C5 1,6 eHDI

Začel/a JureD, Marec 17, 2015, 06:02:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JureD

Pozdravljeni,
imam C5 MKIII, z robotiziranim menjalnikom, cca 120000km, avto deluje skoraj OK, težava pa se mi pojavlja pri speljevanjum namreč ko je vozilo ogreto ko štartam iz mesta malo zatrese vozilo, nekako tako kot bi na hitro speljal in bi pogonske gume obrnilo zaradi premalo oprijema.

Ko je vozilo hladno deluje vse OK, v ostalih prestavah tudi ni težav.

Morda vztrajnik?

lpj

dexterboy

@JureD, dobrodošel na forumu. In seveda veliko udobnih km s cepetavčkom še naprej :)
Za tole ti bodo odgovorili lastnikih taistih vozil, če imaš pa voljo, pa malo preglej še honest john spletno stran. Ravno čez vikend malo bral o C5, kaj pravijo lastniki, pa je vmes tudi dosti zapisov ravno o menjalnikih in sklopkah...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

JureD

Jah, ko sem tole kupoval, sem si prebral dva članka, oba sta bila ekstremno negativna, glede samega  robotiziranega menjalnika, češ kakšna katastrofa je.... Sem bil že resno zaskrbljen, da pa je ta menjalnik res popolna napaka.

Pa sedaj ugotavljam, da je prav OK, res da ni takšen kot pri 2.0 ali DSG menjalnik, ampak   je pa ugoden cenoven substitut in če želiž ugodno varjanto mislim da je zelo dobra izbira. Tudi hitra vožnja in divjanje skozi ovinke ni ovira....
Seveda pa jaz nisem strokovnjak...:)