Novinec v Citroën družini

Začel/a tadej81, Maj 20, 2015, 10:56:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tadej81

Hej vsi navdušenci Citroëna!

No, tako sem sedaj tudi jaz član velike družine uporabnikov Citroën vozil. Nabavil sem C5 Tourer 1.6 HDi 112 l.2011. uvožen iz Francije.

Po enem tednu uporabe avtomobila in nekje cca 800-900km prevoženih sem iz dneva v dan bolj navdušen nad avtomobilom in njegovimi voznimi lastnostmi. Ja, res je, nisem nek cestni dirkač (potem bi gledal itak mašine nad 2.0), ampak sem tak, ki pač khm... ponekod upošteva omejitve (predvsem v naseljih in v bližini šol), kar se tiče avtoceste pa so itak odstopanja večja :AngelPray:

V glavnem... čist navdušen, lepo se ga pelje, odlično požira vse nepravilnosti slovenskih cest, udobje v sedežu je brutalno dobro, vodljivost pa odlična. Navdušuje pa me tudi vsa dodatna oprema, ki jo nudi ta ladja.

Imam pa vprašanje (saj bom tudi po forumu pobrskal, ampak tako na hitro)... kako so kaj redni servisi teh modelov... med dražjimi, med cenejšimi? Slišal sem recimo za C4 Grand Picasso, da ima redni servis tam med 140-150€ (menjava olja, filtrov...)

Drugače pa... avto je lep in moj :emot90:
Prvi plan... nadgradnja zemljevidov navigacije in namestitev USB kabla.

Ko pa pride moj TRR malo do sape, pa začnem razmišljat o kakšnih 17" original Citroën alu feltnah.

Zaenkrat pa ostaja takšen, kot je na fotkah :)
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

Lorus

Tadej ... srečno vožnjo! :emot112: :BigThumbs:

Èim več km brez kakršnih koli težav!

In tudi jaz gledan za kake 17" feltne ... sam počas :D
C2 1.4 VTR avt. 2004
C5 Tourer 1.6 eHDi avt. 2012
C4 GP 1.6HDi 2015

ex Dyane
ex Xantia 1,9D
ex Xsara Picasso 2.0HDi 2x (2003 in 2004)

DejanO

Lep nakup, je sensodrive?
Edino hidropnevmatika mu manjka, ki je kot neka pika na i.
Èestitke in lepo vožnjo.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tadej81

@DejanO Sensodrive? Hm... menjalnik je ročni :) Kar se tiče hidropnevmatike... v bistvu sem pregledal ene 10-15 C5 Tourerjev in izmed vseh mi je ta bil najlepše ohranjen v smislu prask po odbijačih, vratih in notranjosti (noter še lepo diši po novem ;) )

Ampak za čisto moj prvi avto bo ta še več kot perfekten :)

Hvala @Lorus in @Dejan.

DejanO

Veliko 1.6 mašin iz uvoza ima ta robotizirani menjalnik, nič hudega, je pač nekaj več udobja tam na voljo.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

lalan

2 Picassoja imamo

tadej81

@Dejan a to pomeni, da je avtomatski menjalnik, a ne? Je pa kul, ko pri števcu pokaže kdaj je optimalno prestavit višje :)

@lalan... hvala :)

dvorjan

Ne, to je robotiziran rocni menjalnik. Namesto tebe prestavlja robot.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pixxel

:emot112:cestitke tudi sam imam
takega
edino zatemnenje stekel me se caka

tadej81

@dvorjan... hvala za pojasnilo. Sem tudi že malo pogooglal.
@pixxel... hvala. Ja, mu kar lepo sedejo zatemnjena stekla :)