkališču z zato primernim avtom
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Pri tej porabi se definitivno NE splača imet dizla, če ne delaš 30+tkm letno.
Pri vožnji okoli 110 km/h je na istem avtu z dizlom poraba okoli 4.3-4.5L.

Èe računaš, da je treba pri novih BlueHDijih na nekje 15-20tkm (uradno sicer 20tkm, v praksi naj bi bilo kar nekaj manj) natočit še AdBlue, kar na servisu stane ca 25€ za 17 litrov. Pa potem še na nekaj let FAP tekočino itd...je računica jasna. Z dizlom ob upoštevanju vseh dodatnih tekočin pri trenutnih cenah goriva prišparaš zgolj nekje okoli 1.7€/100km.

mirchi

Pa kaj kak novi avto se sploh gre samo na gorivo brez nekih dodatkov? Vedno raje mam stare gare. Si pa voznje v spacku ne predstavljam vec kot 110. Se mi zdi klanjeavta in sebe. Se z gsom se redko peljem hitreje. Saxo tudi tam 110-120 dela najlepse z najmanjso porabo,nekaj pod 4 litre. Docim xm 140-160 na tempomatu pelje najlepse.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gepl83

Men gre pa na ku..c, ker se vedno vrti vse okrog porabe. Kamor prideš, kjer bereš,. . . A nas je res tako malo ostalo,  ki kupimo tudi avto iz užitka in se ne obremenjujemo več s porabo.

Gox

Jaz se ne obremenjujem s porabo ... jo pa redno beležim na spritmonitor na netu ...

Kakšnega bi še kap, ko bi vidu da 1.6Vti po mestu pije 8,5L :)