En GS preveč

Začel/a GSclub, Marec 01, 2015, 10:27:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Imam 3 avte serije G. Ker vozim večinoma enega, včasih dva, je eden naprodaj.

GSclub

Ta avto imam 14 let, zadnjih 10 let je garažiran. Prevoženih ima dobrih 140tkm, od tega sem jih prevozil dobrih 60t. Letnik 1975
dobre strani:
- podvozje brez lufta
- zelo dober motor
- vgrajen 5 stopenjski menjalnik (s krajšimi prestavnimi razmerji)
- zdrava karoserija (nekaj krastic)
- prva serija, redka barva (orange tenere)

za uredit:
- menjava zobatih jermenov
- menjava krogel (priložim 4 zelo dobre letos napolnjene krogle)
- slabe (prerjavene) sanke spredaj, lahko priložim boljše
- blago sedežev
- ponovna zaščita karoserije
- zadnja desna vrata so bila izpostavljena vročini - zgorena barva (po dogovoru lahko uredim jaz)
- luči v slabšem stanju (po dogovoru priložim nove sprednje in zadnje)

cena: 1900eur

GSclub

Letnik 1979, kupil sem ga leta 2007 (od prvega lastnika). 125tkm. Lani končana generalna obnova, od takrat prevoženih 3000km.
Urejeno je bilo naslednje:
- kleparska obnova (manjša popravila na karoseriji, vsa 4 nova vrata - iz skladišča, 2 sem dobil v avstriji, po 2 sem se zapeljal na Nizozemsko)
- na novo prebarvan v original odtenek
- urejena hidravlika (krogle, LHM, vsa potrebna tesnila, manšete teleskopov ...)
- menjani zobati jermeni, vsa tesnila na motorju, ki so puščala, zatesnitev povratnih cevi olja iz glav, nekatera tesnila menjana preventivno
- menjani vsi deli izpuha, ki so bili dotrajani (en krak spredaj, y, dolga cev, zadnji lonec, grelne cevi vplinjača, menjana komora vplinjača
- vžig, platine, svečke ...
- podvozje brez lufta, vse roke razstavljene, podmazane, dodatno vgrajene mazalke, menjani vsi končniki, ki so imeli zračnost
- temeljita zaščita karoserije
- novi amortizerji vrat prtljažnika, tesnilo zadnje šipe, tesnilo prtljažnih vrat
- popravljen zadnji brisalec in brizgalka zanj
- odlična notranjost
- urejenih še ogromno malenkosti
- obnovljena platišča (se trenutno obnavljajo)

Za uredit še kvečjemu tu pa tam kak detajl...
cena: 4600eur

GSclub

..če koga izrecno zanima, sicer pa ne, ker mi je najboljši za vsakdanjo uporabo:
- mehanika, hidravlika in motor v top stanju, 20tkm nazaj menjani zobati jermeni, nove krogle ...
- pred letom in pol kleparsko urejen, temeljita notranja in zunanja zaščita karoserije
- letos še prebarvan, menjana leva sprednja vrata in vrata prtljažnika (oboje tovarniško novo)...

cena po dogovoru, nekje vmes med clubom in breakom...

Čojko

GS-ov na prodaj kolikor češ,...

1alfijo

Zanimivi avtomobili , kateri mi povrnejo spomine na stare čase .....imel sem tako  breka ,kluba ,palasa, X1,2 , res se mi skomini....

GSclub

pri clubu lahko po dogovoru vse mehanske in hidravlične stvari (jermeni,lhm, krogle ...) uredim jaz, lahko tudi zaščito, po dogovoru skratka.
5 stopenjski menjalnik s krajšimi razmerji se 1,2 motorju idealno poda (pri daljšem menjalniku in tem motorju je peta prestava malce predolga, to ga malo zamori in zvišuje tudi porabo). Po menjavi menjalnika je poraba padla za dober liter, kljub hitrejši vožnji.
Na clubu je bilo narejenega ogromno, mehansko je praktično BP - po mojem mnenju veliko boljši od (večine - vprašanje, koliko jih je sploh še na voljo) avtov od prvega lastnika (mnogo sem jih videl in preizkusil), ki so lahko mehansko precej zanemarjeni.
Nakup in vgradnja 5 stopenjskega menjalnika pomenita vsaj 500-600eur finančnega vložka, lahko tudi več. Menjalniki so po 300eur (če jih dobiš), dela je kaka dva dni...

GSclub

Obnavljam temo...končni dogovor o ceni po ogledu...

GSclub

Spremembe na karavanu: obnovljena platišča, nove letne gume Nankang z okr. 8000 prevoženimi km, še drugi sprednji krak izpuha zamenjan z novim (originalnim), prevoženih je zdaj 137tkm, obnovil ali zamenjal se bo še alternator...

GSclub

Za oranžnega cluba imam solidno ponudbo, če dobim boljšo, je na voljo. Opis je zgoraj. Mehansko odličen, tudi karoserija je dobra, prva serija, petstopenjski menjalnik... Info na ZS ali telefon (031-398442)...

GSclub

Cena je lahko veliko nižja od zgoraj navedene...

Citroenovc

Joj, daj ne draži ... Oranža je bila pred leti super ze peljat jo ... jo imam v lepem spominu ... Ma kam naj jo dam ... Aggghh ...
OK

LP
Primož

GSclub

Kje je že to...2002 se mi zdi. Meni je bil pa BX takrat prava ladja. Slaba 4 leta sem vozil tega oranžnega, 14 let počiva v garaži...

Citroenovc

Huh, če ni celo pred 2002 ... Vsekakor tam nekje, da :)
OK

LP
Primož

GSclub

Menda res 2001. Smo se dogovorili preko Citroen ****** foruma, je že obstajal?