Občasna napaka

Začel/a zavrsnik, April 22, 2015, 10:35:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zavrsnik

Zdravo, pisem v imenu znanca kateri ima občasen problem z C5 2.0 hdi 140ks l.10. sam sem mu avto priporočal saj sem z njim zelo zadovoljen... pa imam malo moralne vesti da mu pomagam.
No bistvo avto mu je v zadnjih 3 mesecih vrglo 2* v zasilni program. prvič je bila napaka P1186 (rail pressure incorect, intermittent) in napako p1671 (crouse control information incorect intermittent), drugič pa je bila napaka P0088 ( fuel rail/sysetem pressure-too high, intermittent) in ponovno p1671. Ko avto ugasne in ponovno prižge je vse ok edino opozorilo engine foult mu piše en dan potem pa to izgine.
Ali je kdo že imel kakšen podoben problem?

rsm23

Tako na uč rečeno ima sodeč po napakah najbrž težavo z regulatorjem pritiska goriva. Verjetno mu takrat avto tudi kaj cuka/nemirno deluje.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zavrsnik

Ja avto verjetno ni čipan je pa res da je bolj odziven kot moj v nižjih obratih in malo bolje potegne. Zakaj če je bil čipan ali to lahko nakazuje na kaj?
Cuka pa tudi občasno okoli 1800 obrati.. tako kot vsak c5 z tem motorjem?
Problem je v tem ker napaka ni stalna bi pa jo rad odpravil...

DejanO

Nič, do Jerovška se naj zapelje ali ga pokliče. Ni druge.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zavrsnik

Bil je na servisu uradnem par dni po napaki pa ni nič pokazalo... no tako so mu rekli... po napaki je bil drugje ker ni bilo servisa uradnega v bližini.... ( kje ne vem ).
Se vedno ne vem kaj ima to veze z čipanjem, če je je softversko, nekega modula sem prepričan da nima...