Rezervno kolo

Začel/a ribator2015, April 12, 2015, 10:14:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribator2015

Pozdravljeni,

kupili smo C5 Tourer, 2,0 hdi Bussines, letnik 2012. Avto je uvožen iz tujine.

Ker avto v osnovi nima rezervnega kolesa, niti kompleta za začasno popravilo pnevmatike me zanima kako izvem ali je bolje kupiti rezervno kolo ali komplet za popravilo pnevmatike.

Problem je v tem ker v kratkem potujemo proti jugu in v primeru da nas ustavi policija, moramo dokazati da imamo ali rezervno kolo ali ta komplet.... vprašali smo znance policaje in še sami ne vejo kake je s tem pri nas....

Èe ne izvem tukaj pač gremo vprašati na Citroen servis........

Hvala za pomoč

R.

ModelJT

Èe imaš prostor za rezervno kolo ga kupi! Te paketi za popravilo pnevmatike za moje pojma niso nič vredni. Èe imaš samo kako luknjico notri so že ok, samo če pa gumo kje prerežeš ti pa ne bo kaj pomagal.
[SIGPIC][/SIGPIC]

breznikar.peter

Jap, se strinjam...Èe presekaš gumo, si burek na cesti brez kolesa. Good old spare tire je zakon :) Pa, če si vsaj malo vešč, jo maš menjano za 20min in veselo naprej.

gregor

Jaz sem do zdaj na cesti spuščanje gume vedno zaznal šele takrat, ko je bilo že prepozno, ko sem gumo zaradi vožnje s prenizkim tlakom poškodoval. Ti imaš verjetno nadzor tlaka v gumah, in bi gumo rešil ter lahko sprej uporabil.
Èe jo pa presekaš, pa noben sprej ne pomaga.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

alesz

Èe jo presekaš je vprašanje če gre tak avto še naravnost...?
Drugače pa pri necitroenovskem avtu ki nima rezerve in tudi nima kompresorja v opremi,pomeni da ima samozatesnilne gume......

Prosurfer

Rezervno kolo polne dimenzije je edina prava rešitev.

Na senzorje tlaka v gumah se ne zanašaj, da te bodo pravočasno opozorili na puščanje.
Moj C5 III šele čez cca. 45 min in ustrezno temu prevoženih kilometrov ugotovi in sporoči, da (pozimi) sploh nima pravih platišč s senzorji....

primoz75

Da uporabim že začeto temo. Imam C4 Picasso (2011) in nimam rezervne gume, le tisti set za flikanje...pod prtljažnikom (na zun.strani) je večji luft, predvidevam za rez. Gumo. Kako je s tem, se da to naknadno zmontirati? Je kdo to že naredil? :)

ModelJT

Ja, verjetno nimaš nosilca, bi bilo treba to najprej dobit, potem pa eno rezervno nabavit. Se mi zdi da imajo vsi pikasoji tist space saver ozko gumico, samo bolje to kot pa set za flikanje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

primoz75

Citat od: ModelJT;201823Ja, verjetno nimaš nosilca, bi bilo treba to najprej dobit, potem pa eno rezervno nabavit. Se mi zdi da imajo vsi pikasoji tist space saver ozko gumico, samo bolje to kot pa set za flikanje.

Bo verjetno treba servis mal obiskat za kako koristno info :) hvala