Parking brake faulty

Začel/a StefZ, Januar 15, 2015, 09:47:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

StefZ

Zdravo!

Zadnje dva dni se mi pojavlja opozorilo Parking brake faulty in Anti rollback system faulty. Prižge se lučka "service" in obkrožen znakec "P". Avtomatska ročna potem ne dela, niti ne dela hill holder. Ročno dela (zaenkrat) OK:
Opozorilo se izpiše čisto naključno. Včasih med vožnjo, včasih po zagonu in potem tudi izgine ali pa tudi ne :Hammer3:

Preiskal sem forum in zasledil dva možna vzroka (sicer nobeden ni ravno C5 III)
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=11586&highlight=ro%E8na
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=9957&highlight=ro%E8na
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=7495&highlight=ro%E8na
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=7758&highlight=ro%E8na

Ali zavororn stikalo ali EGR. Je mel kdo podobno izkušnjo na C5 III?
V navodilih se samo omenja to napako in pojasni kaj ne dela - kar itak piše v napaki. Nič pa o morebitnem vzroku/napaki... :Hammer3:

Verjetno treba ne servis in bodo ugotovil..

Hvala. LP

trygy

Pri taki napaki je lahko toliko stvari da je najbolje obiskati servis. Pri moje c4 Picasso je bilo isto in je bil kriv senzor hitrosti zadnjega levega kolesa, brez računalnika tudi pomislil nebi na njega. Lp

Sine64

Moj nasvet je da dodobra opereš avto, predvsem spodaj.....
ker meni se zadnje 3 dni tudi pojavlja problem disc brake pads worn pa so ploščice stare 4 mesece....

sulicar

Citat od: Sine64;197096Moj nasvet je da dodobra opereš avto, predvsem spodaj.....
ker meni se zadnje 3 dni tudi pojavlja problem disc brake pads worn pa so ploščice stare 4 mesece....

To meni tudi včasih javlja za ploščice,ampak sem ugotovil,da je kabel pretrgan.....preveri!

Sine64

sem preveril pa kabel izgleda kot nov, itak so bile ploščice menjane nekaj mesecev nazaj.

Bom pa še nekajkrat pošteno spucal in notri našprical z WDjem pa bomo vidli kak bo....lahko pa da je tudi kabel notri pretrgan....

StefZ

Evo. Sem včeraj rešil na servisu.

Krivo je bilo stikalo nad sklopko - baje ima dva (eno je stikalo in eno reostat, ki meri položaj sklopke).

Je bil pa tole do sedaj najcenejši izredni servis - 20€ :BigThumbs:

sulicar

Evo pa se je tudi meni napisal in sicer Parking brake faulty in gorijo rumene lučke za ESP,SERVICE in ABS.Abs in asr ne delujeta.Lučke za ročno ne gorijo!Ko ga ugasnem in ponovno prižgem vse izgine!kaj bi lahko bilo ,to se mi je v zadnjem tednu naredilo drugič!?

CEPETKO

Diagnostika bo povedala kje tici zajec. Verjetno senzor zavornega pedala. Ali pa je pri zav ploscicah kabel.
Citroen - kreative tehnoloži.

sulicar

Kaj pa vem,danes se vozim domov iz službe,ker je bila zelo gosta megla smo se vozili zelo počasi(okrog 60km/h) in nizkimi obrati,enkrat med tem pa sem prestavil v drugo in dal po gasu,tako da se je asr vklopil,medtem pa mi je zapiskalo in se prikazal znak za motor in je napisalo podobno temu....Engine managment faulty ali nekaj takega ,ne vem ker je samo za sekundo ali dve in je napis izginil.Ampak avto ni več vlekel,ko sem pohodil gas.Obrati po števcu so šli gor,ampak na motorju pa ne.Seveda sem spet ugasnil avto in ponovno prižgal in  je spet  delal normalno!!Malo sumim akumulator,ker ko sem prišel domov in ugasnil avto,sem šel takoj premerit akumulator in mi je pokazalo,da je na pol prazen(12V rumena lučka),to je na Lidlovem testerju,tak,da ne vem koliko je zanesljiv!Kaj mislite?

sulicar

Evo danes spet.Ko pritisnemo tipko check,se mi izpiše Parking brake faulty,Abs faulty,Esp/Asr faulty in Anti-rollback system faulty....seveda,ko ga pa ponovno prižgem pa vse deluje.

sulicar

Danes spet dvakrat in sem opazil,da tempomat tudi ne dela,limiter pa deluje normalno!!Saj grem na servis ,samo me vseeno zanima,če se komu kaj svita,da me ne bodo nategnili....ker tu v bližini ni nobenega pametnega pooblaščenca!!!Kaj sploh je to  Anti rollback system?

Navaroff

Bi znale biti obrabljene zavore spredaj ali pa zadaj.

sulicar

Spredaj so res proti koncu,zadaj pa so nove.Samo ne bi potem izpisalo Brake pads worn ali nekaj podobnega?Včeraj bil pri mehaniku in sva ga dala na tester in bi naj bilo zavorno stikalo!

Navaroff

Podobno ja. KO sem imel obrabljene zavore mi je vse javljalo asr esp ... Fault. Nic pa worn brake pads ali podobno. No vazno, da sta nasla tezavo.

sulicar

Ker mi ni dalo miru glede zavornih ploščic,sploh ker mi zadnja dva dni ni javljalo napake sem jih danes zamenjal in so bile že čisto na koncu,tudi indikator obrabljenosti je bil načet in na eni strani odlomljen,tak da bi mi moralo izpisati brake pads worn.Tako ,da upam da so bile ploščice...javim ko bom malo več prevozil.Sem pa dobil zavorne ploščice brez indikatorja obrabe,tako,da mi zdaj sploh ne bi smelo javljati napake.