Kupim Xsaro

Začel/a tomaz555, Februar 16, 2015, 06:37:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Kot že v naslovu kupim Xsaro, 5 vratno, bencinar 1.4 ali 1.6, obvezno ABS, klima zaželjena. Cena od 1000 do 1500 evrov, ohranjeno in redno servisirano. Èe kdo kaj takega opazi,  naj sporoči. Letnik ni pomemben, rajši II, mora pa biti odlično ohranjena.

Čojko

Meni osebno najbolj zaželjena MK1 1.6 90KM Plasir, letnik 2000.

tomaz555

Še vedno neuspešno iščem Xsaro. Vesel bom vsakega namiga. 041 778846

dexterboy

Tomaž, lahko mojo še enkrat vprašam, če se je že kaj ohladila...
Je pa bencinar II s plinsko instalacijo.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

tomaz555

Xsara je bila včeraj zaarana. Hvala za veliko pomoč foruma.

xpuser

Ps se dobi 15 let stara za ta denar in da je vzdrževana (ne ljubiteljsko ampak sproti)

tomaz555

xpuser

Naredi kakšno slikico.

avantgarde

Si bom kar sposodil temo. Tudi jaz nameravam v naslednjem mesecu kupiti xsaro.  Iščem mk1, 1.6i (lahko tudi 1.4i, čeprav naj bi bili z njim problemi ), s klimo, lepo ohranjeno. Pa da nima ravno 300tkm+.

Bi mi pa prišel prav tudi kakšen nasvet, da se ne bom opekel. Bi prosil, da  (bivši) lastniki xsar  napišete na kaj moram biti pozoren. Saj bom pregledal še teme na forumu, ampak vseeno. Za zadnji most vem, da je velik strošek. Kje so pa tipična mesta rje, ostale napake... pa ne poznam.

Hvala za pomoč.

Romzi

Bodi pozoren na sklopko, na ventilacijo (da dela in da ne smrdi po hladilni tekočini), pa pač neka splošna ohranjenost. Èe ni bilo kakih poškodb, rje ne sme biti.

ModelJT

Eno 1.4 s klimo imas na a.netu za 600 eurov s 120 k prevozenimi od prvega oz. Drugega lastnika ce se ne motim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sl1

Problemi so lahko:
- da se ti lahko v pregibih vrat žičke za el. sipe prekinejo (moras pac zalotati skupaj)
- da crkne alternator in posledicno akumulator in potem se bsi-ju mesa in priziga lucke za airbage
- da so konektorji pod sedezi za stranske airbage razmajani in zato priziga lucke za airbage (poscipas konektorje in kable direkt zalotas skupaj)
- ventilacija piha malo po svoje - crkne kaksna stopnja ventilatorja in ne mores temperature fino nastavljati (ampak to ni tako motece, tudi na priblizno je ok - tega pri svoji nisem popravljal)
- meni je crknil tudi starter (dal novega noter)
S samo masino nisem imel problemov. Avto je imel pa nekaj cez 200.000 km.
Precej hvalezen avto za vzdrzevanje.

Čojko

Kakorkoli, vse Xsare imajo najmanj 10 let, serija 1 že najmanj 15, avto s ful opreme za tisti čas, v bistvu vse kar rabiš, še danes zadosti vsem potrebam, po drugi strani pa avto z praktično nikakršnimi težavami.... in to za drobiž. Malo je edino treba iskat oz. čakat na pravo priliko.

xpuser

Èe je samo zadnja prema za popravit si na 300€?

gigo

Jaz ti iz prve roke lahko povem, da bilo kateri motor izbereš ne boš nič falil. Imel sem 1.4 ter 1.6 8v xsare in lahko povem, da je to šparovec od avta.
težave pri teh xsarah so (prva serija):
- prema (obnoviš kot že napisano za 300€)
- tisto z prekinjenim tokom v vratih je najenostavnejša zadeva za popravilo
- lomljene kljuke vrat (plastika zanič) sem naredil foto dokumentacijo menjave  slednje tu na forumu
- če spušča alu cev za klimo se posveti raje popravilu slednje ker nova je 600€ tako, da si lahko preračunaš

Ostalo je avto poezija. Poraba je 7-7.5l/100km. pri meni je veljalo za oba motorja. Avto ki ga čutiš oz veš kaj počnejo kolesa, rit in vse ostalo.
Skratka avto ki bi ga ponovno imel za drugi avto pri hiši če bi bila potreba.

Ala ti vera Xsara ;) :emot66:

Lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens