Prikaz zunanje temperature

Začel/a StefZ, Februar 12, 2015, 10:34:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Kakšen teden že opažam, da mi na zaslonu navigacije (RT4) prikazuje nepravilno temperaturo in sicer med -10 in -14...

A je šel senzor za merjenje v desnem zunanjem ogledalu? Èe je samo to bo že počaklo do rednega servisa.

Zanima pa me, če lahko to mogoče kaj vpliva na parametre delovanja motorja - mogoče misli, da je zunaj res tak minus? Verjetno ima motor svoje senzorje...

Hvala za odgovore.

rsm23

Motor ima svoj senzor. Ta na ogledu pa služi klimatizaciji.

StefZ

Hvala.

A potem bi mi morala ventilacija narobe delovat? Ker nisem opazil nobene razlike - verjetno zato, ker je trenutno vklopljeno gretje.

A bo problem, ko bo postalo topleje in bo potrebna klima?

rsm23

Verjetno bo problem ko bo topleje. Ne vem kako točno je na C5, ampak na drugem Citroenu je potem ob zagonu ventilator pihal z maksimalno hitrostjo oz. avtomatska regulacija hitrosti ventilatorja ni delovala - tako, da je bilo pač treba ročno zmanjšat hitrost - kot bi imel ročno klimo.

StefZ

Zdravo!

Zadeva rešena. Menjali so senzor v zunanjem ogledalu. Cena skupaj z delom je bila 35€.

Sedaj tudi avtomatska klima deluje pravilno.

LP

kodrnusa

Nadaljujem temo,

Meni pa se zdi da ne kaže pravilno temperature. včeraj mi je kazalo da je zunaj 24, pa ni bilo več kot 21 stopinj zunaj. Zanima mea li je to normalno da malo odstopa, potem ko sem se vozil je malo padla. Ali je to mogoče zato ker avto stoji na soncu? Zanima me če moram menjat senzor, da bo poleti klima delala ok, zaenkrat se mi zdi da dela ok.
Sem nov na Forumu, avto imamo 2 meseca letnik 2010 bencinar tdp.
Avto je drugače fenomenalen :)
Hvala za pomoč

breznikar.peter

Èe avto stoji zunaj na soncu je normalno,da takoj na začetku ne kaže normalno. Meni se ponavadi cc po 500m prevoženih km normalizira in pokaže pravilno zunanjo temperaturo.

StefZ

Zdravo!

Meni je recimo včeraj na avtocesti tudi kazalo 26 stopinj.... Kar dvomim, da je bilo res....

Drugače je pa tako (vsaj mislim - naj me kdo popravi če se motim), da če avto stoji na soncu nekaj trenutkov kaže višjo temperaturo od dejanske.

Z vožnjo se pa normalizira. Lani na poti na morje sem po avtocestah primerjal temperaturo s tistimi na svetlobnih tablah za obveščanje (tiste nad cestiščem) in je bila temperatura kar točna - mogoče je bilo odstopanje +/- eno stopinjo.

Mislim, da tudi če ti bo kazalo 2 stopinje več bo klima še vedno delala pravilno (hladila). Pri meni je bil problem, ker je bilo zunaj 15 stopinj, meni pa je kazalo - 10 stopinj... posledično klima "ni hotela" hladiti, ker "naj bi bilo" zunaj minus....

kodrnusa

Ja pri drugih avtih ni tako. Èeprav stojijo na soncu, jim kaže pravilno temperaturo, saj imajo senzorje skrite pred soncem in segrevanjem spodaj pod karoserijo. Bom še malo spremljal, če bo vse ok, s klimatizacijo, pol ne bomo delal panike. Hvala za odgovor.

alesz

CitatJa pri drugih avtih ni tako
Ja res ni tako,samo senzorji ki so spodaj ti pozimi zamrznejo in je podatek spet dvomljiv.....

kodrnusa

No pol mi zgleda dela vse ok. Hvala za informacije.

kodrnusa

V katerem ogledalu je senzor za temperaturo? Tok da vem :)

dvorjan

Citat od: kodrnusa;201961V katerem ogledalu je senzor za temperaturo? Tok da vem :)

Poglej, kje ima luknjico. Ponavadi v sovoznikovem ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!