2 konja

Začel/a amipick, Marec 28, 2015, 01:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Da delim izkušnjo; Moj Spaček je bil pri enem od 2 konjev. Vojko se mu je konkretno posvetil, ker že vsaj 10 let ni videl resnega servisa, razen menjave olja...

Pa ne da pretiravam, avto je sedaj skoraj dirkalnik... Vojko je ujel pobegle konje in jih uglasil. Ko sem se odpeljal od njega, gre cesta iz Štorij v daljši, ne prehud klanec, ampak za Spačka je to kljub vsemu klanec... No, bil sem zelo presenečen, da je tretja vlekla in se zvrtela skoraj do konca v četrto. Tega prej nisem poznal, nekaj je sicer vlekel, ampak nikakor ne s takim veseljem :)

Zamenjal in nastavil je sledeče:

-nove platine + kondezator
-nove svečke
-nastavitev ventilov
-natavitev uplinjača, ker je malo zalival
-borba z rjo na zadnjih zavorah, so še komaj prijele-ekscentri zarjaveli-zdaj se ustavljaaa
-nastavitev koloteka
-menjava gumi cevi za bencin, filtra goriva in plovca, da zdaj vem kdaj točno na črpalko
-sanacija dotrajanega nalivka za olje
-pranje motorja in menjalnika
-montaža desnega ogledala

Pa verjetno še kaj, na kar sem pozabil. Sem čisto navdušen, kako Spaček zdaj leti in tudi ustavlja.

Hvala Vojko, Spaček in jaz sva ti hvaležna!

amipick

evo dokazno gradivo,da je bil res na počitnicah na krasu...
Dyana zraven se tudi že veselo vozi z obnovljenim motorjem...
pa še eno legendo se je vrnilo na cesto,prej moder,iz KP,sedaj v VRH
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

omg, cuclin spaček prav lepo izgleda, dokler je sestavljen :)
Ma važno, da je na cesti, se mi je zdelo, da si na koncu moral posredovat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

A, to sem pa slišal, da bo Cucla spet končno imela spačka. Saj si ga je že dolgo želela spet imeti. Odlično! :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Sedaj ga končno ima in že pridno nabira kilometre...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Novi projekti...
Šasija za še enega furgončka je nared,konec tedna prevzem-totalna obnova/predelava,Ami šasija za 2CV furgon-originalna je bila namreč uničena.
Danes pripeljan 2CV za obnovo motor/menjalnik,zadeva ima 300.000km in nikoli odpirana,volan,kolesni ležaji in nekaj malega kleparije-pant prednje havbe in zadnja stena luči...
pa še nekaj menjalnikov čaka na fraj luknjo...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Lovro

Dolgčas ti definitivno ni. ;)
Lepo, da imaš veliko posla.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Evo novi projekt,malo večji,kot bi si želel,ma kaj čmo,naj se dela!

Obnova motor/menjalnik,
menjava kolesni(h) ležaj(ev),
obnova volanskega mehanizma,
menjava puš brisalcev,
menjava zadnje stene luči-zunanji pleh + krak levo
brušenje in barvanje panta prednje havbe.

Kar se zadnje stene tiče,je pa stvar taka-luknjo v kraku so mu pri barvanju kvalitetno popravili z kitom,zadnja stena pa je zgnila,ker je imel pod tablico dve luknji fi 8,skozi katere je prosto tekla voda in vemo kje se je nabirala...
Je treba popravit,da bo v vsej svoji formi za pot v Portugal.
Drugače pa je za Specijalko v zelo dobrem stanju!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dyane

Sanjsko delo opravljaš!..
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

še en...vem da nisem profi,ma nekaj je ratalo.:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

lepo delo, samo tako naprej
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Kako lepo delo to je fuč....trebalo bi menjat komplet boke, notranje blatnike, zadnjo steno...pravzaprav vse od šipe do šipe...pa še to ni ok če ne naredi pravi majstore....heheh...malo šale..

Vojko zelo lepo...sploh ta prehod med novim in starim delom, ko si starega zarobil in zavaril praktično brez prehoda.....v nulo...:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

amipick

Evo,oba lepotca končana...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Ena kr(n)tija je bila v SPAju....
Obnovljen motor,zavore,volan...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

sušo

Vse lepo in prav, kaj pa motorček brisalcev?
Brez tega avto ne gre niti do konca hofa...