zavorna luc / stop lampa

Začel/a sypahh, December 23, 2014, 07:28:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sypahh

Pozdravljeni forumasi,

Danes sem opazil eno tezavo. Ko sem zalaufal avto in stisnil zavoro se mi zadnje stop lampe niso prizgale. Zatem malo kasneje, so se luci ob pritisku na zavoro prizgale, vendar zelo dolgo rabijo da se potem ugasnejo, ko spustis zavoro(10-15sekund), ali pa kar utripajo.

Mi zna kdo razlozit v cem je fora? Mogoce kaksno stikalo? Je ze kdo imel tak problem, da vem kako postopat naprej?

Hvala

MSrougeZX

Probaj menjat zavorno stikalo pod pedalom.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

sypahh

Je ta zadeva komplicirana za zamenjavo? Ima kdo mogoce kaksna navodila, kako tocno priti do stikala?

Hvala

MSrougeZX

Ne vzame dosti časa...meni je mehanik menjal v 1 minuti.
R5 e-tech 2025

Gox

Zgleda da bi bilo za tvojo mašino tako stikalo ... ročni menjalnik >> :take_picture:

sypahh

MSrougeZX

Stikalo stane v avtotrgovini okoli 8-13€.
R5 e-tech 2025

sypahh

Stikalo sem našel, ga tudi iztaknil ven, vendar potem pa ne morem ven potegniti kabla. Ima zatič, ki ga pritisnem, nato kabel skoci ven, vendar ne do konca, ampak se spet zatakne in se ne upam potegnit ven s silo, je kakšna posebna metoda tuki, al kako?

Drugače pa na Citroenu pride stikalo s konektorjem 35EUR (baje, da je komplet konektor že na samem stikalu), pri Eurotonu mi je rekel 11eur. Je dejansko tisti za 35EUR kaj boljši ali vzamem tega za 11EUR?

Sedaj moram samo še ugotovit kako potegnit ven ta kabel. Vsi predlogi dobrodošli :)

alesz

Potrebno je pogledati na " http://service.citroen.com/  "če se prav spominjam je do ORG 12XXX potrebno zamenjat stikalo z pripadajočim konektorskim vmesnikom(če ni bil že vgrajen v kaki alciji),po tej številki pa se menja samo stikalo.Stikala so v obeh primerih enaka.Pri zgodnejših modelih je prihajalo do obrabe kontaktov in motenj v obtoku,kar je imelo za posledico izklapljanje tempomata.....

sypahh

Sem zrihtal, je blo krivo stikalo. Mi je tudi tempomat malo hecal, je včasih blo treba tud 10x stisnit, da je zagrabu.

Po zamenjavi stikala vse dela super :)

Nikokaoja

Bom kar tole temo izkoristil... Na Tourerju mi ne dela tretja stop lampa. Lampo sem testiral na 12 V in deluje, tako da gre za neki stik nekje drugje? Je avtomatik, ce igra vlogo kaksno stikalo na pedalki mogoce...? Hvala za pomoc.

north

Preglej kable na pregibu iz karoserije na vrata v gumici je možno da so precvikani...
Citroën - Creative Technology

pixxel

obicajno se precvika zica
tudi v mojmu primeru
sem ze cinal pa je potem delalo

Nikokaoja

Hvala za ideje, bom preveril spoj na vratih.

Gox

@sypahh

Še skica akumulatorja v tvojem C5 :take_picture: