Nedelovanje 'bremz' luči

Začel/a Raèka, April 20, 2015, 08:58:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Raèka

Lep pozdrav.
Zanima me, če kdo ve razlog, zakaj so nehale delovati vse 3 luci za zavoro?
Se je komu že zgodilo?

andraž

Raèka

Sem že razmišljala, pa nimam ravno ideje kje točno je in kako vem, da je zanič?

rsm23

Stikalo je pri zavornem pedalu (zadaj na kovinskem delu nad njim).
Na uč težko preveriš razen če bi bil mehansko fuč. Preverit se da z multimetrom ali pa diagnostiko. Nov na servisu je bil lani okoli 12€

sušo

Èisto spodaj je pri pedalu. Kos plastike z navojem/zatičem na konstrukciji pedal iz katere gresta dve žici.
Po vsej logiki bi morale stop luči svetit če ta dva kabla skleneš. Èe gorijo je šalter fuč. Èe ne išči dalje. Varovalka? Ne dela še kaj poleg bremz luči?
Ne vem pa a more bit kontakt al ne. Pri enih dela brez pri enih s kontaktom.

Raèka

Imam OBD priključek, pa ne vem če bi pokazalo. Bom preizkusila. 12€ na uradnem? :)

Raèka

Dela vse drugo, razen teh luči. Je pa postal na pritisk pedal za bremzo drugačen. Kot da ga je potrebno bolj pritisnit oziroma, da je neka manjsa ovira tam.

sušo

Preglej okolico stikala. Lohk da je sam šalter zaribal...

rsm23

Ja, 12€ je bil na uradnem s klasičnimi 10% popusta.
Z diagnostiko sem mislil na Lexio na uradnem servisu. Na teh starejših vozilih ki nimajo OBD2 ti tisti univerzalni testerji bolj malo pomagajo. Najbolje, da preveriš tako kot je sušo napisal.

Raèka

Je to težko zamenjat ali se da lepo "odvit" pa novega "privit"? :)
Drugače pa hvala za hitre odgovore. Grem že danes če bo po sreči v Koper po nov del. :)

rsm23

Ni težko - se enostavno privije in odvije...

Raèka

Pedala pa tudi ni treba drmat? :)
Take okvare so mi 'všeč'. :)

firbec

Citat od: Račka;202207Take okvare so mi 'všeč'. :)

Ne tega govorit, da se ne bojo všečne napake namnožile :)

Raèka

Popravljeno. Okoli 15. ure sem klicala za rezervni del, ob 17. uri je bil odpravljen iz Ljubljane, okoli 19.30 je bil pri meni. Logistika. :)
Ko sem videla kje se ta del odvije sem se kar sama lotila popravila, kar na najbližjem parkirišču. :) Orodje je itak skozi v avtu. Malo moči je bilo potrebno, vendar ni bila raketna znanost. :)
Težava je bila, kako sedaj to sprobat... Nikjer nobenega, sonce sije pa nikjer nobenega refleksnega objekta... Pa smo poskušali obtežiti s kamni, pa gasilnim aparatom... :Hammer3:
Èe pa ne bi popravila, bi bila zvečer prometna nesreča, saj je čez cesto tekel ježek (živali pa seveda nimam srca povozit), in ke zbegano tekal sem ter tja, za mano pa seveda s premajhno varnostno razdaljo smart... Èe ne bi videl, da bremzam, bi Xsara kmalu imela smart ass. :)
Hvala za hitre odgovore in pomoč. :)
Napakam in okaram pa tako ni videti konca... :bombs: