Pomično steklo škripa

Začel/a skorc, Januar 16, 2015, 02:49:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skorc

Pozdrav,
včeraj mi je začelo škripati, praskati (uglavnem zvok pomika voznikovega stekla je glasen, moteč, praskajoč, škripajoč). Pomika se z enako hitrostjo in brezhibno, le zvok je moteč. Kaj bi tu lahko bilo narobe? Probal sem že sneti tapeto vrat, vendar neuspešno. Odvijačil sem ročko, naprej pa se je ustavilo... Ne upam, da kaj ne polomim...Kako bi le to snel?
Hvala
lp

rsm23

Vratne obloge so ponavadi pritrjene s plastičnimi čepki ob robovih - te je treba previdno izvleči, da se ne polomijo. Verjetno je kakšen vijak še za zvočnikom, potem pa probaj na robu med vrata in plastiko vstavit ploščat predmet (npr kak večji izvijač) in na počasi povleči plastiko proti sebi.

Še bolje je če poiščeš Haynes priročnik - tam je to lepo opisano. Tule je en izsek iz priročnika ravno v zvezi z oblogo vrat.

xpuser

Namažeš vodila kjer tečejo šipe, poglej če se dviga/spušča ravno ali ga mogoče potegne postrani.

skorc

Pozdrav,
šipa se dviguje/spušča enakomirno naravnost. Tisti zvok pa prihaja iz notranjosti vrat- tam nekje ob ključavnici, proti sredini vrat. No, danes se mi je pa zgodilo da se je šipa pri spuščanju ustavila. Sem moral še enkrat pritisnit na tipko. Motor se ni nič matral, hitrost spuščanja je bila enakomiran, brez upočasnitve in matranja motorja. Ustavila se je naenkrat kot bi prekinilo stik. Preveril sem konektorje na vratih, vse ok- brez vlage, volka... Bom pa z glicerinom še namazal vodila, za vsak slučaj, predno jih razmontiram..
hvala
lp

alesz

CitatBom pa z glicerinom še namazal vodila, za vsak slučaj, predno jih razmontiram..
....verjetno brez pomena,kovinski zvok dobiš,če ti poči nosilec stekla in ti sedaj steklo drsa po vodilih,ali pa poči vodilo" zajle" in ti ta drsa po kovini...............................

skorc

Tega se bojim, da je kaj polomljeno...

gule

Èim prej odpri in poglej kaj se dogaja, namreč najbolj zanimivo je, če spustiš steklo nekje na planini na -20 stopinj c in ga več ne dvigneš...

rsm23

Hja ponavadi je problem ali v plastičnih vodilih, ki se obrabijo in ima potem zadeva luft ali pa pač zajla zarjavi. Skratka, kot pravi gule - čimprej preveri.

skorc

Najlepša hvala, za vse informacije. Poročam, kaj in kako...

Gox

S čim pa namazat "luknjo" kjer šipa teče ? (tam pri stebričku, slišim občasno da zaškripa pri dviganju ... Silikonski spray bi bil dober?

skorc

Pozdrav,
ugotovil vzrok škripanja, pletenica za zvig in spust je natrgana. Naročil novo (hvala alesz-u za link).
lp