Xsara Picasso 1,6 servis

Začel/a fuego1, Januar 20, 2015, 01:39:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fuego1

Na displayu me opozarja, da se bom moral zmenit za servis. Avto ima prevoženih mal čez 89.000. Mi to javlja tovarniško nastavljeno opozorilo?
Lansko leto sem namreč dal menjat olje in mi je avtomehanik nekaj nastavljal. Sem pa od takrat prevozil malo več kot 5.000km.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

fuego1

A ne gre to na kilometre? Sem mislil, da gre za kak interval ker bo 90.000. Se pravi opozorilo se pojavo ali ob enem letu ali 15.000km. Glede na to, da sem prevozil samo 5.000km potem verjetno ni treba menjat spet olja, filtra, svečk...

Snakes

Naceloma bi se servis naj delalo na eno leto ali 15-20k kilometrov, kar pride prej.

Romzi

Ali pa je bil serviser šlampast in je še nastavil na 5000 km ..... Vsaj pri Xsari MK1 se je dalo.

garac

tudi pri novejsih se da nastavit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

skorc

Ja, da se nastavit. Meni je moj mehanik nastavil iz 20.000 na 15.000. Se pa servis olja, filtrov... načeloma dela na leto dni. Vsaj tako boš imel nekako vzdrževan motor...?

Čojko

če delaš tako malo km, pa da niso ravno same zelo kratke razdalje lahko komot podaljšaš na dve leti. Je pa redni servis veliko veæ kot samo menjava olja in filtra.

xpuser

Citat od: Èojko;197330če delaš tako malo km, pa da niso ravno same zelo kratke razdalje lahko komot podaljšaš na dve leti. Je pa redni servis veliko veæ kot samo menjava olja in filtra.

Nemoreš take pisat.Itak da je samo to menjaš olje pa fiter in to je to.:Hammer3:

fuego1

Hvala za odgovore. Med tednom mi avto bolj kot ne miruje, mogoče grem 1x - 2x v trgovino. Med vikendom pa bolj dela. Sem resetiral na nulo, da me ne moti in bom pred morjem šel preventivno zamenjat olje. Na koliko se pa menja olje v servo volanu? Pa mogoče bi dal pregledat končnike, ker še to nisem dal.

xpuser

Servo glej da ga je dovolj, za podvozje je pa tehnični.
Ti lepo pelji menjat olje in oljni filter ker če delaš kratke razdalje je še slabše za olje.

tomaz555

Ne, podvozje se gleda na servisu, skupaj z ostalimi komponentami. In to je servis, ne pa manjava olja. Potem pa mnogi enačijo menjavo olja in servis (ej zadnjič sem pelu k unmu tvojmu serviserju pa mi je računu 200 evrov. Aja, kar pocen. Ne un pod kozovcem mi naredi za 100 evrov. Ja in?)

Čojko

Za pluriela 1.6 16v z robotiziranim menjalnikom l03 imam servis predpisan na 30 tkm ali dve leti.
Drugače pa v servisni knjigi zelo lepo piše kaj vse se postori v določenih servisnih pregledih glede na prevožene km in starost. Npr zavorna tekočina se menjava vsake dve leti:AngelPray:

xpuser

Citat od: tomaz555;197378Ne, podvozje se gleda na servisu, skupaj z ostalimi komponentami. In to je servis, ne pa manjava olja. Potem pa mnogi enačijo menjavo olja in servis (ej zadnjič sem pelu k unmu tvojmu serviserju pa mi je računu 200 evrov. Aja, kar pocen. Ne un pod kozovcem mi naredi za 100 evrov. Ja in?)

Vem in se mi neda več pisat. Ker potem izpade da delam na servisu in da so tam samo da te olupijo ker olje pa filter ve pa ja vsak sam zamenjat.

xpuser

Citat od: Èojko;197381Za pluriela 1.6 16v z robotiziranim menjalnikom l03 imam servis predpisan na 30 tkm ali dve leti.
Drugače pa v servisni knjigi zelo lepo piše kaj vse se postori v določenih servisnih pregledih glede na prevožene km in starost. Npr zavorna tekočina se menjava vsake dve leti:AngelPray:

Glej isti motor po 8000 km se začnejo zjutraj bolj slišat dročniki in vidiš da ga je motor začel pit dolijem pol litra in je do servisa mir.
Dokler bodo dajalo 3.5 litre olja v motor nemore zdržat nekih groznih kilometrov.
V tvojem primeru 30.000 km.Itak je pa olje tako poceni ratalo da ni nek strošek.