Pobiranje gum

Začel/a MAXIMUS, December 08, 2014, 05:03:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MAXIMUS

Imam c5~ko letnik 2004 karavan imam tezavo pobira in cufa oz.trga mi prednje gume.naredil sem optiko zamenjal use na podvozju kar je imelo zracnost se vedno pobira in trga gume.tudi gume sem menjal pa je vedno isto.ko speljem ali se naprimer peljem v prvi prestavi cisto pocasi in namotam volan skrajno levo ali desno mi hoce avto raztrgati kot da hocejo prednja kolesa vsako po svoje.mi zna gdo pomagati?je mozno da je diferencial zanic?

gule

MAXIMUS

V robnik sem enkrat priletel.sumim da je vilica zvita

drago1

Pozdravljen!
Nisem strokovnjak ampak sem imel isti problem ker sem imel Savine pnevmatike in ih je trgalo tudi v ovinek je bil občutek koda kolesa vlečejo vsako zase, posebej ko sem počasi zavijal v oštri ovinek. Zamenjal sem pnevmatike bolj trše svetovali so mi T94 ali T96 in sedaj je vse OK, niso Savine. To pomeni na pnevmatikah ne šparat ker je avto težak (C5) gume morajo bit trše in pritisk zraka naj nebi bil pod 2,4 bara.
Lp
Drago

MAXIMUS

Sumim da je vilica zvita zardadi udarca v robnik

tomaz555

Sam imam Savine gume ustreznih dimenzij in popolnoma ustrezajo(pozitivno presenečen), razen radkape ni pajsajo dol (slaba rešitev so vezice).Tlak imam 2,3.