Cukanje

Začel/a Mati, April 27, 2015, 09:45:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mati

Pozdravljeni,

Imam C5, 2011, 2.0 hdi. Nekaj časa že ugotavljam, da avto ko je hladen (običajno zjutraj), rahlo cuka. Sicer se to to cukanje komaj zazna, traja pa par kilometrov. Ko se avto zagreje, cca 5 minut, potem ni več problemov...

Kaj bi lahko bil problem?

LP M

odpad

Pri meni isto, 2.0 HDi, 140 KM. Cuka, ko ni ogret in sicer ob rahlem plinu. Da bi bilo to kaj resnega se ni za bat. Tisti, ki so "čipali" pravijo, da potem ne cuka več.

jakobssen

meni je cukal tudi ogret. ob počasnem pospeševanju pri 1800 obratih. na servisu so rekli, da se ne da zrihtat, naj ga pač bolj zahodim ...
čip je težave rešil.

odpad

mrzel cuka pač večkrat

topel pa res tam nekje pri 1800, ampak je samo en sunek

BT-C5

po 6 letih bi to že lahko uredili(servisi).
stem imamo vsi težave njih pa boli ku..

breznikar.peter

BT-C5

a si ga zamenjal ali očistil?

breznikar.peter

Softwarska deaktivacija in reprogramiranje. Od tedaj naprej se pelje kot se spodobi. Jaz se spomnim,da mi je avto že od samega začetka ( 0.0km ) cukal pri teh famoznih 1800 obratov. Pa ne zato,da bi ga v 4. prestavi držal pod 50,da se ne bo kdo oglašal :) Enostavno, tudi v tretji, drugi prestavi..tik preden si hotel pospešit..malo zamika, mičkan cuk in potem je šel.. Na servisu so mi lepo tudi posodobili komplet krmilnik, morm rečt,da so se res potrudli, ampak na koncu so pač rekli.." tko pač je " in razočarano pogledal v tla. Moje mnenje je,da nekak ni ok povezan ta ventil, tu se ne gre samo za drkarijo po mestu in da se zapaca, ker sem ga vozil na dolge relacije tudi..Potem enostavno obupaš. Ampak sedaj je supr, drugo vozilo..

Mitja

na katerem servisu so ti to naredili?

odpad

breznikar.peter

So EGR uredili v okviru čipanja? A ima kdo izkušnje, da se EGR popolnoma izključi? A potem slučajn kadi, ipd.?

Kje si čipal?

odpad

Meni se zdi, da zadnje čase (sem na 140.000 km) hladen bolj cuka kot je včasih. Sicer ni pretirano moteče in kmalu mine, ampak vseeno me skrbi, da ni kaj hujšega.

xpuser

Ja pa peljui na servis.

odpad

bikec1

Citat od: odpad;20301920.5. bo :)

Kako je šlo ? Ali so odpravili cukanje ?
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------